Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Школярі Харківщини посіли призові місця у XV Всеукраїнському відкритому турнірі юних винахідників і раціоналізаторів

5 команд міста Харкова та Харківської області взяли участь у фінальному етапі XV Всеукраїнського відкритого турніру юних винахідників і раціоналізаторів, який відбувся в Чернігові. За результатами турніру команди Харківської гімназії №47 Харківської міської ради та Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №122 Харківської міської ради посіли ІI місця, а команди м. Лозова, Орджонікідзевського району м. Харкова та Харківської гімназії № 46 ім. М.В. Ломоносова Харківської міської ради вибороли ІІІ місця. Про це повідомляє офіційний сайт Департаменту науки та освіти ХОДА.

19 грудня відбудеться громадське обговорення концептуальних змін податкової системи України

19 грудня о 10:30 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська 64, 2 поверх) відбудеться громадське обговорення концептуальних змін податкової системи України. Участь в обговоренні братимуть представники Харківської облдержадміністрації, виконавчого комітету Харківської міської ради, територіального відділення ВГО «Асоціація платників податків України» в Харківській області, Державної податкової служби у Харківській області, керівники найбільших підприємств Харківської області, представники громадських організації та науки.

Потерпілим від вибуху в будинку по пр. Московському, 248 Г надається вся необхідна допомога

В результаті вибуху в будинку по пр. Московському, 248 Г тимчасово залишилися без житла 164 людини. Як повідомила сьогодні в ході засідання міської КНС заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, всім постраждалим надається необхідна допомога. «Мешканці 5 квартир, 12 осіб, розміщені в готелі «Турист». Ми очікуємо там ще одну сім'ю у складі 10 осіб. На сьогодні у лікарні швидкої допомоги перебуває 3 людини - 2 дорослих і 1 дитина. Дорослі з переломами і рваними ранами, а дитина в дуже важкому стані з великою кількістю опіків, у тому числі з опіками верхніх дихальних шляхів. Департамент освіти повністю відпрацював ситуацію з дітьми, їх дислокація нам повністю відома. Під час реєстрації було розгорнуто 3 машини МНС як пункти обігріву, в одній з машин велася реєстрація співробітниками служби соціального захисту, працювали психологи МНС, працювали дві машини швидкої допомоги, надавалося харчування. Сьогодні ми продовжили цю роботу на місці», - повідомила вона.

Президент доручив Уряду вжити заходів щодо надання допомоги постраждалим у результаті вибуху в будинку по Московському проспекту

Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів вжити вичерпних заходів щодо надання необхідної допомоги постраждалим у результаті вибуху, який стався 16 грудня у житловому будинку на Московському проспекті Харкова. Про це повідомляє офіційний сайт Президента України. Згідно з дорученням Глави держави, правоохоронні органи мають провести оперативне та повне розслідування всіх обставин інциденту. Президент також доручив керівництву Харківської ОДА забезпечити належне лікування постраждалих і підтримку громадян, які залишилися в результаті вибуху без житла.

Вибуху в будинку по пр. Московському, 248 Г планується присвоїти статус надзвичайної події регіонального масштабу

Вибуху в будинку по пр. Московському, 248 Г планується присвоїти статус надзвичайної події регіонального масштабу. Про це повідомив сьогодні на засіданні міської КЧС перший заступник Харківського міського голови Андрій Парамонов. За його словами, це дозволить звернутися до Кабінету Міністрів України з тим, щоб на реконструкцію будинку виділили кошти з державного бюджету. В даний час комісія з'ясовує можливість відновлення зруйнованих конструкцій. Терміни реконструкції будинку будуть визначені протягом двох днів.

Приблизно 250 тисяч мешканців Харківщини отримали компенсаційні виплати від держави

Як зазначив в ефірі обласного радіо директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, на території області організована чітка і злагоджена робота з видачі мешканцям Харківщини тих коштів, які були заморожені на рахунках Ощадбанку СРСР. «За цей рік на території Харківської області вже виплачено близько 250 млн. грн. Сума виплати становить в середньому 1000 грн. Це означає, що близько 250 тисяч людей в цьому році вже отримали компенсаційні виплати», - сказав Сергій Авершин.

