Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було розчищено від снігу 594,5 км автодоріг, у тому числі 303,5 км місцевого та 291 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 275,74 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 91 одиниця техніки та 126 дорожніх робітників. Станом на ранок 27 березня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Події дня

Сьогодні, 27 березня, о 10:00 у Харківському обласному вищому училищі фізичної культури і спорту (Померки, 27) відбудуться урочистості з нагоди закриття IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізичної культуру і спорту; Об 11:00 за адресою: майдан Свободи 5, Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх, розпочнеться круглий стіл за участю представників громадських організацій та представників бізнесу на тему: «Початок дослідження органами Антимонопольного комітету України ринків супутніх послуг адміністративним послугам»; О 12:00 у Малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання обласного штабу з питання організації оздоровлення та відпочинку дітей; О 16:30 у залі офіційних делегацій Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради, підписання територіальної угоди між Харківською облдержадміністрацією, Спільним представницьким органом сторони роботодавців Харківської області та профспілковими об'єднаннями Харківської області на 2013-2015 роки.

Михайло Добкін привітав працівників театральної галузі Харківщини з їх професійним святом

В Харківському державному академічному російському драматичному театрі ім. О.С. Пушкіна 26 березня відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня театру, в яких взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, його перший заступник Олена Олешко, заступник міського голови Ігор Терехов, заступник голови ХОДА Євген Савін, вдова колишнього директора театру, народного артиста України Олександра Барсегяна Ніна Сафронова. В ході урочистостей Михайлу Добкіну було вручено свідоцтво Почесного члена Спілки театрального товариства. Також губернатор привітав працівників театральної галузі Харківщини зі святом і вручив кращим з них почесні нагороди Харківської облдержадміністрації.

На будівлі театру ім. Пушкіна відкрита меморіальна дошка Олександру Барсегяну

На фасаді Харківського державного академічного російського драматичного театру ім. О.С. Пушкіна відкрито меморіальну дошку колишньому директору театру, народному артисту України Олександру Барсегяну. У церемонії відкриття, яка відбулася 26 березня, взяли участь голова облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, його перший заступник Олена Олешко, заступник міського голови Ігор Терехов, заступник голови ХОДА Євген Савін, вдова артиста Ніна Сафронова. «Сьогодні можна точно сказати, що ім'я Олександра Сергійовича Барсегяна золотими літерами вписано не тільки в історію театру ім. О.С. Пушкіна, але й в історію нашої Харківщини. Я думаю, що пам'ятна дошка, яка завжди буде знаходитися на фасаді цієї будівлі, усім, хто знав Олександра Сергійовича, і всім, хто про нього чув, нагадуватиме про цю чудову людину. Його праця, продовжена його послідовниками, буде й надалі знаходити продовження, і театр завжди буде повний хорошими акторами і вдячними глядачами», - сказав Михайло Добкін.

На Харківщині впроваджено вивчення біженцями української мови

Спільний проект Уряду та УВКБ ООН «Місцева інтеграція біженців» реалізується в трьох регіонах: Києві, Харкові та Одесі. Завдяки цьому проекту активізувалась робота між різними центральними органами виконавчої влади з питань удосконалення роботи з шукачами притулку та біженцями. Про це повідомила під час засідання Регіональної робочої групи з питань інтеграції біженців та осіб, які потребують додаткового захисту, в українське суспільство начальник управління у справах біженців ГУ Державної міграційної служби в Харківській області Наталія Заяць. За її словами, у 2009-2012 роках у Харкові неодноразово перебували представники УВКБ ООН в Україні, Білорусі та Молдові, які координують реалізацію Проекту на регіональних рівнях, та було визначено подальші шляхи співпраці для впровадження заходів.

