Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківщина стане першим регіоном, де буде проведено роздержавлення друкованих засобів масової інформації

Про це сьогодні в ході урочистостей з нагоди 80-річного ювілею газети «Горизонти Зачепилівщини» повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. «Ми не можемо залишатися осторонь від тих подій, які відбуваються в нашій державі. Президент поставив завдання роздержавлення ЗМІ перед всіма районами України. Це серйозний рух вперед, і ми будемо це робити, цього не треба боятися. Мені б дуже хотілося, щоб при цьому ми змогли залишити все найкраще, що вдалося напрацювати за всі ці роки, всі творчі досягнення, а також зберегти колективи ЗМІ», - сказала Вікторія Маренич.

Вікторія Маренич привітала з 80-річчям газету «Горизонти Зачепилівщини»

Сьогодні начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич відвідала Зачепилівський район, щоб привітати трудовий колектив газети «Горизонти Зачепилівщини» з 80-річчям видання. Вона передала співробітникам газети найкращі побажання від голови ХОДА Михайла Добкіна, а також за його дорученням вручила кращим співробітникам Почесні нагороди Харківської обласної державної адміністрації. Зокрема, Почесну грамоту ХОДА отримали кореспондент газети Валентина Щетиніна і заступник редактора Світлана Тютюнник. У подарунок до ювілею редакція газети отримала від Вікторії Маренич ноутбук.

У Харкові відбудеться XV Ювілейний Міжнародний фестиваль-конкурс «С. Рахманінов та українська культура»

З 30 березня по 7 квітня у Харкові відбудеться XV Ювілейний Міжнародний фестиваль-конкурс «С. Рахманінов та українська культура». В його рамках також буде проведено VII Міжнародний конкурс вокалістів імені Івана Алчевського «Алчевський-дебют», X Ювілейний Міжнародний науково-теоретичний симпозіум «С. Рахманінов: на зламі століть. С. Рахманінов та культура України». Усі заходи приурочено до 140-річчя від дня народження Сергія Рахманінова.

Харківська область готова до промислового виробництва котлів з ККД 98%

В ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб розповів про те, що під час візиту в Харківську область Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула йому була продемонстрована експериментальна установка з ККД 98%, яка встановлена ​​в м. Харкові на вулиці Шевченка 301А. Він обслуговує житловий мікрорайон і економить газ на 40%. Крім того, що котел виробляє тепло і обігріває житлові будинки, він ще й виробляє електричну енергію, яка забезпечує інші котельні. Тобто, повністю вся котельня працює на власній електричній енергії, виробленій цим котлом.

Необхідно укладати договори з КСП «Харківміськліфт» на обслуговування ліфтового господарства міст обласного значення Харківщини

Як зазначив в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб, проблема ліфтового господарства серйозна тільки тому, що вона дуже витратна. «У цілому ліфтове господарство Харківської області ще потребує модернізації. Багато ліфтів виготовлялися за часів СРСР. Зараз, щоб їх відремонтувати, потрібно шукати запасні деталі. Щоб ліфти населених пунктів області обслуговувало підприємство «Харківміськліфт», необхідно укласти з ним договір. Ініціативу повинні проявляти органи місцевого самоврядування. Вони мають знайти кошти, щоб оплатити роботи і відновити ліфтове господарство. У Харкові все теж не за один день відновлювалося. Спочатку в місті ліфтовим господарством займалися дрібні компанії, обслуговування деяких ліфтів залишало бажати кращого. Але з приходом до влади Михайла Добкіна було створено підприємство, і воно почало нарощувати потужності», - сказав Валентин Дулуб.

Технології та організаційні методи, які застосовує КСП «Харківміськліфт», вже на крок випередили всю Україну

Як зазначив в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, КСП «Харківміськліфт» є унікальним. «Харківміськліфт» - комплексне підприємство, воно обслуговує не тільки ліфти. Також підприємство обслуговує все електричне постачання будь-якого житлового будинку в місті Харкові. Це підприємство виготовляє всі необхідні запасні деталі і самі ліфтові кабіни. Значить, не потрібно їздити за обладнанням в країни СНД, не потрібно витрачати додаткові гроші на перевезення. Це дає можливість нам на сьогодні до звести до мінімуму кількість ліфтів, що простоюють. Вони не стоять довше технологічного часу. Технічні можливості нашого підприємства дуже широкі. І вони, за словами Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула, заслуговують впровадження в інших регіонах України», - сказав він.