Співчуття

Харківська обласна державна адміністрація висловлює глибокі співчуття рідним і близьким загиблих під час вибуху та пожежі в багатоквартирному будинку на проспекті Московському, 248 Г.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за ніч із 16 на 17 грудня було розчищено від снігу 2566 км автодоріг, у тому числі 2049 км місцевого та 517 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 287,64 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 109 одиниці техніки та 146 дорожні[ робітників. За станом на ранок 17 грудня проїзд автотранспорту на всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

У Харкові працює штаб з ліквідації надзвичайної ситуації внаслідок вибуху в будинку по Московському проспекту

16 грудня 2012 року, приблизно о 17 годині 40 хвилинах, в 16-поверховому будинку по Московському проспекту, № 248-Г стався вибух. В результаті вибуху загорілася квартира на 10 поверсі. Згодом вогонь поширився на квартири 9-го і 11-го поверхів. За попередніми даними, загинуло три людини, госпіталізовано четверо людей. Причина вибуху встановлюється. На місце вибуху виїхали перший заступник голови Харківської обласної адміністрації Валентин Дулуб і Харківський міський голова Геннадій Кернес.

У Харківській області введено в експлуатацію більше 162 тисяч кв.м. індивідуального житла

На Харківщині вдалося досягти хороших темпів введення в експлуатацію індивідуального житла, - повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради начальник управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович. «На сьогодні здано в експлуатацію 162,7 тис. квадратних метрів індивідуального житла, при цьому продовжується робота на місцях. Що стосується багатоквартирного житла, то 13 багатоквартирних будинків сьогодні готуються до здачі, щодо них ведеться постійна робота спільно з районними адміністраціями. Харківська область один з лідерів за державними програмами - це і іпотечне кредитування, і доступне житло. Харківщина за цими програмами постійно посідає провідні позиції», - повідомив Михайло Рабинович.

В ході реалізації проекту «Село майбутнього» буде врахований кращий ізраїльський досвід молочного тваринництва

Про це заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Чому нас зацікавив саме ізраїльський досвід? Країна, дві третини території якої займає пустеля, посідає перше місце в світі за середніми надоями на корову – близько 12 тис. кг, тоді як в Україні в 2011 році цей показник трохи перевищив позначку 4 тис. кг. Успіхи ізраїльтян в молочному тваринництві визначаються трьома факторами: генетичним потенціалом стада, забезпеченням його здоров'я, харчуванням. Ці фактори будуть враховані в ході реалізації проекту "Село майбутнього"», – зазначив Юрій Сапронов.

Різницю в тарифах підприємствам ЖКГ Харківської області планується погасити до кінця року

Харківській області виділено та державного бюджету 1 млрд. 71 млн. грн. на погашення заборгованості з різниці в тарифах, з них на послуги теплопостачання – 646 млн. 900 тис. грн., водопостачання і водовідведення – 424 млн. 700 тис. грн. Всього на сьогодні профінансовано 394 млн. грн. Про це повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. За його словами, також на фінансуванні договір з компенсації різниці в тарифах КП «Харківкомуночиствод» на 299 млн. грн. і знаходяться на підписанні в НАК «Нафтогаз України» договори на 233 млн. грн. Решта договорів будуть направлені в «Нафтогаз» найближчим часом.

На дорогах Харківської області забезпечений безперешкодний проїзд транспорту

Сьогодні на дорогах Харківської області немає "пробок" або ситуацій, пов'язаних з обмеженням руху автомобілів. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, найчастіше проблеми пов'язані не з дорожнім покриттям, а з технічним станом самих автомобілів. «Справа в тому, що на сьогодні дуже багато автомобілів виїжджає з «лисою» гумою, абсолютно непридатною для руху в таких погодних умовах. Сьогодні таких проблем у нас немає, а вчора був затор в Ізюмському районі. На виїзді з міста перевантажена фура з абсолютно стертою гумою не змогла в'їхати на підйом, її розвернуло і створилася "пробка" – близько 120 машин. Протягом 2-3 годин Служба автомобільних доріг організувала роботу з розтаскування автомобілів, які під'їхали впритул до фури і виявилися щільно притиснутими один до одного», – зазначив перший заступник губернатора.

