Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Питання погашення заборгованості із заробітної плати буде розглядатися на урядовому рівні за участю Генеральної прокуратури

Комісія з питань погашення заборгованості із заробітної плати, стипендій, пенсій та інших соціальних виплат буде ініціювати розгляд питання про заборгованість із зарплати на засіданні Кабінету Міністрів. Про це сьогодні в ході брифінгу за підсумками робочої поїздки до Харківської області повідомила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська. «Ми вирішили звернутися до уряду, Прем'єр-міністра з проханням окремо заслухати на засіданні уряду ситуацію по заборгованості із заробітної плати. Перед нами поставлено завдання до кінця 2014 року ліквідувати прострочену заборгованість. На 1 лютого сума перевищувала 1 мільярд гривень, і за січень ми побачили по деяких регіонах зростання заборгованості. При цьому Харківська, Донецька і Луганська області мають загальну заборгованість 386 мільйонів гривень, що становить третину заборгованості по всій країні. Ми сьогодні почули заступників губернаторів, керівників підприємств, керівників санації і вирішили наступне засідання комісії проводити спільно з Генеральною прокуратурою, Міністерством внутрішніх справ, Міністерством юстиції», - повідомила вона.

Найбільші боржники із виплати заробітної плати на Харківщині – державні підприємства

Питання виплати заборгованості із зарплати на Харківщині залишається досить проблемним. Найскладніша ситуація склалася на державних підприємствах, які розташовані в області, зокрема, найбільшими боржниками є підприємства концерну «Укроборонпром», – повідомила сьогодні у ході виїзного засідання Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, стипендій, пенсій та інших соціальних виплат Міністр соціальної політики України Наталія Королевська.

Харківська область увійшла до числа регіонів, де максимально ефективно налагоджена робота екстреної медичної допомоги

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін взяв участь у Всеукраїнській селекторній нараді під головуванням Віце-прем'єр-міністра України Костянтина Грищенка. Нарада була присвячена питанням реалізації Закону України «Про екстрену медичну допомогу». На селекторній нараді Євген Савін зазначив, що всі питання, які стосуються виконання Закону, на Харківщині вирішуються в плановому порядку. Також він підкреслив, що в питаннях екстреної медичної допомоги місто і область успішно співпрацюють. Так, наприклад, міська диспетчерська доповнює роботу центральної диспетчерської області.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Коломацькому районі

Станом на 28 лютого в Коломацькому районі в роботі 2 котельні (100%), опалюються усі 17 об’єктів соціальної сфери: 4 школи, 4 дитячих та 9 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

У Харкові найбільша кількість лікарів, ознайомлених з кримською оздоровчою практикою

Про це під час XXII Міжнародного туристичного ярмарку «Крим. Курорти. Туризм. 2013» повідомив Міністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв. За його словами, Харківщина була першим регіоном України, де відбулися курси і були навчені лікарі. «За допомогою Харківської облдержадміністрації та мерії м. Харкова ми збирали фахівців з різних напрямків з області і міста, яких запрошували до Криму і проводили для них інфотур оздоровницями. У результаті на сьогоднішній день поняття про те, що, таке кримський санаторний продукт, отримали 120 харківських лікарів. Вони можуть призначати не тільки медикаментозне, але і санаторне лікування», – зазначив Олександр Лієв.

Харків входить до трійки найбільших туристичних партнерів Криму

Про це під час XXII Міжнародного туристичного ярмарку «Крим. Курорти. Туризм. 2013» повідомив Міністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв. За його словами, Харків входить до трійки найбільших туристичних партнерів Криму, щорічно звідси до Криму їде більше 200 тисяч туристів. «Ми плануємо найближчим часом відкрити в Харкові курортно-туристичний офіс. Він буде знаходитися в центрі міста, щоб кожен міг зайти і дізнатися щось про Крим з перших вуст. Це повинно ще збільшити потік туристів до Криму», – підкреслив він.

Наше завдання – захистити людей від чиновників і керівників підприємств, які безвідповідально ставляться до своїх обов’язків. Наталія Королевська

Заборгованість із заробітної плати на сьогодні є гострою соціальною проблемою, яка потребує нагального вирішення, - зазначила сьогодні у ході виїзного засідання Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, стипендій, пенсій та інших соціальних виплат Міністр соціальної політики України Наталія Королевська. «Заборгованість із заробітної плати - найгостріша соціальна проблема, яка сьогодні є в суспільстві. Я щодня отримую звернення людей, які вчасно не отримують заробітну плату. Такий стан справ є неприпустимим, і наше завдання – захистити людей від чиновників і керівників підприємств, які безвідповідально ставляться до своїх обов’язків. На попередньому засіданні 17 січня та на селекторній нараді 5 лютого були визначені завдання щодо погашення заборгованості із зарплати, але останні дані щодо сум заборгованості свідчать про відсутність позитивної динаміки у вирішенні цього питання», - зазначила Міністр.