Сильні снігопади не створили серйозних проблем для харків'ян та мешканців області

Як зазначив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, стихійне лихо, з яким зіткнулися нещодавно жителі західних областей України і Києва, на Харківщині ні для кого не було несподіванкою. За його словами, головне – серйозно ставитися до попереджень Гідрометцентру і вчасно зустріти стихію. «Ми підготувалися до того, що на Харківщині також можуть бути сильні снігопади. Враховуючи інформацію Гідрометцентру, ми зробили висновки і підготували техніку, посипочні матеріали, заготовили пальне та розставили бригади в ключових місцях», – повідомив перший заступник губернатора.

Ямковий ремонт на дорогах області буде завершено до 1 травня

У цьому запевнив мешканців Харківщини перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб в ході Програми «Час влади» на обласному телебаченні. «Ямковий ремонт ми виконуємо методом застосування литого асфальту. На 43% доріг, там, де це було потрібно, роботи вже виконані. Всі вони оплачуються. Фінансування «Облавтодору» з державного бюджету йде, і близько 7 млн. грн. вже перераховано. Як тільки покращаться погодні умови, роботи, звичайно, посиляться. До цього готові 10 наших асфальтобетонних заводів, які знаходяться у філіях «Облавтодору». Серйозних питань, які можуть нам завадити виконати роботи в строк, немає. Все буде зроблено вчасно. Перед нами поставлено завдання – ямковий ремонт скрізь закінчити до 1 травня. І ми його закінчимо», – сказав Валентин Дулуб.

З питання розвідувальних робіт у Чугуївському районі буде проведено розслідування прокуратури та Антикорупційного комітету

Як повідомив сьогодні в ході програми «Час. Підсумки дня» в ефірі «5 каналу» голова ХОДА Михайло Добкін, щодо розвідувальних робіт на території сіл Введенка і Тернова в Чугуївському районі буде проведено розслідування. «Компанія приватної форми власності, що займається видобутком традиційного газу, вже тривалий час в плані розвитку цього родовища проводила пошукові роботи, застосовуючи для цього віброплатформу. Точно стверджувати ще не можу, але є підстави вважати, що дії компанії не були погоджені з усіма відповідними структурами. З цього приводу і прокуратура Харківської області, і Антикорупційний комітет будуть на початку квітня розбиратися, чому без відповідних документів були проведені певні роботи. Якщо там є порушення законодавства, то компетентні органи вживатимуть всіх необхідних заходів», - заявив глава області.

Компанія «Шелл» веде свою діяльність на Харківщині виключно в рамках чинного законодавства.

Як зазначив в програмі «Час. Підсумки дня» в ефірі «5 каналу» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, видобуток нетрадиційного газу - дуже важлива тема і для України в цілому, і для тих територіальних громад, де проводитимуться розвідувальні роботи. У зв'язку з цим необхідно більш активно проводити інформаційну кампанію, щоб серед населення не було нестачі інформації, не виникали помилкові думки і настрої для протестів. «Якщо подивитися виключно професійним, а не обивательським поглядом, то там, де «Шелл» вже проводить роботи, насправді немає ні акцій протесту, ні гучних заяв, екологи там не виступають від імені людей, йде нормальна робота, діалог з населенням. Все відбувається виключно в рамках чинного українського законодавства», - підкреслив голова ХОДА.

Події дня

Сьгодні, 29 березня, об 11:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з порядком денним: 1. Підготовка районів області до пропуску осінньо-зимових дощових паводків, льодоходу і весняної повені. 2. Забезпечення протипожежного захисту об'єктів з масовим перебуванням людей. О 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про підсумки введення житла в експлуатацію в I кварталі 2013 року. 2. Про хід проведення в області Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля». О 16:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх,  к. 170) відбудеться прес-конференція художника Нікаса Сафронова з нагоди відкриття у Харкові персональної виставки "Обране".

