Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Харківщині активно впроваджуються програми державної підтримки тваринництва

Станом на 1 листопада в Харківській області проведені нарахування: - дотації фізичним особам за утримання та збереження молодняку ВРХ на 18 517 голів – 9 754,00 тис грн., - сум часткового відшкодування витрат фізичними особами за закупівлю установки індивідуального доїння (УІД) – за 35 УІД - 143,6 тис грн., - часткового відшкодування вартості закуплених племінних телиць, нетелей та корів за 9 місяців 2012 року - за 806 голів - 5 067,2 тис грн. Про це під час Всеукраїнської наради з питань ситуації в галузі тваринництва та основних завдань на 2013 рік, яка відбулася у Рівненській області, повідомив директор Департаменту тваринництва Мінагрополітики та продовольства України Андрій Гетя.

14 грудня відбудеться круглий стіл «Театральна фотографія – документ чи мистецтво?»

14 грудня о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (пл. Свободи, 5, Держпром, 4-й під’їзд, 1-й поверх) центру культури і мистецтва відбудеться відкритий круглий стіл на тему «Театральна фотографія – документ чи мистецтво?». В одному залі зустрінуться фотографи, театрознавці, мистецтвознавці, професійні фотографи, філософи. Планується розглянути питання: що являє собою театральна фотографія, з якими проблемами стикаються фотографи під час зйомки вистави, яка має бути етика театрального фотографа та яким чином співвідноситься театр та його фотографія? Вхід вільний, до участі запрошуються всі охочі.

11 грудня відбудеться безкоштовний тренінг-семінар для підприємців на тему: «Робіть сьогодні те, про що інші думатимуть лише завтра»

Завтра, 11 грудня, о 16:00 в залі засідань Держпрому (2 під'їзд, 2 поверх, вхід через 1 або 3 під'їзди) за підтримки Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва відбудеться безкоштовний тренінг-семінар на тему: «Робіть сьогодні те, про що інші думатимуть лише завтра». В якості експерта-тренера виступить Олександр Олексійович Дудка - директор Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України.

Спеціалістами Інституту охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України обстежено більше 200 дітей із сімейних форм виховання Харківської області

З травня цього року в рамках договору соціального партнерства в Інституті охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України обстежено 211 дітей із сімейних форм виховання Харківської області. Зокрема, обстежені діти з Харківського, Краснокутського, Балаклійського, Барвінківського та Богодухівського районів. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Вони вперше потрапили під такий ретельний огляд лікарів, тому не дивно, що більше 30% дітей мають вперше виявлені хвороби. Найчастіше реєструються хвороби шлунково-кишкового тракту, хвороби нервової та ендокринної системи», - підкреслив заступник голови ХОДА. 

Харківська облдержадміністрація підписала договір соціального партнерства з мережею медичних діагностичних центрів «Експерт»

Харківська облдержадміністрація підписала договір соціального партнерства з мережею медичних діагностичних центрів «Експерт». Договір підписали заступник голови ХОДА Ігор Шурма та генеральний директор мережі медичних діагностичних центрів «Експерт» Володимир Ященко. Як повідомив Ігор Шурма, відповідно до договору щомісяця 10 дітей – жителів Харківської області будуть проходити поглиблене діагностичне обстеження на безоплатній основі в умовах діагностичних центрів «Експерт», які розташовані у м.Харкові. В першу чергу для проведення діагностичних досліджень будуть направлятися діти, хворі на онкологічні та онкогематологічні захворювання, а також діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, яким проводяться поглиблені обстеження в умовах ДУ «Інститут охорони здоров’я дітей та підлітків» НАМН України. 

