Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дорожники і рятувальники готуються до погіршення погодних умов

Дорожники і рятувальники готуються до погіршення погодних умов

У Службі автомобільних доріг регіону готові вивести спецтехніку для прибирання снігу, а в обласному управлінні ДСНС - розгорнути пункти обігріву.

2 грудня на Харківщині очікується різке погіршення погодних умов. Харківський гідрометцентр прогнозує заметіль, налипання мокрого снігу, ожеледь на дорогах. При цьому пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с.

У зв'язку з інформацією синоптиків, підрозділи Служби автомобільних дороги в Харківській області переходять на посиленні чергування.

«Ми чергуємо цілодобово завжди. При погіршенні погодних умов викликають всіх водіїв, механізаторів, інженерів. Роботи на місцях контролюють начальники філій. Техніка вся готова, в тому числі - вантажівки і снігоочисні ротори, щоб прибирати перемети на дорогах», - розповіли в Службі автомобільних доріг.

Дорожники відзначили, що, в разі рясних снігопадів, на дороги області планують вивести близько 165 одиниць техніки. В першу чергу будуть розчищати і посипати відсів-солоними сумішами траси державного значення, до яких відноситися також окружна дорога, а потім - місцеві шляхи. Також в першу чергу обробляються спуски, підйоми, небезпечні повороти і перехрестя.

«Ми підтримуємо зв'язок як з поліцією, так і з Державною службою надзвичайних ситуацій, обмінюємося інформацією», - відзначили в САД.

Про готовність зустріти стихію повідомили і в ГУ ДСНС в Харківській області. За інформацією помічника начальника ГУ ДСНС Ігоря Лупандіна, підготовлені автомобілі підвищеної прохідності, а також резервна техніка.

«Служби, відповідальні за життєзабезпечення регіону, були приведені в підвищену готовність ще в середині листопада. Відповідні доручення дала голова ХОДА Юлія Світлична під час всеукраїнської селекторної наради, яка проходила під керівництвом Віце-прем'єр-міністра України Геннадія Зубка», - зазначив Ігор Лупандін.

Він також повідомив, що при істотному погіршенні погодних умов підрозділами служби з надзвичайних ситуацій в області будуть розгорнуті пункти обігріву.

«Ці пункти обігріву спільно з органами місцевої влади будуть розгорнуті на головних дорогах регіону. Наприклад, по трасі Харків - Київ на спуску-підйомі поблизу Валок. Якщо будуть затори, водії зможуть зайти в кунг до рятувальників, зігрітися та випити чаю», - пояснив Ігор Лупандін.

У зв'язку з прогнозованим погіршенням погодних умов дорожники і рятувальники просять водіїв без особливої ​​потреби не виїжджати на дороги, бути уважними за кермом, не перевищувати допустиму швидкість і не виконувати ризикованих маневрів.