Більше 10 млн. грн. було спрямовано у 2012 році на заходи з профілактики та лікування ВІЛ- інфекцій у Харківській області

Про це повідомив сьогодні в ході засідання Обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА, заступник голови Ради Олександр Галацан.

Харківщина посідає 4 місце серед регіонів України за реалізацією іпотечної програми для забезпечення громадян доступним житлом

«Обсяг введення в експлуатацію житла у країні демонструє позитивну динаміку, у минулому році у Харківській області було прийнято в експлуатацію на 13,3% більше житла порівняно з 2011 роком – це близько 380 тис. кв. м», – зазначив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник у ході виїзного засідання колегії Міністерства. Він нагадав, що в Україні реалізується ряд державних житлових програм, які довели свою ефективність. За підсумками минулого року за рахунок реалізації усіх цих програм отримали можливість поліпшити житлові умови більше 4 тисяч сімей. Також на виконання соціальних ініціатив Президента України у травні 2012 року започатковано нову іпотечну програму для забезпечення громадян доступним житлом, яка дає можливість за державної підтримки отримати кредит на придбання житла під 3% річних.

У Харківській області вжиті всі необхідні запобіжні заходи на випадок паводків

Про це повідомив перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб. За його словами, на території Харківської області є 8 районів, в яких можуть виникнути паводки та можуть бути затоплені населені пункти.

За оцінкою Міністерства охорони здоров’я Харківська область посідає 3 місце серед регіонів України з питань профілактики і боротьби з туберкульозом

Про це повідомив сьогодні в ході засідання Обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДУ директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА, заступник голови Ради Олександр Галацан. За його словами, останні три роки відбувається постійне зростання видатків на систему охорони здоров’я області. За результатами 2012 року воно склало 25%. Спрямовані бюджетні кошти та ресурси благодійних фондів дозволили забезпечити одні з найкращих показників в Україні з боротьби із соціально небезпечними хворобами. Так один ліжко/день у стаціонарах протитуберкульозної служби Харківщини склав: з харчування - 19 грн., з лікування - 86 грн. на 1 особу.

Євген Савін привітав учнів, педагогів та роботодавців Харківщини зі святом професійно-технічної освіти

Сьогодні у навчально-спортивному комплексі НТУ «ХПІ» відбулося свято професійно-технічної освіти «Робітнича професія – запорука сталого розвитку економіки Харківщини», почесними гостями котрого стали заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін і перший заступник голови облради Олена Олешко. «Від імені голови облдержадміністрації Михайла Добкіна вітаю учнів та педагогів, випускників шкіл, працівників промислових підприємств і роботодавців зі святом професійно-технічної освіти. Робочі професії є двигуном економічного розвитку держави, яка на сьогоднішній день відчуває брак професійних кадрів. Пріоритетом державної та регіональної політики є пошук нових форм ділового партнерства та ефективної взаємодії ринку праці, економіки та профтехосвіти. Хочу підкреслити, що гарні фахівці будуть затребувані на всеукраїнському та обласному ринку праці не тільки сьогодні, але і в майбутньому. Бажаю всім випускникам шкіл і ПТУ успіху у виборі подальшого професійного шляху і працевлаштуванні, а педагогам – працьовитості і терпіння», – зазначив у своєму вітанні заступник губернатора.

Ще 16 навчальних і медичних установ області будуть переведені на альтернативні види палива

Для зниження обсягів споживання природного газу в Харківській області проводиться робота з переведення джерел теплопостачання на альтернативні види палива. Про це повідомив у своїй доповіді на виїзному засіданні колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Він зазначив, що в селищі Караван м. Люботин встановлена ​​пелетна топкова потужністю 200 кВт, яка забезпечує опалення загальноосвітньої школи та дитячого садка, в м. Богодухів – модульна котельня на твердому паливі потужністю 800 кВт. Вона опалює районний будинок культури, поліклініку, Центральну районну лікарню і філію Ощадбанку.