Державне фінансування українського протезування в 2013 році буде збільшено

Протезування України перебуває на досить високому конкурентному рівні, але вимагає інвестування та державної підтримки. Про це повідомила сьогодні в ході брифінгу Міністр соціальної політики України Наталія Королевська. За її словами, в цьому році вся сфера протезування отримає з держбюджету понад 500 млн. грн., але цього все ще недостатньо, тому Міністерство буде подавати зміни до бюджету 2013 року для збільшення цієї суми як мінімум на 30 млн. грн.

У Харкові розпочалось виїзне засідання Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати та інших соціальних виплат

У Харкові розпочалось виїзне засідання Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, стипендій, пенсій та інших соціальних виплат під головуванням Міністра соціальної політики України Наталії Королевської. У засіданні беруть участь керівники державних органів та структур, курівники відповідних структурних підрозділів Харківської, Донецької та Луганської обласних адміністрацій, а також керівники найбільших підприємств названих регіонів.

Система розрахунку прожиткового мінімуму може бути змінена з 2014 року

В першу чергу в Україні необхідно змінити систему розрахунку прожиткового мінімуму. Про це повідомила сьогодні в ході брифінгу Міністр соціальної політики України Наталія Королевська. За її словами, Міністерством розроблено новий проект розрахунку прожиткового мінімуму, який буде відправлений на узгодження з іншими Міністерствами. «Будемо сподіватися, що вже в бюджет 2014 року увійде новий стандарт розрахунку», – підкреслила Наталія Королевська.

За 11 років роботи в штаті Техас компанія «Шелл» створила більше 400 тис. робочих місць

У ході візиту в штат Техас делегація Харківської області на чолі з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним 27 лютого зустрілася з представниками Railroad commission Of Texas, яка є державним органом, що відповідає за транспорт, енергетику, видобуток корисних копалин, екологічну безпеку та інші питання.

Увага! Відеоконференцію відмінено

Відеоконференцію для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Здійснення розрахунків за спожиті енергоносії», яка повинна була відбутися сьогодні у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України, відмінено.

У Харкові з робочим візитом перебуває Наталія Королевська (доповнено)

Сьогодні в Харкові з робочим візитом перебуває Міністр соціальної політики України Наталія Королевська. Міністр відвідала Український науково-дослідний інститут протезування, протезобудування та відновлення працездатності. Там Наталія Королевська оглянула зразки продукції, виробничу ділянку і ділянку реабілітації, ознайомилася з роботою роботизованої системи «Локомат» та поспілкувалася з пацієнтами.

Техас готовий співпрацювати з Харківською областю в сферах науки, сільського господарства та енергетики

Харківська делегація на чолі з головою ХОДА Михайлом Добкіним 27 лютого відвідала Конгрес штату Техас. У залі засідань була ухвалена резолюція Конгресу штату Техас щодо Харківської області. У ній йдеться про співробітництво в галузях науки, сільського господарства, енергетичній сфері. Також відбулася зустріч делегації Харківської області з держсекретарем штату Техас Джоном Стіном і губернатором штату Ріком Перрі. У ході зустрічі з губернатором йшлося про декілька аспектів можливої співпраці між Харківською областю і Техасом.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом доби на автошляхах області працювало 53 одиниці техніки та 90 дорожніх робітників. Станом на ранок 28 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

У Чугуєві відбудеться бізнес-семінар на тему: «Актуальні питання ведення підприємницької діяльності у 2013 році»

1 березня у Чугуєві Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Департаментом економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації проведе зустріч з підприємцями м. Чугуєва у форматі бізнес-семінару на тему: «Актуальні питання ведення підприємницької діяльності у 2013 році».

Якість роботи державних службовців місцевих органів виконавчої влади має відповідати вимогам часу та суспільства

Про це заявив заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома під час начального семінару з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації та керівниками апаратів райдержадміністрацій щодо актуальних та поточних питань діяльності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Василь Хома також зазначив, що в апараті обласної державної адміністрації постійно проводиться робота щодо обміну досвідом в роботі органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Харківської області. Саме з цією метою проводяться такі навчальні семінарі.

Події дня (змінено)

Сьогодні, 28 лютого, о 10:00 в Харківському центрі метрології, стандартизації та сертифікації (Харків, вул. Мироносицька, 42, 2-й пов., конференц-зал) відбудеться семінар-нарада з питань впровадження та застосування систем безпеки та якості харчових продуктів на підприємствах переробної та харчової промисловості Харківщини.

Підготовка до проведення в Україні Євробаскету-2015 сприятиме розвитку спортивної інфраструктури

На розширеному засіданні Кабінету Міністрів України за участю Президента України Віктора Януковича в рамках презентації Програми економічної активізації на 2013-2014 роки Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул представив заходи з розвитку інфраструктури та інші важливі для країни проекти. Він повідомив, що Програмою Активізації розвитку економіки передбачено державне фінансування заходів з підготовки та проведення в Україні Євробаскету-2015.

