Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Харківщині працевлаштовано майже 95% випускників 2012 року, які навчались за державним замовленням

Про це сьогодні в ході селекторної наради повідомив директор Департаменту науки та освіти ХОДА Роман Шаповал. «Із загальної кількості випускників, що навчалися за освітньо-кваліфікаційними рівнями «спеціаліст» і «магістр», працевлаштовано майже 95% випускників. Отримали направлення для роботи в сільській місцевості із загальної кількості працевлаштованих випускників, що навчалися за освітньо-кваліфікаційним рівнем «спеціаліст» - 19%, «магістр» - 10%. Більше 70% випускників, що працевлаштовані в сільській місцевості, отримали направлення на роботу в Харківську область», - повідомив він.

Відбулася демонстрація фільму «Ніч тривалістю в 641 день» у рамках V кінофестивалю «Харьковская сирень»

У кінотеатрі «Боммер» в ході секції «68-річчю Великої Перемоги присвячується» в рамках V Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» відбулася демонстрація фільму «Ніч тривалістю в 641 день». На демонстрації були присутні член журі Міжнародного кінофестивалю "Харьковская сирень", кінокритик Володимир Миславський, автор сценарію фільму Валерій Чернай.

Харківська область готується до відкриття купального сезону

Купальний сезон відкривається 1 червня, і до цього дня всі пляжі, які будуть експлуатуватися в цьому сезоні, повинні бути готові. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб сьогодні в ході засідання Комісії з техногенно-екологічної безпеки. «Умовою для безпечного відпочинку населення на воді є наявність офіційних відповідно обладнаних місць купання. У час, що залишився, максимально мобілізувати сили та ресурси з відкриття пляжів загального користування. Протягом всього літнього купального періоду, наше завдання проводити всі можливі запобіжні заходи і не допустити загибелі людей, і особливо дітей на водних об'єктах області», – підкреслив він.

Володимир Фокін провів майстер-клас у рамках Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень»

Сьогодні Народний артист Російської Федерації, голова журі фестивалю, Почесний громадянин Харкова Володимир Фокін провів у Харкові майстер-клас в рамках V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень». Свій майстер-клас Володимир Фокін присвятив кінематографічній освіті. Він продемонстрував учасникам майстер-класу роботи своїх студентів зі Всеросійського державного інституту кінематографії - мініатюри «Свіча», «Інтер'єр», «Плани», а також кілька однокадрових фільмів. Також він розповів про методику та технології підготовки кінорежисера, про принципи екранізації кіно, відповів на запитання про свій професійний і творчий шлях.

З початку квітня заборгованість із заробітної плати на Харківщині зменшилась на 10,8 млн. грн.

Заборгованість із зарплати в Харківській області з початку квітня зменшилася на 10,8 млн. грн., або на 11%. Також в області спостерігається зменшення кількості підприємств-боржників на 11 підприємств (8%). Загалом в Україні за вказаний період борг із заробітної плати скоротився на 35 млн. грн.. – повідомив сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

До 1 липня в Харківській області планується ліквідувати борги із зарплати на комунальних підприємствах

Як наголосив сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради голова ХОДА Михайло Добкін, найближчим часом на Харківщині будуть ліквідовані борги із зарплати перед співробітниками комунальних підприємств. Основні боржники в області - це державні підприємства, - підкреслив він. «Якщо будуть виплачувати борги підприємства державної форми власності, то у нас жодних проблем не буде. Що стосується комунальних підприємств, борг у нас близько 2,3 млн. гривень, з них тільки 1 мільйон припадає на економічно активні підприємства. Я думаю, на 1 липня боргів по комунальних підприємствах у нас не буде», - заявив Михайло Добкін.

5 діячів кіно залишили відбитки долонь для Алеї почесних гостей фестивалю «Харьковская сирень»

Сьогодні на Алеї почесних гостей кінофестивалю «Харьковская сирень» відбулася церемонія зняття відбитків долонь, які продовжать ряд стел в саду ім. Шевченка. Відбитки залишили почесні гості V Міжнародного кінофестивалю: французька кінозірка Мішель Мерсьє, найбільш відома завдяки ролі Анжеліки в серії історико-пригодницьких фільмів; радянська акторка з українським корінням Світлана Живанкова, за участю якої було знято понад десяток фільмів, у тому числі «Вертикаль», «Чорноморочка» і «Роки молоді»; представник французького кінематографу, фахівець з 3D-графіки Олів'є Кауфер; російський актор, письменник, сценарист і публіцист, заслужений діяч мистецтв Росії родом з Харкова Аркадій Інін та український актор, заслужений артист України Олексій Колесник, який зіграв різнопланові ролі більш ніж в 30 кінострічках («Овід», «Батальйони просять вогню», «Холодне літо п'ятдесят третього»).

