Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відкрився новий авіарейс Харків - Стамбул

Відкрився новий авіарейс Харків - Стамбул

30 березня в урочистій зустрічі першого літака Turkish Airlines, який прибув зі Стамбула до Харкова, взяв участь перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.

Від імені керівника області Юлії Світличної він привітав гостей заходу з важливою для регіону подією, побажавши компанії нових злетів.

«Найбільша компанія «Турецькі авіалінії» зайшла на харківський ринок і буде представляти інтереси громадян нашого регіону. Компанія має дуже високі рейтинги в обслуговуванні пасажирів і безпеці перельотів. Я глибоко переконаний у тому, що ці рейси будуть не тільки сприяти збільшенню вантажопасажирських перевезень між Харківським регіоном, Туреччиною та іншими країнами, а й посприяють зміцненню дружніх взаємин між нашими країнами. Ми вітаємо турецьку авіакомпанію на харківській землі», - сказав Марк Беккер.

Як розповів заступник генерального директора компанії Turkish Airlines Ахмед Олмуштур, з 30 березня 2017 року регулярні рейси з Харкова будуть виконуватися 4 рази на тиждень по понеділках, середах, четвергах і неділях. З 30 травня рейси стануть щоденними. Ціна квитка в обидва кінці зі Стамбула до Харкова стартує від 109 доларів США (включаючи такси і збори).

«Продаж квитків у Харкові триває всього три місяці, але ми вже отримали 8 тисяч замовлень. Це вище нашого середнього показника. З червня для харківських пасажирів ми плануємо побудувати систему трансфертів в інші країни, - сказав Ахмед Олмуштур. - Turkish Airlines літають у найбільшу кількість країн по всьому світові - 120. І Харків сьогодні приєднався до нашої великої родини».

Посол України в Турецькій Республіці Андрій Сибіга зазначив, що відкриття цього рейсу - історична подія, коли український і турецький народи стали ще на крок ближче один до одного.

«Це приклад стратегічного партнерства, яке позитивно відбивається на рівні спілкування між людьми. Зокрема, в минулому році Туреччину відвідали більше ніж мільйон українців, Україну - понад 200 тисяч громадян Туреччини. Цей взаємний обмін надалі буде тільки рости. Ми відкриваємо нову сторінку комунікації між двома державами. Відкриваємо Харків - дуже потужний, сильний центр і регіон для Туреччини. Я впевнений, що слідом за прямим сполученням прийдуть інвестиції і пожвавлення економічних зв'язків», - сказав Андрій Сибіга.

Нагадаємо, на зустрічі з генеральним директором Представництва Turkish Airlines у Харкові Альпером Кашікчі глава ХОДА Юлія Світлична зазначила, що відкриття рейсу Харків - Стамбул посприяє пожвавленню економічної активності в регіоні.

Більше фото