Нагороджено переможців VI обласного конкурсу на кращий літературний твір імені О. С. Масельського

Сьогодні у Великій залі Будинку рад відбулася урочиста церемонія нагородження переможців VI обласного конкурсу на кращий літературний твір імені О. С. Масельського. У ній взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін та голова Харківської облради Сергій Чернов. Євген Савін від імені голови Харківської ОДА Михайла Добкіна привітав переможців конкурсу з тим, що у них вистачило сил, розуму та енергії досягти таких високих результатів. «Сьогодні один із чудових днів, тому що день пам'яті і день народження Олександра Степановича не може бути не пов'язаний з розвитком Харківської області. Наше завдання - рівнятися на керівника такого рівня, як Олександр Степанович. Стипендії, які засновані і названі ім'ям Олександра Масельського, є найбільш престижними преміями Харківської області. Тому і конкуренція в отриманні і бажанні стати переможцем конкурсу Олександра Масельського в Харківській області дуже велика. Ми не маємо права забувати Олександра Степановича. Цей орієнтир для нас найбільш високий у всіх напрямках діяльності регіону», - сказав Євген Савін. «Це людина, яка присвятила себе любові до своєї роботи, самовіддачі на благо свого рідного краю. Це людина, яка мріяла, щоб батьківщина і земля, на якій вона живе, з кожним днем ставала красивішою. Людина, яка сама себе зробила, сама досягла всього в своєму житті і виростила плеяду керівників, які працюють донині. Дуже значимо і дуже важливо, що ми проводимо такі зустрічі, пам'ятаємо таких людей, передаємо цю пам'ять молоді», - додав Сергій Чернов. 

У Югрі Валентину Дулубу вручили шахову дошку з автографом чемпіонки світу Ганни Ушеніної

Сьогодні під час офіційної зустрічі губернатор Ханти-Мансійського автономного округу – Югри Наталія Комарова в якості подарунка вручила першому заступнику голови Харківської облдержадміністрації Валентину Дулубу шахову дошку з автографом чемпіонки світу, харків'янки Ганни Ушеніної. «Югру і Харківську область відрізняє загальна особливість. Харків у цьому році був одним з чотирьох міст України, які приймали Чемпіонат Європи з футболу. Югра приймала фінальний етап Кубка світу з біатлону і зовсім недавно, 1 грудня, завершився Чемпіонат світу з шахів серед жінок. Його переможницею стала уродженка Харкова Ганна Ушеніна. Хочу привітати вас з перемогою землячки на югорській землі», – резюмувала глава регіону.

Електропостачання населених пунктів на Харківщини поновлено

З вечора 6 грудня протягом ночі і ранку 7 грудня внаслідок несприятливих погодних умов в Харківський області були знеструмлені населені пункти: Протопопівка, Вільшани, Дворічний Кут і Бермінводи Дергачівського району. За повідомленням чергової служби «Обленерго», станом на 12.00 7 грудня електропостачання вказаних населених пунктів поновлено в повному обсязі.

Харківська область і Югра будуть розвивати співробітництво в гуманітарній сфері, ЖКГ та промисловості

Сьогодні в ході зустрічі в Ханти-Мансійську перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб і губернатор Югри Наталія Комарова обговорили конкретні напрямки співпраці між Харківською областю та Ханти-Мансійським автономним округом. «Особливий інтерес для Югри представляє співробітництво в галузі виробництва харчових продуктів, реалізації проектів підвищення енергоефективності у житлово-комунальному комплексі, а також модернізації підприємств деревообробки. Традиційно Україна виступає нашим партнером у сфері постачань машинного обладнання і виробів з металів», – назвала ключові напрямки Наталія Комарова.

Харківщина вшановує пам'ять Олександра Масельського

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Олег Анпілогов і голова Харківської обласної ради Сергій Чернов взяли участь у церемонії покладання квітів до могили першого губернатора Харківської області за час незалежності України Олександра Масельського. Олександру Степановичу сьогодні виповнилося б 76 років. «Вже впродовж 16 років 7 грудня представники місцевих органів державної влади, місцевого самоврядування разом з рідними Олександра Степановича Масельського, його близькими, друзями, колишніми товаришами по службі збираються тут, щоб ушанувати його добру пам'ять. Олександр Степанович є одним з яскравих представників Слобожанщини, і про нього і його добрі справи знають не тільки в нашому регіоні, але й на території всієї країни. Це та людина, яка своїм добрим ставленням до людей, непідробним старанням в роботі, щирою любов'ю до української землі і українського народу залишила яскравий слід в історії. Він заслуговує глибокої поваги і шани», - сказав Олег Анпілогов.