Інвентаризація захисних споруд цивільної оборони Харківської області продовжена до 2014 року

Станом на 14 грудня 2012 року в області з 1407 захисних споруд цивільної оборони проінвентаризовано 375, що складає 26,7% від необхідного. У тому числі 169 з 537 споруд комунальної власності, що становить 31,5%, 30 із 398 приватної власності – 7,5% та 176 з 472 державної власності – 37,3%. Про це повідомив сьогодні в ході засідання обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимир Фадєєв. «Проведена серйозна робота, тому що в 2010 році, коли ми тільки починали займатися цим питанням, рівень інвентаризації захисних споруд становив 1,8%, а зараз – 26,7%. За цей рік завдяки відповідальному ставленню цілого ряду районів і міст сильно змінилася ситуація. Нагадую про необхідність посилення в наступному році роботи з інвентаризації захисних споруд усіх видів власності на території Харківської області. У бюджеті на 2013 рік обов'язково має бути передбачене фінансування цього питання. Ми на правильному шляху і до 2014 року повинні повністю завершити цю роботу», – зазначив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Він додав, що у зв'язку з низькими показниками – всього 29% по Україні – розпорядженням Кабінету міністрів України інвентаризація була продовжена до 1 листопада 2014 року.

Звання "Заслужений юрист України" присвоєно начальникові територіального управління Державної судової адміністрації в Харківській області Володимиру Остапенку

Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня працівників суду». Зокрема, начальникові територіального управління Державної судової адміністрації в Харківській області Володимиру Остапенку присвоєно звання "Заслужений юрист України". В тексті Указу відзначається, що високе звання присвоєне за вагомий особистий внесок у розбудову правової держави, розвиток вітчизняної судової системи, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм.

Харківщина нарощує обсяги виробництва молока

В Харківській області за період із січня по листопад вдалося збільшити виробництво молока по всіх категоріях господарств на 9,3% (вироблено 480,8 тис тонн) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, а по сільськогосподарських підприємствах – на 21,6% (вироблено 195,6 тис тонн). Виробництво молока сільськогосподарськими підприємствами збільшилося у всіх регіонах України на 13% і склало 2,3 млн тонн. Про це під час селектору Міністерства аграрної політики та продовольства України сказав директор Департаменту тваринництва Міністерства Андрій Гетя. Також він зазначив, що тенденція збільшення виробництва молока сільгосппідприємствами України зберігається вже декілька місяців поспіль.

Євген Савін вручив державні акти на землю мешканцям Дергачівського району

Заступник голови ХОДА Євген Савін провів особистий прийом громадян у Дергачівському районі. Мешканці району зверталися до заступника керівника області з питаннями щодо надання матеріальної допомоги на проведення операції, влаштування дітей до дошкільний навчальний заклад, проведення ремонту Полівського сільського клубу та футбольного майданчика на території Дергачівської гімназії №3. Усі питання Євген Савін взяв під особистий контроль. Також за дорученням голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна Євген Савін вручив мешканцям району державні акти на право власності на земельні ділянки. У свою чергу мешканці с. Польова Дергачівського району вручили заступнику голови області подяку на ім’я Михайла Добкіна за надання допомоги у газифікації села.

Показник захворюваності на грип та ГРВІ в Харківській області нижче епідпорогу

«На сьогодні ми можемо оцінювати епідеміологічну обстановку як благополучну. Всі заклади охорони здоров'я Харківської області та органи санепідемслужби підготовлені до того, щоб у разі підвищення рівня захворюваності або виникнення епідемії госпіталізувати людей, вжити всіх необхідних заходів і забезпечити стабільну ситуацію в регіоні. Звертаю увагу всіх запрошених на те, що попереду новорічні свята, під час яких збільшиться ризик захворювання. Тільки коли ми будемо виконувати всі рекомендації санітарно-епідеміологічної служби та органів охорони здоров'я, ми можемо не допустити розповсюдження грипу в Харківській області», – заявив сьогодні в ході засідання обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Згідно з даними начальника Головного управління охорони здоров'я ХОДА Олександра Галацана, на сьогодні в Харківській області рівень захворюваності на грип та гострі респіраторно-вірусні інфекції склав 17,31 на 10 тисяч населення при показнику епідемічного порогу на цей період 35,89 на 10 тисяч населення, що на 51,8% нижче граничних величин.