Харківська художниця отримала урядову премію ім. Лесі Українки за оформлення книги для дітей та юнацтва

У рамках ІХ Київської міжнародної книжкової виставки відбулося нагородження лауреатів урядової премії імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2012 рік. У номінації «Оформлення книги для дітей та юнацтва» нагороду отримала художниця Марина Пузиренко. Її відзначили відповідним дипломом за краще оформлення книги — “Чудова мандрівка Нільса з дикими гусьми” Сельми Лагерльоф (харківське видавництво “Фактор”). Книга містить складні, багатофігурні та багатосюжетні композиції.

Презентовано книжки кінокритика Володимира Миславського, присвячені харківським родоначальникам кінематографа Дмитру Харитонову та Олександру Мішону (доповнено)

У рамках V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» були презентовані дві роботи харківського кінокритика Володимира Миславського, присвячені родоначальникам кінематографа. Це книги «Кінопідприємець Дмитро Харитонов. Життя і фільм» і «Олександр Мішон. Видавець. Фотограф. Кінематографіст». У заході також взяли участь співавтори книги «Олександр Мішон. Видавець. Фотограф. Кінематографіст» Аркадій Хильковський, Тамара Бумбатова, Шахін Омаров, радник посольства Азербайджану в Україні Назім Алієв, секретар Спілки кінематоргафістів Азербайджану Юсиф Гулієв,представники Харківського обласного національно-культурного товариства азербайджансько-української дружби «Достлуг» та Міністерства культури Азербайджану. Крім цього, на презентації книги була присутня правнучка Олександра Мішона - Олена Мішон, яка живе у Воронежі. Юсиф Гулієв передав лист подяки на ім'я голови ХОДА, голови оргкомітету Міжнародного кінофестивалю "Харьковская сирень" Михайла Добкіна.

У Харкові відкрито меморіальні дошки фотографу Альфреду Федецькому і засновнику Одеської кіностудії Дмитру Харитонову (доповнено)

Сьогодні в рамках V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відбулося відкриття меморіальних дошок фотографу Альфреду Федецькому і засновнику Одеської кіностудії Дмитру Харитонову. В урочистій церемонії взяли участь начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету фестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, член журі кінофестивалю «Харьковская сирень» Володимир Миславський, консул Генерального консульства республіки Польща в Харкові Халіна Гранат.

Зміни до нормативно-правової бази покращать умови перебування людей в інтернатних закладах

Згідно з наказом №129 Міністерства соціальної політики України внесені зміни до переліку товарів, робіт та послуг, на закупівлю яких спрямовуються кошти, що підлягають перерахуванню Пенсійним фондом України та органами праці та соціального захисту населення установам, де люди перебувають на повному державному утриманні. Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, цим наказом чітко визначено, що можна закуповувати за гроші тих людей, які перебувають на утриманні в інтернатних закладах, геріатричних пансіонатах, і усунені недоліки, які були в попередньому переліку.

Харків’янин став переможцем чемпіонату Європи з шахів

16 травня у м. Легниці (Польща) завершився чемпіонат Європи з шахів серед чоловіків. Після 11-го заключного туру десять учасників набрали по 8 очок і місця розподілялися за додатковими показниками. Переможцем чемпіонату став харківський гросмейстер, вихованець шахового клубу «Юридична академія» Олександр Моїсеєнко. На 2-му і 3-му місцях росіяни Євген Алексєєв і Євген Романов.

Розпочалися перші покази конкурсної програми V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень»

Сьогодні в кінотеатрі «Боммер» розпочалися перші покази конкурсної програми V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень». До уваги харків'ян з 10.00 до 15.00 будуть представлені роботи в жанрі ігрового кіно: "007 Contre Attaque" (Франція), "Свояки" (Україна), "Who is Arvid Pekon?" (Польща - Швеція), "Конвоїр" (Росія), "Просте жіноче щастя" (Росія), "Друге дихання" (Росія), "Жовта квітка для месьє Бурійона" (Україна), "Картонні квіти" (Росія), "The missing looks" (Аргентина), "My right eye" (Іспанія), "Voice over" (Іспанія), "Vocuus" (Польща), "Parrot Peeter Aurelius" (Естонія), "Pollicino" (Італія), "Untitled" (Бельгія), "Les adieux de la Grise" ( Канада), "One More Dance" (Греція), "The Puritans" (США), "Wolf's Clothing" (Польща), "Bollocks" (Великобританія), "Picture Perfect" (Великобританія).

