Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична провела зустріч з делегацією Представництва ЄС в Україні

Юлія Світлична провела зустріч з делегацією Представництва ЄС в Україні

Предметом обговорення стало співробітництво бізнесу з фінансовими інституціями ЄС та розширення можливостей для участі громадських організацій області в грантових програмах.

Також розглянули питання реалізації в Харківській області освітніх, наукових і культурних проектів Євросоюзу.

Делегація Представництва ЄС в Україні прибула до Харківщини з тривалим візитом - два дні планують провести в Харкові, а потім - відвідати Чугуїв. Візит на Харківщину представники Європейського Союзу почали з двох спільних заходів з ХОДА - зустрічі з головою області Юлією Світличною та проведення презентації в рамках інформаційної кампанії «Будуємо Європу в Україні».

«Мені приємно, що ви прибули до Харківської області з таким масштабним візитом, - сказала голова ХОДА, вітаючи керівництво делегації. - Це дасть можливість харків'янам ближче ознайомитися з проектами, які реалізує Європейський Союз на території України. Нам би хотілося брати активну участь у цих проектах».

Керівник області зазначила, що серйозною підтримкою з боку Представництва ЄС в Україні стане надання інформаційного сприяння громадським організаціям Харківщини.

«Найчастіше наші цивільні організації не можуть правильно оформити заявку та викласти свою ідею, але ідеї - досить комплексні та цікаві, тому я просила б вас звернути увагу на підготовку громадських організацій до написання проектів», - сказала Юлія Світлична.

Вона зазначила, що керівництво ХОДА зацікавлене в реалізації в області програм, які забезпечать надалі продуктивне економічне зростання. У першу чергу - програм для малого та середнього бізнесу.

До участі в проектах ЄС також готова харківська наукова й освітня спільнота.

«З метою наукової кооперації й створювався Харківський університетський консорціум - єдина площадка, де виші не конкурують один з одним, а доповнюють один одного, щоб інтегруватися у європейські проекти», - пояснила керівник області.

Керівник відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні Юргіс Вільчінскас, у свою чергу, запропонував розглянути можливість організації низки спільних заходів - як для бізнесу, так і для громадянського суспільства й освітньої сфери Харківської області.

«Потрібно більше інформаційного ресурсу про програми освіти, щоб люди відчули «смак» участі в цих програмах, - пояснив Юргіс Вільчінскас. - Як результат нашої зустрічі, ми можемо подумати про спільні заходи в наступному кварталі: подивитися, де є критичні точки, над чим потрібно попрацювати. Також можна розглянути перші місяці роботи нашого офісу - подивитися, який бізнес звертається, з якими питаннями, як шукають виходи на європейські ринки, і провести захід, який підсумував би ситуацію, за участю представників ЄБРР і наших консультантів».

Юлія Світлична запевнила, що зі свого боку готова надати всіляку підтримку проведенню подібних заходів і залученню представників бізнесу регіону до участі в них.

Більше фото