Від роботи Регіональної робочої групи залежить ефективне виконання поставлених перед місцевими органами влади завдань щодо інтеграції біженців в українське суспільство

Як зазначив сьогодні в ході першого засідання Регіональної робочої групи з питань інтеграції біженців та осіб, які потребують додаткового захисту, в українське суспільство заступник голови Харківської ОДА Олег Анпілогов, від роботи Регіональної робочої групи залежить ефективне виконання поставлених перед місцевими органами державної влади завдань і регіонального плану заходів щодо інтеграції біженців, та осіб, які потребують додаткового захисту, в українське суспільство, який затверджено головою ХОДА. «Регіональний план передбачає ряд важливих для реалізації питань в сфері забезпечення законодавства щодо інтеграції біженців на території Харківської області і розрахований до 2020 року», - підкреслив Олег Анпілогов.

До уваги ЗМІ, акредитованих на прес-тур!

Від'їзд журналістів, акредитованих на прес-тур на міні-завод з виготовлення купе-кабін КСП «Харківміськліфт» - о 10:00 від будівлі ХОДА (вхід з боку вул. Іванова). 

27 березня відбудеться круглий стіл «Початок дослідження органами Антимонопольного комітету України ринків супутніх послуг адміністративним послугам»

27 березня 2013 року об 11:00 відбудеться круглий стіл за участю представників громадських організацій та представників бізнесу на тему «Початок дослідження органами Антимонопольного комітету України ринків супутніх послуг адміністративним послугам». Захід організований Харківським територіальним відділенням Антимонопольного комітету України спільно з Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва та Департаментом економіки і міжнародних відносин ХОДА. Основною ціллю зустрічі є обговорення актуальних питань стосовно проблем на ринках супутніх послуг адміністративним послугам, що перешкоджають чи створюють проблеми розвитку підприємництва у Харківській області та налагодження дієвих взаємовідносин між державними органами та бізнесом.

Хід опалювального сезону 2012/2013 років у м. Чугуїв

Станом на 26 березня в м. Чугуїв працюють 17 котельних (100%), опалюються усі 16 об’єктів соціальної сфери: 7 дитячих закладів та 9 шкіл. До централізованого теплопостачання підключено 159 житлових будинків (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах м. Чугуїв працюють диспетчерські служби:  КП «Чугуївтепло» телефон (05746) 2 62 33, Комунальне житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство м. Чугуєва телефон (05746) 2 45 56,  КП «Чугуїввода» телефон (05746) 2 35 40, а також в місті працює Служба швидкого реагування відділу роботи зі зверненнями громадян та кадрової роботи виконавчого комітету Чугуївської міської ради телефон (05746) 2 35 03 або 15 05.

Молодь запрошується до участі у вікторині з історії, географії, культури та економіки Республіки Індонезія.

Асоціація сприяння міжнародному бізнесу та розвитку (АСМБР) за підтримки Посольства Республіки Індонезія в Україні запрошує взяти участь у вікторині (конкурсу рефератів) з історії, географії, культури та економіки Республіки Індонезія. До участі у вікторині запрошується молодь віком від 10 до 21 року, що навчається у вищих навчальних закладах, школах, ліцеях та гімназіях України.

У 2013 році компанія «Шелл» планує вкласти понад 1 млн. грн. у соціальні проекти Харківщини

Про це сьогодні в ході семінару-практикуму на тему «Сталий розвиток регіонів: роль соціально відповідального бізнесу» повідомив віце-президент компанії «Шелл» в Україні Грехем Тайлі. «Зараз ми працюємо з компанією «Укргазвидобування» - буримо свердловину у Первомайському районі. Окрім цього ми взяли на себе зобов’язання і вкладаємо капітал в соціальний розвиток населених пунктів цього району. Ми купуємо устаткування для місцевих лікарень, а також ремонтуємо дороги та встановлюємо освітлення у населених пунктах. Це ті дуже важливі проекти, які разом з місцевими громадами ми оцінюємо як проекти, які мають дуже високе значення. Тому згідно з програмою вкладень капіталу на 2013 рік, які ми будемо здійснювати разом з «Укргазвидобування», більше 1 млн. грн. буде направлено на ті проекти, про які я зараз сказав», - зауважив Грехем Тайлі.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за добу було розчищено від снігу 2542 км автодоріг, у тому числі 1464 км місцевого та 1078 км державного значення. Було використано для забезпечення безпечного проїзду 819 куб. м піщано-сольових сумішей та 10 тонн солі. Протягом доби на автошляхах області працювало 169 одиниць техніки та 205 дорожніх робітників. Станом на ранок 26 березня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

