Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині підвели підсумки 15-го молодіжного фестивалю літературної та художньої творчості «Мій Пушкін»

На Харківщині підвели підсумки 15-го молодіжного фестивалю літературної та художньої творчості «Мій Пушкін»

Сьогодні в актовій залі Харківського національного університету будівництва та архітектури відбулося урочисте підведення підсумків та нагородження переможців 15-го молодіжного фестивалю літературної та художньої творчості «Мій Пушкін». У церемонії нагородження взяли участь директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Євген Ярошенко, консул-радник Генерального консульства Російської Федерації у Харкові Віктор Мокін, голова Російського національно-культурного товариства Харківської області Міхаіл Годунов.

«6 червня святкується Пушкінський день. 215 років тому світ осяяла поява майбутнього генія. Творчість і життя Пушкіна - це величезний світ, і його спадщина продовжує впливати на наше сучасне життя, про нього продовжують писати, його читають і перечитують. Пушкін - живий. Його не тільки любили, але і заперечували. Володимир Маяковський і поети-футуристи пропонували «скинути класика з корабля сучасності». Проте Пушкін ніколи не буде з нього скинутий. Він назавжди залишиться його капітаном і лоцманом», - сказав Євген Ярошенко.

Участь у фестивалі взяли літератори, поети, читці і художники - учні шкіл та інших навчальних закладів до 18 років включно, учасники літературних студій і гуртків, гуртків художнього читання, художніх гуртків, студій, шкіл і училищ, дитячі театральні колективи.

Голова правління Російського національно-культурного товариства Харківської області Міxаіл Годунов привітав учасників та викладачів з успішним завершенням фестивалю "Мій Пушкін" і навчального року 2013-2014 рр., а також висловив вдячність за підтримку Генеральному консульству Російської Федерації в Харкові, Представництву Росспівробітництва на Україні, департаменту освіти Харківської міськради, ректорату Харківського національного університету будівництва та архітектури та Всеукраїнської громадської організації «Російська школа».

Довідка. Метою фестивалю є наповнення реальним змістом права громадян України на культурну самобутність, збереження і розвиток російської культури за межами Росії, сприяння духовно-моральному вихованню молоді на високих зразках російської класичної літератури, заохочення творчих пошуків на терені російської мови та літератури.

За словами організаторів, у Харківській області цей фестиваль один із небагатьох спеціальних заходів, спрямованих на створення простору для творчого самовираження і розвитку дітей шкільного віку, для яких російська мова є рідною. Фестиваль користується незмінним інтересом протягом 15-ти років його проведення. Щорічно у фестивалі "Мій Пушкін" бере участь понад 500 учасників.