Сьогодні свято перемоги людського духу над техногенною катастрофою

Сьогодні в Малій залі ХНАТОБу відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У заході взяли участь заступник голови ХОДА Андрій Моченков, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова. Андрій Моченков від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна привітав всіх присутніх зі святом, висловив слова подяки і пошани подвигу ліквідаторів і побажав їм здоров'я.

У наступному році буде запроваджено новий механізм роботи з юридичними службами органів державної влади

В Україні вже в 5-й раз проводиться Всеукраїнський тиждень права, в рамках якого Харківською обласною державною адміністрацією проводиться ряд заходів. Сьогодні за участю працівників юридичних служб райдержадміністрацій Харківської області та працівників структурних підрозділів ХОДА, діяльність яких пов’язана із розробленням та прийняттям нормативно-правових актів, був проведений семінар «Актуальні питання державної реєстрації нормативно-правових актів в контексті забезпечення дотримання прав, свобод і законних інтересів громадян».

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за ніч з 13 на 14 грудня було розчищено від снігу 5655 км автодоріг, у тому числі 4314 км місцевого та 1341 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 1798,9 куб. м піщано-сольових сумішей та 42,8 тонн солі. Протягом доби на автошляхах області працювало 144 одиниці техніки і 181 дорожній робітник. Станом на 14 грудня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено.

На Харківщині укладено 73 договори на часткову компенсацію відсотків за Програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

Станом на 14 грудня участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла беруть 9 будівельних компаній, кредити видають 7 банків. Відібрані для участі в програмі 27 житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 2430 квартир. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його інформацією, на даний момент укладено 73 договори на часткову компенсацію відсотків і видано кредитів на 14,917 млн. грн. Із запланованих коштів у сумі 60 млн. 183,4 тис. грн. для надання часткової компенсації профінансовано 15 млн. грн. Бажання брати участь у Програмі виявили 559 осіб.

Вперше за багато років у чорнобильців налагодився діалог з владою

Про це сьогодні після церемонії покладання квітів до пам'ятного знаку Чорнобильцям повідомив голова харківської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник. За його словами, на рівні Харківської області з боку органів влади та місцевого самоврядування приділяється достатньо уваги чорнобильцям та ветеранам-афганцям. Але в зв'язку з тим, що фінансування чорнобильських програм на 95% здійснюється державою, важливо, щоб і на державному рівні проблемам чорнобильців приділялася належна увага.

Суддівський корпус Слобожанщини вніс свій вагомий внесок у побудову демократичної правової України

Сьогодні в Харкові відбулися урочистості з нагоди Дня працівників суду, який в Україні відзначається 15 грудня. З професійним святом працівників судової системи привітали заступник голови ХОДА Олег Анпілогов і перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, які побажали всім працівникам судів Харківської області подальшої плідної роботи на благо регіону та всієї України, а також вручили найбільш заслуженим співробітникам обласні нагороди. «Напевно, сьогодні немає необхідності когось переконувати в значимості судової системи для побудови демократичної правової держави. Всім відомо, що суд - це єдиний демократичний механізм вирішення конфліктних ситуацій та захисту прав і інтересів держави та її громадян. Реалізація конституційних засад судочинства та наближення їх до світових та європейських стандартів стали сьогодні пріоритетом для нашої держави. Відрадно відзначити, що у зв'язку з цим в нашій країні відбуваються позитивні зміни, і в першу чергу це все зростаюча довіра наших громадян до судової системи. Від того, як працює вся судова влада, багато в чому залежить збереження в суспільстві стабільності, миру та спокою. Я впевнений в тому, що високопрофесійний і авторитетний суддівський корпус Слобожанщини вже вніс свій вагомий внесок у побудову демократичної правової України», - підкреслив Олег Анпілогов, звертаючись до присутніх.

У Харкові вшанували пам'ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні у Молодіжному парку м. Харкова з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку Чорнобильцям. У заході взяли участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Андрій Моченков, заступник голови обласної ради Людмила Давидова, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, голова обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник.

