Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відкриття авіарейсу Харків - Стамбул сприятиме пожвавленню економічної активності в регіоні. Юлія Світлична

Відкриття авіарейсу Харків - Стамбул сприятиме пожвавленню економічної активності в регіоні. Юлія Світлична

22 березня голова ХОДА зустрілася з Генеральним директором Представництва Turkish airlines у Харкові.

З керівником представництва одного з найбільших авіаперевізників світу Юлія Світлична обговорила питання відкриття авіарейсу Харків - Стамбул, яке відбудеться 30 березня.

«Налагодження логістичних зв'язків у частині збільшення кількості перельотів дасть можливість активізувати економічну активність на території області, - зазначила керівник облдержадміністрації. - На даний момент через аеропорт «Харків» літають 11 авіакомпаній. У порівнянні з 2015 роком пасажиропотік збільшився на 60%. І ми, безумовно, вітаємо той факт, що одна з найбільших авіаліній, яка відзначена найвищими оцінками, зайде на територію Харківської області. Ми розуміємо важливість такого великого міжнародного хаба, яким є аеропорт «Ататюрк». Відкриття рейсу Харків - Стамбул надасть доступ до безлічі стикувань і пожвавить і без того зростаючий пасажиропотік у Харківській області».

Генеральний директор Представництва Turkish airlines у місті Харків Альпер Кашікчі повідомив, що перспективи збільшення пасажиропотоку в харківському аеропорту стануть ще більш значними з відкриттям 3-го аеропорту в Стамбулі.

«У найближчі два роки відкриється аеропорт, який повинен стати найбільшим у світі. Його пасажиропотік становитиме 150 млн осіб на рік, - розповів Альпер Кашікчі. - Харків - це місто з великим потенціалом, яке необхідно пов'язувати з будь-якою точкою світу, і для нас буде честю взяти участь у реалізації цього завдання. Ваш регіон для нас стане одним із найважливіших напрямків по всьому світу, що входять в ТОП-50 Turkish airlines».

Альпер Кашікчі уточнив, що після запуску нового напрямку - з 30 березня - компанія планує виконувати по 4 рейси Харків - Стамбул на тиждень, з 30 травня перельоти здійснюватимуться щодня, а в перспективі можливе збільшення кількості перельотів до 2-х рейсів на день.

«У зв'язку з тим, що Харків є дуже важливим для Turkish airlines, на церемонію відкриття 30 березня запрошені Посол України в Турецькій Республіці та Посол Турецької Республіки в Україні, також планує бути присутнім і генеральне керівництво нашої авіакомпанії», - повідомив Генеральный директор Представництва Turkish airlines в місті Харків.

Більше фото