Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Про ліквідаторів аварії на ЧАЕС ми повинні пам'ятати кожен день. Ігор Райнін

Про ліквідаторів аварії на ЧАЕС ми повинні пам'ятати кожен день. Ігор Райнін

26 квітня голова ХОДА взяв участь в пам'ятній церемонії, присвяченій 30-й річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

На заході в Молодіжному парку також були присутні представники керівництва облдержадміністрації, обласної та міської рад, силових структур, громадських організацій, духовенства, мешканці міста.

Говорячи про Чорнобильську трагедію, голова Харківської обласної державної адміністрації підкреслив, що вшановуючи пам'ять чорнобильців, які пішли з життя, необхідно пам'ятати про тих, хто сьогодні живий, - і вирішувати їх проблеми.

«30 років тому сталася трагедія, яка забрала життя багатьох українців, серед яких - 7,5 тисяч мешканців Харківської області. Річниця аварії - це привід зібратися і згадати про них. Але, безумовно, потрібно пам'ятати і про тих, хто живий: на Харківщині сьогодні проживають понад 12 тисяч чорнобильців першої категорії, а в цілому їх - понад 20 тисяч, - зазначив Ігор Райнін. - Моя позиція така - про цих людей потрібно пам'ятати не тільки в річницю, а кожен день. Тому облдержадміністрація дуже щільно працює з громадськими організаціями чорнобильців для вирішення їх проблем».

Ігор Райнін розповів, що в області діє низка програм, спрямованих на вирішення проблем чорнобильців. Зокрема, на останній сесії обласної ради депутати підтримали рішення призначити додаткові виплати для чорнобильців - інвалідів першої групи та вдів ліквідаторів.

Але забезпечити чорнобильців всім необхідним, на думку керівника області, можливо тільки за умов стабільної економічної ситуації.

«Нам потрібно підвищувати рівень життя населення. І сьогодні ситуація в Харківській області налагоджується. Вперше за останні два роки у нас спостерігається зростання промислового виробництва, є успіхи в сільському господарстві», - зазначив керівник області.

Він також повідомив, що в зв'язку з травневими святами з 27 квітня всі підрозділи правоохоронних органів регіону переходять на посилений режим патрулювання.

«Ми зробимо Харківську область територією розвитку і стабільності», - підкреслив Ігор Райнін.

Пам'ятні церемонії, присвячені 30-й річниці Чорнобильської трагедії, пройшли 26 квітня в різних районах Харкова і області.

Так, в покладанні квітів до пам'ятника ліквідаторам-пожежникам в Харкові взяли участь заступник голови ХОДА Михайло Черняк і перший заступник голови Харківської обласної ради Віктор Коваленко.

Більше фото