Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Усі постраждалі в ДТП за участю «швидкої допомоги» забезпечені необхідними медикаментами

Усі постраждалі в ДТП за участю «швидкої допомоги» забезпечені необхідними медикаментами

За фактом аварії на пр. Тракторобудівників проводиться службове розслідування, повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан.

За його інформацією, в лікарнях Харкова на даний момент знаходяться 5 людей, які потрапили в ДТП 2 лютого. Це фельдшер та пасажирка автомобіля «швидкої допомоги», а також водій і двоє пасажирів автобуса. Ще 7 пацієнтів лікують амбулаторно.

«Надання медичної допомоги всім постраждалим контролюється Департаментом охорони здоров'я, пацієнти забезпечені всіма медикаментами, розчинами, сильнодіючими наркотичними та іншими засобами, які потрібні в подібних ситуаціях», - підкреслив Олександр Галацан.

Усі дії медиків, які надавали допомогу постраждалим, вже відновили по хвилинах.

«О 14:31 надійшов виклик на центральну диспетчерську Обласного центру екстреної допомоги про важке ДТП, що сталося за адресою м. Харків, пр. Тракторобудівників, 1. Перша бригада «швидкої допомоги» (№ 403) прибула на місце події о 14:36. Рівно за одну хвилину - о 14:37 - прибула ще одна бригада з бортовим номером 710, і надалі ще три бригади з інтервалами в одну хвилину», - розповів директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА.

Він зазначив, що в причинах того, як автомобіль «швидкої» опинився на зустрічній смузі руху, зараз розбираються експерти, проводиться і службове розслідування. Так, вже встановлено, що востаннє техобслуговування автомобіль «швидкої» пройшов 16 січня цього року та був визнаний технічно справним. Водій своєчасно пройшов як плановий, так і передрейсовий медогляди.

«Для нас це велика трагедія, тому що подібних ситуацій дуже багато років на «швидкій допомозі» не було. У причинах того, що сталося, потрібно розбиратися і нам, і, звичайно, правоохоронним органам, - сказав Олександр Галацан. - Сьогодні вже проведено оперативну нараду з керівництвом Центру екстреної допомоги, проведено додаткову нараду зі 107-ю підстанцією, звідки цей автомобіль, і де працює колектив, в якому трудився покійний водій. Такі події завжди за собою тягнуть службові розслідування, висновки, певні реакції з боку адміністрації - керівництва установи, нашого департаменту. Все це буде проведено в повному обсязі».

Нагадаємо, ДТП за участю автомобіля «швидкої допомоги» та пасажирського автобуса сталося 2 лютого в районі АЗС «ХАДО» на пр. Тракторобудівників. 57-річний водій «швидкої» з невідомих причин виїхав на зустрічну смугу руху. Водій автомобіля екстреної допомоги та медсестра загинули на місці події. Пізніше в лікарні помер 4-річний хлопчик, якого перевозила «швидка». Його мати і фельдшер у важкому стані перебувають у лікарні. Водій автобуса, за даними медиків, перебуває в стані середньої тяжкості.