Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові офіцери запасу склали військову присягу

У Харкові офіцери запасу склали військову присягу

Урочистості відбулися на вихідних у Харківському національному університеті Повітряних Сил ім. І. Кожедуба та на факультеті військової підготовки НТУ «ХПІ».

Від імені керівника області Юлії Світличної нових українських офіцерів під час урочистих заходів привітав директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії із правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов.

30 липня склали військову присягу на вірність українському народові та отримали звання «молодший лейтенант запасу» майже 1000 випускників факультету з підготовки офіцерів запасу ХНУПС ім. Кожедуба.

Організатори повідомили, що до університету прибули студенти з 37 вищих цивільних навчальних закладів Харкова, Полтави, Миколаєва, Чернігова та Кременчука.

«Випускники факультету пройшли навчання за 24 військовими спеціальностями й отримали військовий досвід від кращих викладачів. Протягом дворічного терміну навчання майбутні офіцери опановували теоретичні знання з загальновійськової, тактичної, тактико-спеціальної, військово-технічної і військово-спеціальної підготовки та методики роботи з особовим складом», - розповіли в ХНУПС.

29 липня військову присягу склали понад 700 хлопців та дівчат, які завершили навчання в НТУ «ХПІ» за програмою підготовки офіцерів запасу.

За словами начальника факультету полковника Олександра Серпухова, протягом декількох років студенти з 20 цивільних вищих навчальних закладів наполегливо опановували різні військові спеціальності на кафедрі військової підготовки офіцерів запасу. Також проводились на навчальні збори, аби на практиці закріпити нові знання.

Директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії із правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов відзначив, що незабаром усім випускникам факультету відповідним наказом глави оборонного відомства присвоять військове звання «молодший лейтенант запасу», після чого вони отримають почесне право служити у лавах Збройних Сил України.