Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сніг на дорогах області прибирають 158 працівників та 118 одиниць техніки

Сніг на дорогах області прибирають 158 працівників та 118 одиниць техніки

Такі дані навели в Департаменті цивільного захисту ХОДА.

За оперативною інформацією, на 7-му годину ранку 2 грудня від снігу було розчищено 326 км доріг державного значення та 34,5 км – місцевого значення.

За минулу добу дорожники використали 912,11 кубічних метрів пісчано-соляної суміші та 26,7 тонн солі.

«Станом на ранок 2 грудня проїзд автотранспорту забезпечено на усіх автомобільних дорогах загального користування Харківщини, - повідомили в Службі автомобільних доріг Харківської області. - Дорожні підприємства працювали на всіх напрямках. Особлива увага була спрямована на аварійно небезпечні ділянки (спуски, підйоми) та на маршрути з найбільшою інтенсивністю руху на автомобільних дорогах державного значення. Ліквідація наслідків непогоди продовжується».

У той же час в САД попередили, що, за прогнозами синоптиків, у найближчу добу опади на території області посиляться. Водіїв просять бути обережними, планувати на світлу пору доби дальні поїздки та, за можливістю, обмежити пересування автомобільними дорогами загального користування у нічний час.

«З метою запобігання утворення заторів на автомобільних дорогах загального користування дотримуйтесь правил дорожнього руху, дистанції та швидкісного режиму. Будьте уважні та обережні!», - закликають дорожники.

Нагадаємо, дорожники та бійці ДСНС почали готуватися до ускладнення погодних умов у регіоні, отримавши попередження від Харківського гідрометцентру щодо прогнозованого різкого погіршення погодних умов у ніч з 1 на 2 грудня. У Службі автодоріг Харківської області посилили чергування та підготували техніку для розчищення снігових переметів. У ГУ ДСНС України в Харківській області проінформували, що при істотному погіршенні погодних умов підрозділами служби в регіоні будуть розгорнуті пункти обігріву.