У Харківській області є потреба у впровадженні добровільної консолідації земель

Про це свідчать численні звернення до Департаменту АПР ХОДА громадян, земельні ділянки яких хаотично розташовані на певних територіях, що не дає їм можливості більш ефективно обробляти землю. Розробкою відповідної законодавчої бази займається Державне агентство земельних ресурсів України. На підсумковому семінарі міжурядового проекту CATAPULD «Технічна допомога у процесі розробки програмних документів з розвитку земельних ресурсів України», який відбувся у Києві, українські та голландські експерти проаналізували результати впровадження в нашій країні п'яти пілотних проектів з консолідації земельних, водних та лісових ресурсів, заснованих Міністерством аграрної політики та продовольства України та Інститутом водних проблем і меліорації.

Події дня

Сьогодні, 14 грудня, о 10:00  у Харківській спеціалізованій школі I-III ступенів №132 (вул. Новгородська, 1) відбудеться вручення пам'ятних подарунків призеру I кінофестивалю короткометражних фільмів «Знято в "Артеці"», переможцю в номінації «Кращий хлопчик – актор» за підсумками зйомки у стрічці «Моє покликання» учневі школи Даніїлу Іванову  о 10:00 у Молодіжному парку (м. Харків, вул. Пушкінська) розпочнуться заходи з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС о 11:00 у Малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з порядком денним: 1. Про результати проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільної оборони (цивільного захисту). 2. Стан регіональної системи централізованого оповіщення. 3. Щодо забезпечення заходів з профілактики та боротьби з грипом та гострими респіраторними захворюваннями на епідемічний сезон. о 12:00 у Малій залі ХНАТОБу (вул. Сумська, 25) будуть проходити урочистості з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС о 12:30 в Харківському приватному ліцеї «Професіонал», (вул. Петровського, 22/24) будуть вручені пам'ятні подарунки учениці ліцею Анні Овчинніковій, виконавиці головної ролі у фільмі «Зустрінемося в А», який переміг в номінації «Найромантичніша історія» I кінофестивалю короткометражних фільмів «Знято в "Артеці"» о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про стан розрахунків споживачів області за електричну енергію та природний газ в 2012 році. 2. Про стан справ щодо утримання захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони). 3. Про виконання комплексної Програми охорони навколишнього природного середовища в Харківській області на 2009-2013 роки та на перспективу до 2020 року у поточному році та перспективи реалізації на 2013 рік. 4. Про хід виконання плану в

Михайло Добкін привітав нове керівництво Верховної Ради України

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін надіслав вітальну телеграму голові Верховної Ради України Володимиру Рибаку, за обрання якого проголосувало 250 народних депутатів. «Щиро вітаю Вас з обранням Головою Верховної Ради України. Ваш великий життєвий та професійний досвід, лідерські якості, виважена позиція допоможуть згуртувати народних обранців для прийняття найважливіших для країни рішень. З Верховною Радою VII скликання суспільство пов’язує надії на подальше покращення життя, об’єднання нації та розбудову держави. Бажаємо здійснити все задумане в ім’я народу України. Щасти Вам в усіх починаннях та задумах», - йдеться у телеграмі.

Михайло Добкін привітав Миколу Азарова з призначенням на посаду Прем'єр-міністра України

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав Миколу Азарова з обранням на посаду Прем'єр-міністра України. «Закономірно, що Верховна Рада саме Вам довірила знову очолити Уряд, який успішно продовжить масштабну модернізацію Української держави, започатковану Президентом України Віктором Федоровичем Януковичем. Впевнений, що Ваша подальша робота на посаді глави Уряду принесе нові здобутки нашій державі, покращить життя кожного українця. Міцного Вам здоров’я, творчої наснаги, здійснення усього задуманого», – зазначив він в урядовій телеграмі. 

Бюджет держави містить потужну соціальну складову

Бюджетом 2013 року в цілому по Україні передбачено ріст субвенції на програми соціального захисту на 10,38 млрд. грн., що на 24,9% більше ніж в 2012 році. Про це сьогодні повідомив під час відеоконференції в.о. першого заступника Міністра соціальної політики України Микола Шамбір. За його словами, основним з параметрів держбюджету є встановлення розміру прожиткового мінімуму. Для працездатних осіб його розмір з 1 січня 2013 року складе 1147 грн., з 1 грудня – 1218 грн., що відповідає також розмірам мінімальної заробітної плати в Україні. У порівнянні із січнем 2012 року розмір прожиткового мінімуму зросте на 9%, із груднем на 7%.

Архів документів