Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2017 році в області планують зібрати рекордний урожай

У 2017 році в області планують зібрати рекордний урожай

За інформацією голови ХОДА Юлії Світличної, аграрії регіону мають зібрати 4,5 млн тонн зернових та зернобобових.

Такі дані керівник області навела в ході засідання Харківської ради регіонального розвитку 15 травня.

Стан та перспективи розвитку сільського господарства в регіоні стали головним питанням, яке розглянули під час засідання ради.

«Квітнева стихія не завдала посівам серйозної шкоди, і ми бачимо по деяких культурах навіть стимуляцію росту, - відзначила голова облдержадміністрації, заслухавши інформацію Департаменту агропромислового розвитку ХОДА та вчених Інституту рослинництва ім. В.Я. Юр’єва. - Ми можемо розраховувати на валовий збір зернових та зернобобових не менший за 4,5 млн тонн, що перевищує показник минулого року».

За інформацією першого заступника голови ХОДА Марка Беккера, посів ярих зернових та зернобобових культур в регіоні практично завершено.

«Зараз ми переходимо до заходів, які пов’язані з доглядом за цими культурами. За валовим збором кукурудзи ми повинні вийти на 1,5 млн тонн. Щодо урожаю соняшнику, то минулого року ми отримали його на рівні 1,4 млн тонн. Я вважаю, що цього року ми повинні отримати гарний урожай і закріпити за Харківською областю позицію лідера в країні за збором цієї культури», - відзначив Марк Беккер.

Він також наголосив на відповідальності голів РДА за підготовку техніки до збору врожаю.

«Враховуючи те, що ми повинні отримати цього року високий врожай, збір всіх зернових повинен пройти не більше ніж протягом тижня. Тому всю техніку ви повинні підготувати вже сьогодні», - підкреслив перший заступник голови ХОДА.

Нагадаємо, у 2016 році валовий збір зернових та зернобобових культур у Харківській області склав 4,3 млн тонн. Цей урожай став другим за обсягом за всю історію регіону. Серед інших регіонів України Харківська область минулого року продемонструвала четвертий показник за валовим збором зерна. І саме високий врожай та робота керівництва ХОДА з директорами хлібозаводів регіону дозволяють утримувати в Харківській області найнижчі ціни на соціальні сорти хліба в Україні.

Більше фото