Сьогодні - День місцевого самоврядування

В Україні сьогодні відзначають День місцевого самоврядування - професійне свято всіх, хто трудиться в сільських, селищних, міських, районних та обласних радах, хто представляє багатотисячний загін народних обранців. Зокрема, у 486 органах місцевого самоврядування Харківської області інтереси територіальних громад представляють 9205 депутатів, працівниками місцевого самоврядування є близько 5 тисяч осіб.

Югра та Харківська область домовилися про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб і губернатор Ханти-Мансійського автономного округу – Югри (Росія) Наталія Комарова підписали Угоду про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво між регіонами. «Ми приїхали з метою зміцнити наші відносини і продовжувати працювати на благо наших народів, яких об'єднує давня, дуже міцна, широка дружба», – зазначив Валентин Дулуб.

У Харкові відбудеться творчий проект «Театральна молодь України»

7-8 грудня у Харкові в приміщенні Будинку актора ім. Л. Сердюка відбудеться творчий проект «Театральна молодь України», в рамках якого передбачається проведення творчих зустрічей, конференцій, круглих столів за участю молодих фахівців, провідних майстрів сцени, театральних діячів та мистецтвознавців. Зокрема, 8 грудня о 18.00 відбудеться показ вистави «Шалена кров» Н. Ерпулата та Й. Хіллє в постановці режисера А. Рибакової та виконанні молодих акторів Національного академічного театру російської драми ім. Л. Українки. Після закінчення вистави, о 19.30, відбудеться засідання круглого столу на тему «Театральна молодь України: тенденції, перспективи на майбутнє».

Програма іпотечного кредитування буде фінансуватися на 100%

Про це в ефірі програми «Час влади» розповів голова ХОДА Михайло Добкін. «Всі ті мешканці Харкова та області, які взяли участь у цій програмі і оформили договори, і ті, хто сьогодні оформляють документи на придбання квартири, можуть без будь-яких сумнівів дивитися в завтрашній день. Ця стаття рішенням Верховної Ради виведена на рівень закону, тому вона буде фінансуватися завжди в повному обсязі», – сказав Михайло Добкін.

Пріоритетні статті фінансування Харківської області з державного бюджету будуть визначені найближчим часом

У ході телепрограми «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін прокоментував ухвалення Верховною Радою бюджету України на 2013 рік. «Кожен бюджет, який передбачає ремонт, будівництво, реконструкцію, інвестиції в майбутнє, можна назвати бюджетом розвитку. Не стане виключенням і бюджет 2013 року. Він складний і за виконанням дохідної частини, і тому, що дуже обмежені витрати з приводу того, що ми перебуваємо зараз в дуже активній стадії світової кризи, коли країни, набагато більш потужні економічно, ніж Україна, змушені скорочувати свої соціальні витрати, кількість державних службовців і йти на інші непопулярні заходи. У дуже складній ситуації перебувають Іспанія та Італія, у Франції найвищий рівень безробіття за весь післявоєнний час. Кожна країна знаходить свій власний рецепт, і не останнім є ухвалення правильного бюджету», – зазначив він.

99% посівних площ озимих оцінюються задовільно або добре

Про це в ефірі програми «Час влади» розповів голова ХОДА Михайло Добкін. Він підкреслив, що погодні умови і героїчна праця працівників сільського господарства дають всі підстави сподіватися на хороший урожай наступного року. «У нас тільки 1% по озимим вважається в поганому стані, а 99% посівних площ оцінюються задовільно або добре. Це дуже хороша стартова позиція, тепер найголовніше, щоб випала достатня кількість снігу для того, щоб укрити озимі і щоб вони не піддавалися жодним природним агресіям», – сказав голова ХОДА.

Для більш якісного виконання обов'язків штат соціальних працівників у Харківській області необхідно збільшити на 300 одиниць

Як повідомив у ході програми «Час влади» в ефірі обласного телебачення голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент між керівництвом області і профільним міністерством ведуться переговори про збільшення кількості соціальних працівників на Харківщині ще на 300 штатних одиниць. «Нам за розрахунками Міністерства соціальної політики була визначена цифра соціальних працівників - 611. За нашими розрахунками - їх повинно бути 911. Ми перебуваємо в переговорному процесі. Це не завжди швидкий процес, але, головне, що міністерство нас чує, і на наступний рік, я думаю, кількість ставок вдасться збільшити», - повідомив глава області.

