Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласний бюджет за 2016 рік перевиконано

Обласний бюджет за 2016 рік перевиконано

Основні дані щодо доходів і видатків тогорічного бюджету навів директор Департаменту фінансів ХОДА Сергій Овсянніков під час засідання ІХ сесії обласної ради VII скликання.

За його інформацією, за 2016 рік надходження до обласного бюджету з урахуванням трансфертів з державного бюджету, інших бюджетів та вільних залишків коштів на початок року, спрямованих на видатки, склали понад 9 млрд 658 млн грн.

«До загального фонду обласного бюджету (без урахування трансфертів) надійшло 1 млрд 409 млн 797 тисяч гривень, що становить 124,3% до уточнених показників. Перевиконання склало понад 275 мільйонів гривень», - навів дані Сергій Овсянніков.

Було перевиконано й план доходів спеціального фонду обласного бюджету. Без урахування трансфертів до нього надійшло понад 302,6 млн грн (або 114% до уточнених планових показників).

«Фактичне виконання видатків обласного бюджету склало 9 млрд 96 млн 515,6 тис. грн, або 96 % до плану з урахуванням змін», - повідомив Сергій Овсянніков.

Зокрема, видатки загального фонду бюджету на освіту склали майже 611 млн грн. Цим коштом протягом року, в тому числі, утримувались 63 освітні установи. На сплату обласних стипендій спрямували 671 тис. грн, на грошові винагороди переможцям обласного етапу конкурсу «Вчитель року» – 49,7 тис. грн, на компенсацію проїзду студентів у метрополітені - 841,9 тис. грн.

На охорону здоров'я із загального фонду спрямували понад 1 млрд 336,7 млн грн. Цим коштом, у тому числі, протягом року утримували 58 медзакладів.

Видатки на соціальний захист та соціальне забезпечення населення склали понад 275,7 млн грн. У тому числі на виконання заходів Комплексної програми соціального захисту населення Харківської області спрямували понад 36,7 млн грн. На реалізацію Програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції - 436 тис. грн. Мешканцям Харківщини була надана адресна грошова допомога в сумі майже 36,7 млн грн.

Видатки на соціальні програми в галузі сім’ї, жінок, молоді та дітей склали понад 40,8 млн грн. Близько 10% цих коштів були використані на утримання 4-х установ. На проведення заходів молодіжної політики використано понад 1,1 млн грн.

«На виконання заходів соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2014 - 2018 роки влітку оздоровлено 7 395 дітей пільгового контингенту на загальну суму 35 млн 557,4 тис. грн»,- повідомив Сергій Овсянніков.

Витрати на галузь культури та мистецтва склали понад 111,8 млн грн. Цим коштом утримувались 4 бібліотеки, 4 музеї, низка культурних центрів, а також надавалась фінансова підтримка 5-ти театрам, філармонії, молодіжному симфонічному оркестру «Слобожанський» та Великому Слобожанському ансамблю пісні й танцю. 110,5 тисяч гривень також було спрямовано на виплату іменних стипендій та премій видатним діячам мистецтва та талановитій молоді.

Видатки на фізичну культуру і спорт склали майже 95,5 млн грн. 67,5 % цієї суми використали на утримання 7 спортивних закладів та проведення заходів з фізкультури та спорту обласного значення. Понад 3,1 млн грн було спрямовано на виплату стипендій та винагород переможцям спортивних ігор.

«За рахунок надходжень до бюджету розвитку, передачі коштів із загального фонду та залишку на 1 січня 2016 року проведені капітальні видатки на суму 384 млн 245,7 тис. грн», - повідомив директор Департаменту фінансів.

Так, по галузі «Освіта» здійснені капітальні видатки в сумі понад 14,8 млн грн. Цим коштом, у тому числі, були проведені капітальні ремонти навчальних закладів, придбані основні засоби для проведення ремонтів ВНЗ I-II рівнів акредитації, придбано обладнання довгострокового користування, інструменти для музичних шкіл тощо.

По галузі «Охорона здоров’я» капітальні видатки проведені в сумі 95,1 млн грн. Зокрема, медичного обладнання закупили на майже 80 млн грн. Ще майже на 13,7 млн провели капітальні ремонти в закладах охорони здоров’я. На капітальний ремонт двох корпусів та заміну дверей у корпусах Обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення спрямували майже 1,5 млн грн.

У сфері соцзахисту капітальних видатків було проведено на понад 24 млн грн. На капітальні ремонти будинків-інтернатів для літніх людей та осіб з інвалідністю спрямували понад 21,6 млн грн, на ремонт у будинках-інтернатах для дітей з інвалідністю – 804,4 тис. грн.

У сфері ЖКГ капітальні видатки проведені в загальній сумі понад 26,2 млн грн. Кошти були спрямовані на проведення капітальних ремонтів і реконструкції теплових та водопровідних мереж і насосних станцій у населених пунктах області.

По галузі «Культура і мистецтво» проведені капітальні видатки в сумі понад 2,4 млн грн. Більшу частину суми (майже 1,5 млн грн) спрямували на капітальний ремонт покрівлі українського драматичного театру ім. Шевченка. Понад 670 тис. грн виділили на розробку та розрахунки додаткових проектно-кошторисних робіт на капітальний ремонт і оснащення приміщень харківського ТЮЗу. Також цим коштом проводилися інвентаризація й паспортизація об’єктів культурної спадщини, поповнення книжкових фондів обласних бібліотек і придбання костюмів та комплектів одягу й взуття для Харківської обласної філармонії.

По галузі «Фізична культура і спорт» капітальні видатки проведені в сумі понад 3,2 млн грн. Біля 2,9 млн витратили на капітальний ремонт легкоатлетичного манежу та залу боксу в дитячо-юнацькій спортшколі «ДЮСШ ХТЗ». Також було придбано спортивне обладнання та інвентар, зокрема - акробатичну доріжку для ДЮСШ ВО «Комунар».

Капітальні видатки по галузі «Будівництво» проведені на майже 57 млн грн. У тому числі на ремонт, реконструкцію та будівництво об’єктів соціально-культурної сфери спрямували понад 33,6 млн грн, на об’єкти ЖКГ – понад 18 млн грн, на будівництво та придбання житла для учасників АТО – понад 5,2 млн грн.

Низку видатків також проведено в рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2016 рік. У тому числі на капітальні ремонти об’єктів ЖКГ спрямували понад 10,3 млн грн, закладів соціально-культурної сфери області – на майже 25,7 млн грн.