Трамваї та тролейбуси українського виробництва оновлять рухомий склад міст України

Трамваї та тролейбуси обов’язково українського виробництва - зі ступенем локалізації виробництва не менше 80% - оновлять рухомий склад міст України. Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул на розширеній нараді засідання Кабінету Міністрів України за участі Президента України Віктора Федоровича Януковича. Віце-прем'єр-міністр України зазначив, що при оновленні електротранспорту будуть задіяні енергозберігаючі технології з економією до 40% електроенергії та враховані всі умови для перевезення громадян з особливими потребами.

Реформування житлово-комунального господарства та доступне житло включені до державної Програми активізації економіки

На розширеному засіданні Кабінету Міністрів України за участю Президента України Віктора Януковича в рамках презентації Програми економічної активізації на 2013-2014 роки Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул представив заходи з розвитку інфраструктури та інші важливі для країни проекти. В рамках реформування житлово-комунального господарства, яке є однією з найскладніших галузей, передбачено низку ключових заходів. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України: «Зокрема: стимулювання створення ОСББ за допомогою держави, модернізація централізованих систем тепло та водопостачання і водовідведення; обладнання будинків сучасними приладами обліку; капітальний ремонт ліфтів».

Щодо виконання робіт з ремонту та обслуговування автодоріг у Харківській області

Згідно з інформацією Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації замовником по всьому комплексу дорожніх робіт в регіоні за рахунок коштів державного бюджету є Служби автомобільних доріг у Харківській області (далі – Служба), яка підпорядкована Державному агентству автомобільних доріг України (Укравтодору).

До уваги акредитованих журналістів!

Збір представників ЗМІ, акредитованих для висвітлення робочого візиту в Харківську область Міністра соціальної політики України Наталії Королевської – 28 лютого о 7:45 біля Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості (вул. Сумська, 37). 

У Харкові відбудеться семінар для підприємців «Договірні правовідносини-2013. Судова практика їх виконання»

6 березня в Харкові відбудеться безкоштовний консультаційний семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему: «Договірні правовідносини-2013. Судова практика їх виконання». Захід організовується Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва. В рамках семінару планується висвітлити види договірних правовідносин на прикладі конкретних договорів, розглянути правила оформлення та розірвання договору, особливості адміністративно-господарської, цивільно-правової відповідальності за невиконання договору та інші питання.

У Харківській області планується створити кілька індустріальних парків

На Харківщині 4 компанії розглядають можливість створення індустріальних парків. Як зазначив сьогодні в ефірі «Радіо Слобожанщини» директор Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України Олександр Дудка, в області для швидкого економічного розвитку має бути кілька індустріальних парків.

Євген Савін привітав харків’янку Марію Панфілову із здобуттям бронзової медалі чемпіонату Європи з біатлону

Заступник голови Харківської облдержадміністрації, президент Федерації біатлону Харківської області Євген Савін привітав харків’янку Марію Панфілову із здобуттям бронзової медалі чемпіонату Європи з біатлону. «Прийміть найщиріші вітання зі здобуттям бронзової медалі у естафеті на чемпіонаті Європи з біатлону. Ця перемога стала гарним подарунком для численних шанувальників біатлону і всіх українських уболівальників. Дуже приємно, що результати наших біатлоністів щорічно зростають. Ваші виступи є запорукою того, що в Україні підростає нове покоління талановитих спортсменів. Впевнений, що завдяки плідній співпраці вітчизняних спортсменів та тренерів у найближчому майбутньому ми станемо свідками відродження славетних традицій Харківського біатлону. Ми пишаємося Вашою перемогою і здобутими нагородами, які прославляють нашу країну. Бажаємо Вам незмінно високих результатів, життєвої наснаги, щастя і міцного здоров’я», - йдеться у вітальній телеграмі.

В Харкові буде відкрито інформаційний курортно-туристичний офіс Автономної Республіки Крим

У квітні – травні цього року в Харкові з'явиться інформаційний курортно-туристичний офіс Автономної Республіки Крим. Про це під час прес-конференції повідомив Міністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв. За його словами, це буде один з перших таких офісів в Україні. Також вони будуть в Дніпропетровську, Донецьку, Львові та Києві.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, протягом доби на автошляхах області працювало 55 одиниць техніки та 92 дорожніх робітників. Станом на ранок 27 лютого проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у Кегичівському районі

Станом на 27 лютого в Кегичівському районі працюють 4 котельні (100%), опалюються усі 54 об’єкти соціальної сфери: 16 шкіл, 13 дитячих та 25 лікувальних закладів. Житлові будинки обладнані індивідуальним опаленням, централізоване теплопостачання відсутнє.

Харківські журналісти взяли участь у XXII Міжнародному туристичному ярмарку «Крим. Курорти. Туризм. 2013» (доповнено)

Сьогодні в рамках прес-туру до Криму харківські журналісти взяли участь у XXII Міжнародному туристичному ярмарку «Крим. Курорти. Туризм. 2013 », присвяченому подієвому туризму та інтернет-продажам. Для участі у виставці було акредитовано понад 500 представників України, Росії, Білорусі та інших країн.

Архів документів