У Харківській області 1,15% дітей виховуються в інтернатах та дитячих будинках

На Харківщині проблемі захисту прав дітей приділяється особлива увага, завдяки чому в області кількість дітей, які виховуються не в родинах, а в дитячих будинках та інтернатах, у порівнянні з іншими східними регіонами значно менша. Про це в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Серед всіх східних областей Харківщина знаходиться поза зоною ризику. 1,15% від усієї кількості дітей – саме стільки діток сьогодні виховується у нас поки ще не в сім'ях, а в інтернатах. Ми все будемо робити для того, щоб цю ситуацію поліпшити. Президент відзначав позитивну динаміку, яка сталася за два роки в кількості усиновлених діток, і по цьому питанню ми знаходимося серед п'яти кращих областей. Ми цими показниками дуже пишаємося і будемо робити все, щоб кількість дітей, які не були усиновлені, ставала якомога меншою», – сказав він.

Національні проекти, які реалізуються в Харківській області, охоплюють усі сфери життя

«У нас реалізується найбільше національних проектів серед регіонів України. Проекти, які вже реалізовані або реалізуються на Харківщині, охоплюють усі спектри життя і, звичайно ж, мають відношення і до минулого, і до нинішнього року. Я вдячний Державному агентству з інвестицій та національних проектів за те, що ця структура в такому тісному співробітництві допомагає нам отримувати нові пілотні проекти і бути серед лідерів», – підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін під час програми «Час влади» в ефірі обласного телебачення.

Події дня

Сьогодні, 7 грудня, о 13:00 в Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться вручення творчих премій переможцям обласного літературного конкурсу ім. О.С. Масельського о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170)  відбудеться брифінг заступника голови ХОДА Ігоря Шурми. Тема: «Підписання договору соціального партнерства між ХОДА та мережею медичних діагностичних центрів «Експерт» щодо проведення безоплатних діагностичних досліджень дітям Харківської області, в першу чергу хворим на онкологічні та онкогематологічні патології, а також дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування».

Збереження традицій - запорука довголіття Фонду підтримки молодих обдарувань. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході брифінгу за підсумками загальних зборів Фонду підтримки молодих обдарувань голова ХОДА Михайло Добкін, збереження традицій Фонду, який існує вже майже 20 років, - це важливе завдання для нинішнього складу Фонду. «Фонд вже майже 20 років як працює, і збереження традицій - це запорука довголіття такого фонду. Ми не намагалися нічого змінювати, єдине - ми дещо змінили роботу експертної ради, щоб виключити можливість оцінки талантів наших молодих обдарувань тими, хто безпосередньо має відношення до виховання цих талантів. У нас сьогодні ситуація абсолютно прозора - оцінюють лише ті, хто не має відношення до досягнень молодих обдарувань, а значить, не лобіює своїх учнів, нехай навіть вони дуже талановиті. За представництвом ви бачите, що тут найбільш видатні люди з різних напрямків - спорт, література, журналістика, освіта, мистецтво - усі ті, чиї думки підкріплюються їх реальними досягненнями в житті», - підкреслив голова області.

Перелік номінацій Фонду підтримки молодих обдарувань може бути розширено

Сьогодні в ході спілкування з журналістами після закінчення загальних зборів Фонду підтримки молодих обдарувань голова ХОДА Михайло Добкін пообіцяв розглянути можливість доповнення переліку номінацій позицією для молодих управлінців. «На прикладі ряду наших шкіл ми бачимо, наскільки сильне учнівське самоврядування, наскільки продумано відбуваються всілякі збори, наприклад, вибори шкільного мера, наскільки активно вони поводяться, коли до них приїжджає керівництво міста або області. Над цим можна подумати», - сказав голова області.

Представлений новий директор Ізраїльського Культурного Центру в м. Харкові

Сьогодні був представлений новий другий секретар Посольства Держави Ізраїль в Україні, директор Ізраїльського Культурного Центру в м. Харкові пані Неллі Шульман. У заході взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністраціі Євген Савін, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, представники наукових кіл і громадськості. Від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін висловив слова подяки пану Давиду Маміствалову за його внесок у розвиток ізраїльсько-українських відносин за час перебування на посаді директора Ізраїльського Культурного Центру в Харкові.

