Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Визначилися переможці дитячого музичного конкурсу «Музична майстерня»

Визначилися переможці дитячого музичного конкурсу «Музична майстерня»

Володар головного призу кларнетист Арсеній Каршев проведе місяць у літньому музичному таборі та центрі виконавського мистецтва у Нью-Йорку, в парку Адірондак.

Інші переможниці - віолончелістка Поліна Войциховська та флейтистка Марія Латкіна - побувають з п’ятиденною культурно-ознайомчою поїздкою в Чехії.

Загалом у фіналі 1-го Всеукраїнського благодійного конкурсу-фестивалю дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Музична майстерня», який відбувся в Харківському оперному театрі, взяли участь 16 юних музикантів з різних регіонів України.

Оцінювало виступи обдарованої молоді журі, до складу якого ввійшли відомі музиканти з України, США та Іспанії.

У фінальному концерті фестивалю взяли участь відомі музиканти - Сергій Дворніченко (кларнет), Олександр Дворніченко (альт), видатний іспанський піаніст Хуан Карлос Фернандес-Ньєто.

«Проведення фестивалю сприяло активізації процесів культурного обміну між Україною та країнами Європи і північної Америки, а також популяризації класичного музичного мистецтва», - зауважив Олександр Дворніченко.

Фестиваль відбувся за підтримки Міністерства Культури України, Харківської обласної державної адміністрації, під патронатом Посольства Чеської Республіки в Україні.