Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Колишні військові отримали сертифікати ІТ-спеціалістів в рамках програми НАТО-Україна

Колишні військові отримали сертифікати ІТ-спеціалістів в рамках програми НАТО-Україна

12 липня в НТУ «ХПІ» відбувся урочистий випуск 24-х слухачів курсу професійного навчання «Сучасні технології інформаційних систем» з перепідготовки військовослужбовців, звільнених в запас або відставку.

У заході взяли участь директор Управління з питань політичних відносин в політиці безпеки штаб-квартири НАТО Альберто Бін та менеджер програми НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців Крістофер Штаудт.

Харківську обласну адміністрацію представляв директор Департаменту оборонної та мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Олексій Максимов.

Він привітав випускників від імені голови ХОДА Ігоря Райніна та побажав їм успіхів у подальшій професійній діяльності.

В ході спілкування з представниками НАТО Олексій Максимов розповів про комплекс безпекових заходів, які здійснюються в Харківській області, а також зупинився на регіональній програмі реінтеграції військовослужбовців, звільнених в запас за різних причин.

Альберто Бін високо оцінив антитерористичну діяльність, яка проводиться в Харківській області, та висловив упевненість в подальшій плідній співпраці регіону з НАТО в рамках міжнародних проектів.

Довідка. Навчання для колишніх військовослужбовців на базі Міжгалузевого інституту післядипломної освіти НТУ «ХПІ» проводяться з 2009 року. Курси фінансувалися Трастовим фондом НАТО «Партнерство заради миру». У 2015 році НТУ «ХПІ» виграв конкурс та продовжив участь у програмі НАТО-Україна з перепідготовки колишніх військовослужбовців, яка фінансується за рахунок цивільного бюджету НАТО. У 2015-2016 роках за цією програмою пройшли навчання 165 військових з Харківської області.