Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обласному конкурсі досліджень на гендерну тему взяли участь понад 60 молодих вчених

В обласному конкурсі досліджень на гендерну тему взяли участь понад 60 молодих вчених

Фінал Х Наукового конкурсу молодих вчених «Ґендерна політика очима української молоді» відбувся 30 листопада.

Організаторами заходу є Харківська обласна державна адміністрація та Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова, на базі якого проводився фінал конкурсу.

Незважаючи на те, що конкурс має статус регіонального, вже кілька років в ньому беруть участь представники інших регіонів. В цьому році свої роботи на розгляд комісії надали студенти та молоді науковці Харкова, Тернополя, Луцька, Черкас, Одеси, Миколаєва, Житомира та Чернігова. Такий великий інтерес до конкурсу дозволяє претендувати на те, щоб з наступного року він отримав статус національного.

Особливістю цьогорічного конкурсу, за словами організаторів, стало те, що участь в ньому брали не тільки студенти, як у попередні роки, а й магістранти та аспіранти вишів, кандидати наук.

«Кожен вивчає гендерний аспект у своєму профільному напрямку. При цьому слід зазначити, що в конкурсі беруть участь представники вишів різних профілів – від медичних до правоохоронних, - зазначають організатори. - Мета заходу – не стільки написання наукових робіт як таке, скільки залучення молодого покоління науковців до вивчення гендерного питання та реалізації державної політики у цій сфері. Це особливо актуально сьогодні, коли Україна обрала шлях інтеграції до європейської спільноти».

Так, переможці та учасники попередніх конкурсів «Ґендерна політика очима української молоді» сьогодні продовжують працювати в цій сфері та створюють гендерні центри у вишах Харкова, залучаючи до цієї роботи студентів. Такі центри є вже в 10 вишах регіону.

Переможцями Х Регіонального наукового конкурсу молодих вчених «Ґендерна політика очима української молоді» стали:

І місце:

- Вероніка Чернядєва – слухачка магістратури факультету «Соціальний менеджмент» Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія»;

- Ірина Шевцова – студентка 4 курсу факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ.

ІІ місце:

- Юлія Костенко – студентка КЗ «Харківська гуманітарно-педагогічна академія»;

- Дар’я Макрушева – студентка 4 курсу спеціальності «Початкова освіта» Балаклійської філії Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія»; 

- Артем Ашуров, Павло Мальцев - студенти 1 курсу медичного факультету №1 Харківського національного медичного університету.

ІІІ місце:

- Валерія Муравйова – студентка 3 курсу факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ;

- Олександра Капінус – аспірантка кафедри соціальної і гуманітарної політики Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України;

- Катерина Фісун - аспірантка кафедри теорії культури і філософії науки, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна;

- Ельяс Аннабаєв – студент 4 курсу будівельного факультету Луганського національного аграрного університету.