У Харкові працює офіс компанії «Shell»

У Харкові за адресою вул. Сумська, 72 вже працює офіс компанії «Shell». Про це сьогодні під час брифінгу для представників ЗМІ повідомив віце-президент компанії «Shell» в Україні Грехем Тайлі. «Наш офіс у Харкові вже відкритий. Поки він маленький, але в майбутньому буде ставати більше і більше. Ми вважаємо вкрай важливим вести діалог з місцевими громадами у тих місцях, де ми здійснюємо свої проекти, і, звичайно ж, спільно з обласною і районно. владою працювати над реалізацією наших планів. Вже у минулому році мені було абсолютно ясно, що нам необхідно постійне представництво в Харкові, і ми його організували. Радий також відзначити, що став часто відвідувати Харків і з нетерпінням чекаю кожного нового візиту. Крім того, хотілося б сказати, що в міру того, як збільшуються обсяги наших операцій, отримують можливість розширюватися супутні галузі, які забезпечують нашу роботу. А значить, не тільки безпосередньо компанія «Shell», але також наші підрядники та субпідрядники створюють робочі місця і роблять інвестиції в розвиток Харківського регіону», – заявив віце-президент.

На території Харківської області може бути побудований завод з виробництва вакцин

Про це сьогодні в ході брифінгу для представників ЗМІ повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, на одній з нарад Президент України Віктор Янукович піднімав питання будівництва заводу з виробництва вакцин.

Інвестиційний фонд дозволить вирішити проблему організації бізнесу в сільській місцевості

Ідея заснувати інвестиційний фонд, покликаний надавати підтримку малому і середньому бізнесу, виникла восени 2012 року, коли з подібною ініціативою вийшов голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ. Про це повідомив сьогодні в ході брифінгу для представників ЗМІ голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «У нас є донор цього фонду, ми сьогодні можемо від 3 до 5 млн. грн. направляти на кредитування проектів в малому бізнесі. Ми поки не вийшли на формат роботи фонду, немає навіть експертної ради, яка відбирала б проекти, а це дуже важливо, тому що тут необхідна думка незалежного фахівця. Не чиновники, а експерти повинні вирішити, що після отримання кредиту принесе користь, дозволить створити нові робочі місця, а що просто лопне як мильна бульбашка», – підкреслив губернатор.

Діалог з місцевим населенням є основою для успішної роботи соціально орієнтованого бізнесу

Про це сьогодні під час брифінгу для представників ЗМІ сказав віце-президент компанії «Шелл» в Україні Грехем Тайлі. «Ми вважаємо, що діалог з місцевим населенням є основою для успіху нашої роботи. Справжні неурядові організації мають дуже велике значення в ході цього процесу. Ми завжди готові вислухати міркування або претензії таких громадських організацій і провести з ними діалог. Наприклад, ми разом з громадськими екологічними організаціями брали зразки води на тому місці, де зараз буриться перша дослідна свердловина в Первомайському районі. Якщо наводяться реальні факти, то ми разом з усіма зацікавленими сторонами можемо їх обговорити і знайти рішення», - сказав Грехем Тайлі.

Ухвалення рішення про ведення соціально-активної політики у бізнеса має бути абсолютно добровільним. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході брифінгу для представників ЗМІ голова Харківської ОДА Михайло Добкін, він мріє, щоб влада в Україні взагалі не втручалася в ведення бізнесу, обмежившись тільки тими напрямками, де без контролю влади не обійтися.