Уряд надасть максимальну підтримку харківським ініціативам у всіх проектах

По закінченню засідання колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул подякував керівництву Харківської області за можливість проведення колегії і за наданий позитивний досвід.

Щодо правил нарахування платежів за комунальні послуги та примусового стягнення заборгованості у судовому порядку

За інформацією Департаменту комунального господарства Харківської міської ради, відповідно до ст. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» споживач зобов’язаний оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом. Згідно з п.21 «Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення», у разі відсутності у квартирі та на вводах у багатоквартирний будинок засобів обліку води і теплової енергії плата за надані послуги справляється згідно з установленими нормативами (нормами) споживання.

Всі регіони України повинні забезпечити безпеку громадян і якісний захист територій під час повеней

23 березня за добу в ряді областей України випала місячна норма опадів, для ліквідації наслідків стихійного лиха знадобилася спільна робота комунальних служб, Служби з надзвичайних ситуацій, «Укравтодору» і керівників областей. Як зазначив у ході виїзного засідання колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, наступним завданням є якісна підготовка та проведення протиповеневих заходів. «У першу чергу вони стосуються дамб, водосховищ, захисних споруд і дуже важливо прочистити ливневу каналізацію, каналізаційні колектори та відвідні канали. Вже зараз сніг тане на сонці, а о 10-11 ранку суботи температура перейде через 0 градусів і буде стрибкоподібно підвищуватися. Почнеться інтенсивне танення снігу, це буде ще один іспит, який задасть нам природа, а оцінку виставлять люди», – заявив він.

Питання існування відомчих котелень необхідно вирішувати на державному рівні

На Харківщині питанням ЖКГ приділяється належна увага, - підкреслив сьогодні в ході виїзного засідання колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України голова ХОДА Михайло Добкін. У той же час, за його словами, деякі питання неможливо вирішити тільки силами місцевої влади без допомоги держави. Зокрема, до таких питань відноситься робота відомчих котелень.

До жовтня цього року буде сформований єдиний державний реєстр людей, які потребують поліпшення житлових умов

Про це сьогодні в ході виїзного засідання колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України повідомив Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул. «Вчора Уряд ухвалив рішення про створення єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Це стосується так званих черг. Сьогодні черги ведуть органи місцевої влади. На це є багато нарікань. Тому до жовтня цього року повинна бути проведена повна інвентаризація і має бути сформований єдиний державний реєстр людей, які потребують поліпшення житлових умов», - зазначив він.

Щоб ефективно запрацювали всі житлові програми, необхідно повернути довіру людей до держави. Михайло Добкін

Реалізація державних програм у сфері будівництва доступного житла для громадян дозволить вирішити ряд найважливіших для Харківщини питань - підкреслив сьогодні в ході виїзного засідання колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, головна умова, яка повинна бути виконана для швидкої та ефективної реалізації житлових програм, - це довіра людей до держави. «Необхідно внести певні корективи, щоб ці програми реально запрацювали, але найголовніше - повернути довіру до держави у людей. Якщо людина буде знати, що протягом 15 років, на які вона взяла кредит, держава буде незалежно від того, хто знаходиться при владі, утримувати взяті на себе зобов'язання, я думаю, що кількість сімей, які побажають купувати квартири за якоюсь із існуючих програм, буде в рази збільшуватися», - заявив глава області.

Наше завдання – різко знизити споживання газу і перейти на ефективне заміщення. Олександр Вілкул

В Україні має бути різко знижене споживання газу. Про це повідомив в ході виїзного засідання колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул. «Кожна область має бути готова представити програму зниження споживання газу. Це може бути зниження газоспоживання, перехід на інші види палива – вугілля, торф, пелети. Через один – два тижні ми вислухаємо кожен регіон: який їм необхідний фінансовий ресурс, який буде досягнутий результат, якою буде окупність проекту і скільки необхідно часу. Гроші на цю програму будуть виділені. Наше завдання – різко знизити споживання газу і перейти на ефективне заміщення», – зазначив він.

У цьому році в Україні необхідно приступити до індустріального будівництва житла

Як зазначив сьогодні в ході виїзного засідання колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, цього року в країні необхідно приступити до індустріального будівництва житла і вийти на будівництво 30-50 тис. квартир на рік.

