Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

27 березня нагородять переможців Міжнародного конкурсу юних піаністів Володимира Крайнєва

27 березня нагородять переможців Міжнародного конкурсу юних піаністів Володимира Крайнєва

Підсумки нинішнього конкурсу та перспективи його розвитку відомі музиканти та члени журі обговорили із заступником голови ХОДА Анатолієм Бабічевим.

Відкриваючи зустріч, він передав її учасникам вітання від голови ХОДА Юлії Світличної.

«Позиція глави області полягає в тому, що без культури та мистецтва розвиток і регіону, і країни в цілому неможливий. Тому сьогодні намагаємося підключати всілякі джерела фінансування, інвестувати в розвиток сфери культури і мистецтва, розвивати інфраструктуру, проводити фестивалі, конкурси та інші заходи, - зазначив Анатолій Бабічев. - Ім'я Володимира Крайнєва, як і сам музичний конкурс, є брендом Харківської області. Ви знаєте, що Юлія Світлична особисто була присутня на відкритті конкурсу. Вона була вражена виконанням музичних творів - як конкурсантами, так і членами журі».

Підбиваючи підсумки конкурсу, Анатолій Бабічев зазначив, що в цілому захід був проведений успішно. Конкурсні прослуховування, в яких взяли участь юні піаністи з 10 країн світу, завершено. Урочисте закриття конкурсу та концерт лауреатів відбудеться 27 березня у великій залі Харківської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату (початок - о 15:00).

У свою чергу, глава журі конкурсу, віце-президент EMCY Юстас Дваріонас відзначив високий рівень підготовки учасників.

«Конкурс є значущою подією не тільки для Харкова і області, це захід європейського масштабу. Це ми бачимо за складом конкурсантів і журі. Приємно бачити, що конкурс живе - й живе на високій ноті, тримає високий стандарт якості, поставлений ще Володимиром Крайнєвим. Організовано все на вищому рівні. Видно, що всі старалися», - сказав Юстас Дваріонас.

Він також акцентував увагу на тому, що обласною владою дійсно робиться багато для розвитку сфери культури та мистецтва в регіоні.

Нагадаємо, на участь у заході, що проходить за підтримки голови ХОДА Юлії Світличної, подали понад 60 заявок піаністи з 10 країн: США, Канади, Австралії, Литви, Чехії, Грузії, Румунії, Казахстану, Австрії, України. Конкурс традиційно проходить у стінах Харківської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату і триває з 19 по 27 березня.