Суть соціальної відповідальності полягає в гармонізації відносин між бізнесом, владою та суспільством при обов'язковій публічності цих відносин. Михайло Добкін

Відкритість процесів співпраці соціально відповідального бізнесу та влади – це єдиний вірний шлях, який буде мати ефект для окремих верств населення, територіальних громад, а в кінцевому підсумку – всього суспільства. Таку думку висловив сьогодні в ході семінару-практикуму «Сталий розвиток регіонів: роль соціально відповідального бізнесу» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що взаємини влади, бізнесу і територіальних громад мають бути публічними, тому що в іншому випадку вони не принесуть очікуваного результату.

У Харківській області працює близько 10 проектів соціального співробітництва між бізнесом і владою

Харківська обласна державна адміністрація веде активну роботу з налагодження ефективної співпраці між владою та соціально відповідальним бізнесом. У Харківській області працює або перебуває на останній стадії підготовки порядку 10 проектів соціального співробітництва між бізнес-структурами і владою. Про це в ході семінару-практикуму на тему «Сталий розвиток регіонів: роль соціально відповідального бізнесу» повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

До уваги ЗМІ! Акредитація!

У четвер, 28 березня, на Харківщину з робочим візитом прибуде Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул. Представникам ЗМІ, які бажають висвітлювати візит, необхідно акредитуватися до 16:00 27 березня за телефонами: 700-03-31, 700-17-49.

Події дня (оновлено)

Сьогодні, 26 березня, о 10:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться семінар-практикум щодо соціального розвитку регіону для представників бізнесу, місцевих органів влади та ЗМІ Харківської області та м. Харкова на тему «Сталий розвиток регіонів: роль соціально відповідального бізнесу»;  о 12:30 у ресторані «Місто» (вул. Клочківська, 190) відбудеться майстер-клас з приготування французької кухні; о 16:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання Регіональної робочої групи з питань інтеграції біженців та осіб, які потребують додаткового захисту, в українське суспільство; о 19:00 у Харківському державному академічному російському драматичному театрі ім. О.С. Пушкіна (вул. Чернишевська, 11) розпочнуться урочисті заходи до Міжнародного дня театру.

Для розвитку потрібно йти в ногу з сильними і приймати змагання найвищого рівня. Михайло Добкін

Про це сказав в програмі «Від влади до громади» в ефірі Харківського обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Там, де у нас є реальна можливість завоювати олімпійські медалі або медалі чемпіонатів світу і Європи, ми в цьому напрямку робимо акцент. Ось як, наприклад, з жіночою та чоловічою збірною України з біатлону. Ми дуже сильні в волейболі, стрільбі з лука. Збірна України з синхронного плавання базується на наших спортсменах. Ми досягаємо гарних результатів в окремих видах легкої атлетики. Ми маємо прекрасних стрибунів з трампліна, боксерів, борців. Велику славну історію має харківська велосипедна школа. Ті види спорту, де у нас немає сьогодні реальних досягнень, але є дуже талановиті тренери та спортсмени, які можуть завоювати медалі, але для цього їм потрібно добре готуватися, ми теж готові це фінансувати », - сказав голова ХОДА.

Такі конкурси як «Людина року» дають можливість дізнатися, як твою роботу оцінюють експерти з різних галузей. Михайло Добкін

В ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської ОДА Михайло Добкін зазначив, що для людини будь-яка нагорода приємна. Якщо це ще і визнання дуже серйозних експертів, які протягом тривалого часу, оцінюючи сильні і слабкі сторони претендентів, віддають тобі перемогу, вдвічі приємніше.

Зміна термінів шкільних канікул дозволить системі освіти Харківської області заощадити близько 10 млн. грн.

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Зміна термінів канікул дозволить системі освіти Харківської області заощадити близько 10 млн. грн. Це не мала сума для нашого бюджету. Тому, зваживши всі «за» і «проти» ми рекомендували, а рішення про перенос ухвалювали органи місцевого самоврядування та органи місцевої державної влади на місцях. Місто Куп'янськ, Харків і кілька районів вирішили канікули не переносити, мотивуючи це тим, що у них достатньо коштів, щоб оплатити поставлене тепло в цьому сезоні. Всі інші райони та міста скористалися такою можливістю», - сказав Михайло Добкін.