З квітня в Харківську область почнуть надходити кошти на капітальний ремонт доріг

Субвенція на поточне утримання доріг, яка передається «Облавтодорам», і субвенція на ремонт комунальних доріг, що нараховується за рахунок акцизного дорожнього збору, постійно надходили в область з початку року. Про це повідомив в ході брифінгу Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул. На минулому засіданні уряду було ухвалено постанову про виділення фінансування на конкретні об'єкти капітального дорожнього будівництва. Найближчим часом вона буде опублікована і з квітня на ремонт доріг почнуть надходити гроші. Олександр Вілкул підкреслив, що завдання «Укравтодору» та регіональної влади – якнайшвидше розгорнути широкомасштабні роботи.

Питання енергоефективності житлових будинків є дуже важливим для України

Про це сьогодні в ході брифінгу для представників ЗМІ повідомив Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул. «Питання енергоеффектівнсті будинків, особливо типових серій, які ми називаємо "брежневки" і "хрущовки", є дуже важливим. Шлях один - комплексне утеплення. Якісна термомодернізація відбувається тоді, коли утеплений дах, підвал, стіни та встановлені енергозберігаючі вікна. У Програмі активізації розвитку економіки закладений фінансовий ресурс на підтримку створення ОСББ. Ці гроші люди можуть направити, в тому числі і на термомодернізацію», - сказав Олександр Вілкул.

Завдяки Євробаскету-2015 Харків отримає спортивну арену, яка відкриє для міста нові можливості

Як зазначив сьогодні в ході брифінгу в Харкові Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, Україна має успішний досвід проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року, який є найбільш масштабною спортивною подією на європейському континенті, і Харків дуже гідно взяв у ньому участь. Зараз країна готується прийняти друге за масштабністю спортивну подію Європи. «Завдяки Євробаскету Харків отримає нову багатофункціональну арену. Про неї треба говорити не лише як місці проведення баскетбольних матчів, але набагато ширше. У ній можна проводити змагання з більш ніж 100 видів спорту, концерти, виставки. У Європі та США на таких мультифункціональних аренах проводиться 280-290 подій на рік. Відповідно це створення нового кластеру та нових можливостей», - підкреслив Олександр Вілкул.

Досвід Харківщини в модернізації ліфтового господарства буде враховано на всеукраїнському рівні

Як заявив сьогодні в ході брифінгу Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, при роботі з модернізації ліфтового господарства України буде максимально врахований позитивний досвід Харківщини в цьому питанні. «Якщо в 2006 році в Харкові не працювало 1,5 тисячі ліфтів, то зараз ця цифра наближається до нуля. Новий завод з виробництва кабін, автоматизація через GPS з установкою камер - це нове слово в модернізації ліфтового господарства. У програмі активізації економіки окремим рядком закладено капітальний ремонт і модернізацію ліфтів по всій країні. Звичайно, при реалізації програми буде врахований позитивний досвід Харкова і Харківської області, ми будемо співпрацювати з Харковом, а це означає, що у міста будуть нові можливості, нові замовлення, а значить, і нові робочі місця», - заявив Олександр Вілкул.

У 2013 році в Харкові мають отримати доступне житло не менше 300 сімей

Як зазначив у ході брифінгу Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, в Харкові відзначається добра динаміка будівництва доступного житла. Зокрема, будується житловий мікрорайон з шести 9-поверхових будинків на 626 квартир. Вартість житла в них більш ніж на 30% нижче ринкової у місті Харкові. «Державні програми, наприклад, програма, згідно з якою держава компенсує 13% з 6% ставки кредиту – фактично, це кредит під 3% – робить це житло дійсно доступним. Всього за останні 2 роки в Харкові за підтримки держави отримали житло і реалізували свою мрію 230 сімей, і ми ставимо завдання, щоб у цьому році таких родин було не менше 300. Для цього необхідно широкомасштабне інформування людей про можливість участі в даній програмі. Це питання ми обговорили і з регіональною, і з міською владою», – підкреслив Віце-прем'єр-міністр.

Архів документів