Кубок України з футболу буде встановлений в парку ім. Горького

Спеціально до фінального матчу Кубку України з футболу між командами «Шахтар» (Донецьк) та «Чорноморець» (Одеса), який відбудеться 22 травня о 19:45 в Харкові, на стадіоні ОСК «Металіст», Федерація футболу України планує акцію для уболівальників - презентацію Кубка України в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького. З 19 по 22 травня у всіх уболівальників футболу буде унікальна можливість побачити своїми очима Кубок і сфотографуватися з почесним трофеєм.

Польський економіст і політик Лєшек Бальцерович візьме участь у V Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи»

Польський економіст і політик, ініціатор економічних реформ у Польщі Лєшек Бальцерович прийняв запрошення голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна взяти участь у V Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи».

Соціальний захист населення – пріоритет держави. Віктор Янукович

Як підкреслив Президент України Віктор Янукович, соціальний захист населення та допомога малозабезпеченим громадянам – це пріоритет держави. «Якщо говорити про пріоритети, то на перше місце потрібно поставити пріоритети соціальні. Завдання - забезпечити соціальний захист бідних, малозабезпечених і дати нормальні робочі місця і достойні зарплати тим, хто може працювати», - сказав Глава держави.

22 травня на стадіоні «Металіст» відбудеться фінальний матч Кубку України з футболу

Відповідно до рішення Виконавчого комітету Федерації футболу України фінальний матч розіграшу Кубку України сезону 2012/2013 рр. відбудеться у Харкові, на стадіоні ОСК «Металіст». 22 травня в фіналі зустрінуться футбольні клуби «Шахтар» (Донецьк) і «Чорноморець» (Одеса). Початок матчу о 19:45.

Події дня

Сьогодні, 17 травня, о 10:00 у кінотеатрі "Боммер" (вул. Полтавський Шлях, 6) розпочнеться кінопоказ конкурсних робіт V Міжнародного фестивалю короткометражного кіно "Харьковская сирень"; О 12:00 за адресою: вул. Сумська, 3 буде відкрита меморіальна дошка Харківському фотографу польського походження Альфреду Федецькому в рамках V Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень»; О 12:00 за адресою: вул. Сумська, 5 буде відкрита меморіальна дошка кінопідприємцю Дмитру Харитонову в рамках V Міжнародного фестивалю короткометражного кіно "Харьковская сирень"; О 13:00 у галереї «Бузок» (вул. Сумська, 25) відбудеться презентація книг члена журі МФКК "Харьковская сирень", кінокритика Володимира Миславського: "Кінопідприємець Дмитро Харитонов. Життя і фільм" і "Олександр Мішон. Видавець. Фотограф. Кінематографіст"; О 14:00 на Алеї почесних гостей кінофестивалю біля ХНАТОБ ім. Н.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) почесні гості V фестивалю залишать відбитки своїх долонь; О 14:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: «Про організацію роботи щодо навчання та працевлаштування сільської молоді»; О 14:30 у галереї «Бузок» (вул. Сумська, 25) відбудеться концерт Тсіції і Шая Себба в рамках V Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень»; О 15:00 у кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський Шлях, 6) відбудеться майстер-клас голови журі Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень», народного артиста Росії, Заслуженого діяча мистецтв РФ, члена Правління Спілки кінематографістів РФ, члена Національної академії кінематографічного мистецтва і наук Росії Володимира Фокіна; О 15:00 у Малій залі Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) розпочнуться урочистості з нагоди професійного свята науковців України – Дня науки; О 17:00 у кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський Шлях, 6) відбудеться секція «68-річчю Великої Перемоги присвячуєт

Мілен Демонжо та Мішель Мерсьє прибули до Харкова

Вчора до Харкова прибули почесні французькі гості V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень». В аеропорту «Харків» їх зустрів перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Делегація з Франції на чолі з кінозіркою, Почесним президентом Фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Мілен Демонжо та відомою французькою актрисою Мішель Мерсьє сьогодні візьме участь в урочистому відкритті фестивалю та інших заходах.

В галереї «Бузок» відкрилася фотовиставка «Миттєвості "Харьковской сирени"»

16 травня в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відкрилася фотовиставка «Миттєвості "Харьковской сирени"», в експозиції якої представлені найбільш значущі моменти чотирьох минулих фестивалів короткометражного кіно «Харьковская сирень». У церемонії відкриття взяли участь начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету фестивалю Вікторія Маренич та народний артист Російської Федерації, президент журі фестивалю, почесний громадянин Харкова Володимир Фокін.