Програма здешевлення вартості іпотечного кредитування зазнала ряд змін, які зробили її доступною для більшої частини жителів нашої держави

Президент України Віктор Янукович вийшов з ініціативою зробити іпотеку доступною для тих сімей, які в силу фінансових труднощів не здатні купити квартиру на ринку житла, але потребують поліпшення житлових умов. Як повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, програма «Здешевлення вартості іпотечних кредитів» зазнала ряд змін, які зробили її дійсно доступною для більшої частини жителів нашої держави. «Ця програма все ще не отримала широкої популярності, і наше завдання через роз'яснювальну роботу, відбір тих компаній, які дійсно готові ввести житло в експлуатацію в зазначені терміни, зробити так, щоб люди повірили, перш за все, державі. Повірили, що вона здатна не на рік, не на два, а на весь заявлений термін забезпечити покриття 13% річних, погашення яких вона взяла на себе. А також гарантувати, що незалежно від влади, ця програма працює, і людина, що вирішила купити квартиру в 2012 році, через 10-15 років буде мати такі ж можливості, як при укладенні договору», – підкреслив губернатор. 

У 2013-2014 роках в експлуатацію буде введено 23 будинки, які беруть участь у програмі «Доступне житло»

Харківська область є одним з лідерів з реалізації програми «Доступне житло». На сьогодні в регіоні є 23 житлових будинки в стадії готовності більше 70%, які в різні квартали 2013 та 2014 років будуть введені в експлуатацію. Перші два будинки будуть здані в II кварталі 2013 року, в них під дану програму потрапляє близько 100 квартир. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Підготовка до наступної зими почнеться наступного дня після закінчення поточного опалювального сезону

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Опалювальний сезон проходить в штатному режимі, нештатні ситуації швидко локалізуються. Я не бачу жодних передумов говорити про те, що в якомусь районі чи місті Харківської області неякісно підготувалися до зими. Коли сезон завершиться, ми проведемо велику нараду, розберемо всі складнощі і недоліки, і на наступний день почнемо готуватися до опалювального сезону 2013/2014 років», – підкреслив губернатор.

Питання реформування місцевого самоврядування дуже своєчасне та актуальне

Як зазначив в ефірі програми «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, головною темою засідання Ради регіонів, яке відбулося минулого тижня, було реформування місцевого самоврядування. «Питання дуже своєчасне та актуальне. У 1996 році з ухваленням нової Конституції в Україні з'явився такий інститут державної влади як органи місцевого самоврядування. З ухваленням закону про місцеве самоврядування та ратифікації хартії про місцеве самоврядування Україна здійснила фактично революційний ривок у бік демократичного управління територіальними громадами. На жаль, подальші кроки були або не зроблені взагалі, або зроблені не в повному обсязі, і сьогодні у нас немає основоположних речей, які робили б місцеве самоврядування дійсно незалежним і в ухваленні рішень, і економічно», - підкреслив Михайло Добкін.

Негода не вибила життя Харківщини зі звичного русла. Михайло Добкін

«При підготовці до зими всього обласного господарства, в тому числі й дорожнього, були передбачені заходи, які дозволили нам у всеозброєнні зустріти будь-яку негоду. Снігу випало за останні півтора дня багато, але, тим не менш, сніг у Харкові та області не став перешкодою на шляху автомобілів швидкої медичної допомоги, транспорту, шкільних автобусів і т.д. У нас стабільно поставляються продукти, вивозяться тверді побутові відходи. Життя йде у звичному руслі, ні мороз, ні вітер, ні сніг не завадили комунальникам, які забезпечили проїзд всіма дорогами Харківської області», - зазначив у програмі обласного радіо від «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін.

Масштабний ремонт доріг у Харківській області розпочнеться в кінці квітня – на початку травня

Як повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у Харківській області повністю визначений весь обсяг робіт на дорогах державної та комунальної форми власності.

Архів документів