Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відкрито майданчик для комунікації науковців, студентства та бізнесу

Відкрито майданчик для комунікації науковців, студентства та бізнесу

20 квітня заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев взяв участь в урочистому відкритті Центру трансферу технологій «Мегаполіс».

Заклад працюватиме на базі Харківського національного університету міського господарства ім. О.М. Бекетова. 

Анатолій Бабічев привітав гостей свята від імені голови ХОДА та побажав усім відвідувачам центру плідної співпраці.

«Центр призначений для того, щоб студенти, молоді вчені мали можливість обговорювати нові ідеї, комунікувати з бізнесом, роботодавцями, тими, хто зможе реалізувати сучасні проекти, які з’являються у молоді. У центрі зосереджене обладнання, яке дозволить комунікувати з усім світом. Тут є  можливості й для проведення міжнародних конференцій, зустрічей підприємців, студентів, роботодавців, - зазначив Анатолій Бабічев. - Облдержадміністрація робить все для того, щоб нові інноваційні методи роботи в освіті та науці  створювалися саме на Харківщині».

Заступник керівника області також зазначив, що працювати в центрі можуть не лише студенти ХНУМГ ім. О.М. Бекетова. До закладу може звертатися молодь з усіх вишів Харкова.

Окрім того, в центрі  будуть висвітлені всі розробки, які є у виші для спільноти, органів влади. Зі своїми науковим напрацюваннями також можуть звернутися викладачі з інших вишів. Тематика проектів може бути різною: архітектура, будівництво, машинобудування, промисловість, міська інфраструктура, екологія. До участі в цих проектах будуть залучатися студенти та молоді вчені, що дасть можливість отримати нові креативні ідеї. Також буде проходити обговорення реалізації напрацювань з представниками бізнесу та влади.

Центр вже розпочав роботу. Зараз студенти розробляють модель будинку для людей похилого віку в Берліні. 

Як зазначив ректор ХНУМГ ім. О.М. Бекетова Володимир Бабаєв, над дизайном центру працювали студенти спільно з фахівцями вишу.

«Тут будуть працювати тільки ті студенти, які  беруть участь в олімпіадах, конкурсах, у наукових розробках, конференціях. У центрі будуть знаходитися викладачі вишу. Тут можна проводити будь-які наукові заходи, - зазначив Володимир Бабаєв. – Я хочу подякувати голові ХОДА Юлії Світличній за підтримку в реалізації цього проекту. Вона побачила наші можливості. Її зауваження ми врахували при організації цього закладу».

Голова Харківського університетського консорціуму Людмила Бєлова привітала гостей свята з успішною реалізацією креативного проекту.

«Мене переповнює почуття гордості за Харківську вищу школу. Цей центр підтверджує те, що є ресурс, є ефективна взаємодія між науковими школами, які мають свої традиції, і молодими науковцями. Це можливість розвитку не лише молоді та студентства Харківщини, але і всієї України. Тому що наш регіон є освітнім мегаполісом, - сказала Людмила Бєлова. – Велика подяка Харківській обласній адміністрації, голові ХОДА Юлії Світличній. Є постійна підтримка з боку обласної влади, а це вкрай важливо».

Нагадаємо, у січні в університеті міського господарства відкрили унікальну лабораторію, де опановують сучасні енергоефективні та енергоощадні технології. 

Нещодавно Юлія Світлична презентувала новий проект «Інноваційний кампус», де поєднаються ІТ-навчання, школа підприємництва та коворкінг.