Правління Фонду підтримки молодих обдарувань затвердило список стипендіатів в 2013 році

Відбулося засідання експертної комісії Харківського фонду підтримки молодих обдарувань під головуванням голови ХОДА Михайла Добкіна. Комісія розглянула претендентів на отримання стипендії в 2013 році. За підсумками засідання був затверджений список кандидатів по трьох напрямках у 5 номінаціях. Стипендії присуджуються за напрямами «Точні, природні і гуманітарні науки» - номінації учні та студенти, «Література і мистецтво» - номінації «Література, образотворче мистецтво, прикладна творчість» і «Музика», а також «Спорт». Затверджений експертною комісією список був представлений на розгляд загальних зборів Фонду, під час яких члени його правління ухвалили перелік стипендіатів.

Військовий комісар Харківської області Олексій Середа відзначений державною нагородою

Військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату територіального управління «Північ» Сухопутних військ Збройних сил України Олексій Середа нагороджений медаллю «За військову службу Україні». Відповідний Указ підписав Президент України Віктор Янукович.  

Вартість реалізації проекту «Технополіс «П'ятихатки» складе 250-300 млн. дол.

Про це в ході Міжрегіонального інвестиційного форуму розповів директор ДП «Національний проект «Місто майбутнього» Андрій Стефанович. «Перший етап - це близько 68 млн. доларів на будівництво нової площадки, на облаштування, підведення мереж і будівництво бізнес-центру, - сказав Андрій Стефанович, - загальна вартість проекту складе 250-300 млн. доларів».

Конкурс інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи»-2013 розпочнеться з 1 лютого

Враховуючи позитивний досвід проведення конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів у попередні роки і його корисність для активізації інноваційно-інвестиційної діяльності, Харківська обласна державна адміністрація разом з Радою інвесторів ухвалили рішення розпочати проведення конкурсу в наступному році з 1 лютого. Про це в ході засідання Ради інвесторів при Харківській облдержадміністрації сказав заступник голови ХОДА Юрій Сапронов: «Ми хочемо це зробити, щоб протягом першого півріччя охопити максимальну кількість підприємств – не тільки харківських, але й підприємств інших регіонів України, а також ближнього і далекого зарубіжжя».

Завдяки роботі Ради інвесторів при ХОДА на Харківщині отримали життя великі інвестпроекти

Як зазначив у ході засідання Ради інвесторів при ХОДА в рамках Міжрегіонального інвестиційного форуму «Інвестиційна карта України: національні проекти, потенціал регіонів, нові можливості для бізнесу» заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, у Харківській області завдяки роботі Ради інвесторів отримали життя великі інвестпроекти:

На прихід іноземних інвесторів може претендувати 5-6 секторів економіки Харківщини

У Харківській області чітко визначені ключові сектори економіки, які мають ринок для майбутнього розвитку і значний експортний потенціал. Як мінімум 5-6 секторів харківської економіки у середньостроковій перспективі можуть претендувати на прихід іноземних інвесторів, – таку думку висловив сьогодні під час прес-конференції директор Департаменту інвестиційної політики та регіонального розвитку Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Василь Федюк. За його словами, у лютому 2013 року у Лондоні відбудеться роуд-шоу, де окрім великих національних проектів буде представлений ряд регіональних пропозицій.

У Харківську область надійшло 87 мільйонів гривень державної субвенції на виплату зарплати співробітникам бюджетної сфери

Як повідомив сьогодні в ході запису програми «Час влади» голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщину надійшло 87 мільйонів гривень для виплати зарплати бюджетникам. «Нам сьогодні прийшли ще 87 мільйонів гривень дотації із зарплати, яка сьогодні ж буде відправлена в усі міста і райони Харківської області для того, щоб виплатити заробітну плату без затримок. Упевнений, до кінця року у нас не буде жодних проблем з фінансуванням бюджетної сфери», - підкреслив глава області.

Архів документів