Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У всеукраїнському суботнику взяли участь понад 250 тисяч жителів області

У всеукраїнському суботнику взяли участь понад 250 тисяч жителів області

8 квітня в рамках акції «За чисте довкілля» в регіоні проводиться День благоустрою.

Керівник області Юлія Світлична в ході селекторної наради, яка відбулася напередодні, доручила провести в області заходи щодо приведення до належного санітарного стану території населених пунктів регіону.

«Сьогоднішній суботник - це відмінна ініціатива, люди натхнені, настрій чудовий. У цілому сьогодні в області проводиться масштабний захід: суботники проходять не тільки в місті, а й в усіх районах області. У них беруть участь понад 250 тисяч осіб, задіяно понад 5,5 тисяч установ та організацій різних форм власності», - сказав заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

До проведення Дня благоустрою приєдналися і співробітники Харківської обласної державної адміністрації: висаджували дерева біля Меморіального комплексу пам'яті жертв голодомору.

«Представники апарату обласної державної адміністрації та структурних підрозділів ХОДА активно долучилися до акції. На меморіальному комплексі ми висаджуємо каштани, дуби і клени. Завдяки нашим старанням тут з'явиться ще і липова алея», - сказав Михайло Черняк.

Всього в області сьогодні буде висаджено понад 5 тисяч кущів і 20 тисяч дерев. Також планується ліквідувати близько 700 несанкціонованих звалищ, вивезти понад 6 тисяч кубічних метрів сміття.

«Сьогодні є можливість, хоч і частково, долучитися до вирішення екологічних проблем. Дуже приємно, коли на свіжому повітрі виконуєш роботу, яка приносить користь суспільству», - сказав заступник голови - керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев.

Масштабний суботник проходить і в Балаклійському районі. Як повідомив глава райдержадміністрації Степан Масельський, працювати вийшли тисячі людей, у роботах задіяно понад 50 одиниць техніки. Жителі висаджують дерева, займаються побілкою. Особлива увага приділяється територіям, які найбільше постраждали внаслідок надзвичайної ситуації.

«Повним ходом йдуть відновлювальні роботи: установлення вікон, ремонт покрівель. Всі працюємо без вихідних», - сказав Степан Масельський.

У Чугуївському районі під час робіт з благоустрою було прибрано понад 1,4 га землі, ліквідовано 18 сміттєзвалищ, вивезено близько 47 куб. м сміття, пофарбовано пам'ятники, дитячі та спортивні майданчики. До проведення Дня благоустрою було залучено близько 6 тисяч осіб і 130 підприємств і установ.

У Харківському районі особливу увагу приділили території біля комплексу Голодомору 1932-1933 років, який знаходиться в селищі Покотилівка, території біля пам'ятника Ощепкову, під'їздів до Харківського району і території пляжу в селищі Безлюдівка.

Роботи з благоустрою територій населених пунктів, установ, парків, берегів водойм проводяться в кожному районі області.

Більше фото