Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрили бізнес-інкубатор для студентів, аспірантів і викладачів

У Харкові відкрили бізнес-інкубатор для студентів, аспірантів і викладачів

Сьогодні на базі Харківського національного університету міського господарства імені О.М.Бекетова відбулося відкриття академічного бізнес-інкубатору. У заході взяли участь заступник директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону - начальник Проектного управління ХОДА Олег Масленников, Генеральний консул Польщі в Харкові Ян Гранат, ректор Харківського національного університету міського господарства О.М.Бекетова Володимир Бабаєв та інші. Проект реалізується завдяки партнерству Фонду польсько-української співпраці ПАУСІ (Варшавського, Київ), ХНУМГ ім. А.Н. Бекетова, Академії Гірничо-Металургійної в Кракові (AGH), громадської організації «Європейський Інститут нерухомості» (Краків, Польща) з травня 2013 року.

«Відкриття бізнес-інкубатору на базі Харківського національного університету міського господарства є важливим кроком у напрямку підтримки малого підприємництва на території Харківської області. Виходячи зі світової практики, малий бізнес є основою ринкового середовища, а найважливішим показником розвиненої економіки країни є оптимальне співвідношення малого, середнього та великого бізнесу. Нашим завданням, як державного органу влади є створення умов, при яких малий бізнес буде динамічно розвиватися, оскільки він має ряд переваг перед іншими сферами у своїй динамічності, швидкості реакції на зміни на ринку, які нам диктують нинішні умови як у періоди зростання так і в кризові часи. Бізнес-інкубатор, який ми сьогодні відкриваємо, має ряд прекрасних проектів. Від імені державної адміністрації та Департаменту підвищення конкурентоспроможності висловлюю величезну вдячність університету за створення бізнес-інкубатору, а також нашим польським колегам за активну участь та підтримку даного проекту», - сказав Олег Масленніков.

Подібний проект вперше реалізується на території міста Харкова. Цільова аудиторія бізнес інкубатору: студенти, молоді викладачі та аспіранти Університету.

За минулий рік була проведена робота з конкурсного відбору перших проектів бізнес інкубатору, навчанню майбутніх інкубантів та підготовку до початку реального впровадження бізнес-ідей. Зараз відібрано десять проектів студентів та викладачів Університету, готових до впровадження. Серед переможців бізнес-планів є ідеї пов'язані із створенням call-центрів з надання населенню побутових послуг та послуг з дрібного ремонту; повним енергоаудитом і комплексним техніко-економічним обгрунтуванням ресурсозбереження в приватних і багатоповерхових житлових будинках, а також на підприємствах малого та середнього бізнесу; незалежної екологічної експертизою будівництва; проект, спрямований на підвищення безпеки пішохода в темний час доби і в умовах поганої видимості за допомогою світловідбивних Z-аксесуарів; проект «Вітаміни цілий рік», який представляє з себе вертикальне місто з послідовною системою зволоження грунту.

Крім цього планується, що учасники бізнес-інкубатору отримають місце для реалізації своєї ідеї на найближчі два роки, а також технічну та матеріальну допомогу.