Фестиваль «Харьковская сирень» швидко росте і розвивається. Володимир Фокін

Сьогодні в ході відкриття фотовиставки «Миттєвості «Харьковской сирени» голова журі кінофестивалю, Народний артист Російської Федерації Володимир Фокін відзначив помітний якісний ріст конкурсної програми фестивалю «Харьковская сирень», а також розвиток усього фестивалю в цілому.

До 25 травня 97% оздоровчих таборів Харківської області будуть готові до відкриття

У Харківській області підготовка мережі дитячих оздоровчих закладів до літнього сезону ведеться в робочому порядку, жодних проблемних питань не виникає, - наголосив сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, до початку літа табори Харківщини будуть готові прийняти першу зміну дітей. «До 25 травня 97% таборів будуть готові до відкриття. Якщо враховувати дітей від 7 до 16 років, як того вимагає Міністерство, то оздоровленням буде охоплено 95,5% дітей Харківської області. Якщо враховувати дітей від 7 до 17 років, то ми оздоровимо 84,4%», - повідомив глава Харківщини.

Усі регіони України мають максимально ефективно підготуватись до літнього оздоровчого сезону. Костянтин Грищенко

Як зазначив сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко, усі регіони мають провести заходи щодо максимально ефективної підготовки закладів оздоровлення та відпочинку до літнього сезону відпочинку дітей.

Медична реформа передбачає створення мотивацій для медичних працівників. Віктор Янукович

«Медична реформа передбачає створення мотивацій для медичних робітників, підняття рівня кваліфікації. В обов’язковому порядку ця програма буде виконуватися», - сказав Президент України Віктор Янукович.

Курси підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів мають бути віднесено до системи вищої освіти

Про це на відеоконференції для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Основні напрямки роботи галузі культури в 2013 році» розповів перший заступник Міністра культури України Тимофій Кохан.

До уваги представників ЗМІ, акредитованих для висвітлення заходів V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень»!

Видача матеріалів для співробітників ЗМІ відбудеться з 19:00 перед урочистим відкриттям V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» в фойє Палацу студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» (вул. Пушкінська, 88).

У кінотеатрі «Боммер» до кінця року планується замінити опалення та розпочати роботи з ремонту покрівлі

До 2015 року єдиний комунальний кінотеатр Харкова «Боммер» стане сучасним центром кіномистецтва. Наразі в закладі вже ведуться ремонтні роботи. Як повідомила в ході прямої лінії в газеті «Слобідський край» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, цього року передбачається виділення 500 тисяч гривень з обласного бюджету на ремонтні роботи.

Інформаційно-виставковий центр «Бузок» – новий майданчик для реалізації творчих ідей

Галерея «Бузок» набуває популярності і у поціновувачів мистецтва, і у художників. Зокрема, тільки 9 травня галерею відвідало 5 тисяч гостей. Про це повідомила в ході прямої лінії в газеті «Слобідський край» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. «За місяць роботи у нас було чотири виставки. Тут можна було переглянути і експозицію сімейних фотографій, і виставку молодих художників. Зараз експонується виставка Таріела Чекуришвілі. А 16 травня ми відкриваємо нову фотовиставку, і в «Ночі музеїв» «Бузок» теж візьме активну участь. Влаштовуватимуться різні майстер-класи, тобто, різножанровість галереї буде збережено. Для відвідувачів вхід до галереї безкоштовний, і це дає свої плоди. Тільки 9-го травня «Бузок» відвідало 5 тисяч осіб», - розповіла вона.

Завтра відкривається V Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень»

Завтра, 17 травня, розпочинається V Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень». Урочисте відкриття відбудеться о 20:00 в Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» (вул. Пушкінська, 88). Як повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету фестивалю Вікторія Маренич, вже сьогодні до Харкова прибувають перші почесні гості, а також учасники фестивалю. У програмі фестивалю – зустрічі з відомими акторами, майстер-класи, перегляди конкурсних фільмів та багато іншого. З Програмою V Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» можна ознайомитися ТУТ.

У Харківській області 8 людей претендують на статус постраждалих від торгівлі людьми

Про це сьогодні в ході засідання «круглого столу» з питань розповсюдження національного механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, повідомила головний спеціаліст Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської ОДА Наталія Сухорукова.

Архів документів