Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В університеті міського господарства відкрили унікальну лабораторію

В університеті міського господарства відкрили унікальну лабораторію

З роботою технологічного комплексу, завдяки якому студенти, зокрема, опановуватимуть сучасні енергоефективні та енергоощадні технології, під час відвідання вишу ознайомилась голова ХОДА Юлія Світлична.

Керівник області відзначила, що відкриття лабораторії дозволить готувати кваліфікованих фахівців для сфер виробництва, енергетики та житлово-комунального господарства. Вона підкреслила, що створення сучасних умов для української науки й освіти та підняття української науки на новий якісний щабель є одним із першочергових завдань, які ставить Президент України Петро Порошенко. Реалізація цього завдання особливо актуальна для Харківщини, адже наш регіон є освітнім і науковим центром України.

«Мені приємно, що сьогодні ми маємо можливість на цьому новітньому обладнанні навчати наших студентів та вирішувати таким чином велику кількість проблемних питань у промисловості. У тому числі питання підвищення якості технічних умов і конкурентоздатності, - відзначила Юлія Світлична. – Сподіваюся, що студенти в подальшому матимуть можливість долучатися до інноваційних та наукових проектів, побачити світ, знайти собі кращу роботу, бути конкурентоспроможними на ринку та запроваджувати новітні технології в наше повсякденне життя. Адже без фахівців цього університету вже не обходиться ні один проект, який запроваджується Президентом України».

Нова навчально-наукова лабораторія «Систем керування електроприводами та електричних апаратів» містить 8 компактних стендів, що обладнані сучасною комп’ютерною, електричною та вимірювальною технікою провідної у світі французької компанії «Шнейдер Електрик». Для реєстрації даних випробувань залучені сучасні цифрові вимірювальні прилади, цифрові осцилографи, лазерні датчики швидкості, датчики тиску води та повітря, теплові сенсори. За своєю спрямованістю та рівнем концентрації інтелектуальних систем і комп’ютерних технологій лабораторія є унікальною в Україні. Щорічно тут навчатимуться та підвищуватимуть кваліфікацію 1000 студентів університету та  200 інженерів. Вони матимуть змогу проводити близько 40 різних видів лабораторних робіт.

Під час візиту до ХНУМГ ім. О.М. Бекетова керівник області також взяла участь у засіданні Вченої ради вишу, у ході якого за дорученням Президента України передала державну нагороду – орден «За заслуги  II ступеня» - першому проректору університету Григорію Стаднику. Юлія Світлична також відзначила студентів вишу, що брали активну участь у налагодженні роботи нової лабораторії, подяками голови облдержадміністрації.

Нагадаємо, протягом останніх двох років у Харківській області ведеться активна робота зі зміцнення науково-технічної бази навчальних закладів. Зокрема, було створено новий астрономічний корпус у Каразінському університеті, відкрито лабораторію інформаційних систем в університеті залізничного транспорту, сучасний навчально-бібліотечний корпус - в юридичному університеті, лабораторію 3D-систем - у НТУ «ХПІ» тощо.

Більше фото