Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Збільшення мінімальної заробітної плати не вплине на призначення субсидій

Збільшення мінімальної заробітної плати не вплине на призначення субсидій

Це заявив 30 січня в ході прес-конференції директор Департаменту соціального захисту ХОДА Юрій Шпарага.

«Оскільки під час нарахування субсидій враховуються доходи громадян за попередній рік, то в цьому році розрахунки робитимуться відповідно до заробітків громадян, отриманих у 2016 році, до підвищення соціальних стандартів», - пояснив Юрій Шпарага.

За його інформацією, станом на 30 січня 2017 року в області отримують субсидії 529 344 домогосподарства при загальній кількості майже 980 тисяч.

У районах та містах обласного значення призначено 308 604 субсидії (68% від загальної кількості домогосподарств), в місті Харків - 220 487 (43% від загальної кількості).

Найбільший відсоток отримувачів субсидій - у місті Чугуїв (з 10,5 тисяч домогосподарств субсидії отримують 9,2 тисячі). Найменше охоплено субсидіями Близнюківський район - з майже 8,7 тис. домогосподарств їх отримують 3,4 тисячі.

За словами Юрія Шпараги, очікується, що протягом двох місяців цього опалювального сезону, що залишилися, кількість отримувачів субсидій збільшиться приблизно на 20 тисяч.

Крім того, на сьогодні 180 тисяч мешканців області отримують пільги на сплату комунальних послуг.

«Це три категорії громадян: інваліди війни, які отримують 100%-ву пільгу, учасники бойових дій, які отримують 75%-ву пільгу, та ветерани органів внутрішніх справ, які сплачують 50% комунальних платежів», - додав директор Департаменту соціального захисту ХОДА.