Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми повинні відкинути чвари і об'єднатися заради збереження державності. Ігор Райнін

Ми повинні відкинути чвари і об'єднатися заради збереження державності. Ігор Райнін

22 січня голова Харківської обласної адміністрації взяв участь в урочистостях з нагоди Дня соборності України.

В урочистому покладанні квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку також брали участь представники обласної державної адміністрації, обласної ради, силових структур, духовенства, ветерани АТО, громадськість, мешканці Харкова.

Говорячи про День Соборності, Ігор Райнін зазначив, що у світлі подій, які відбуваються в країні, це свято набуло нового значення для українців.

«Сьогодні кожне свято, яке об'єднує українців, сприймається по-особливому. І День Соборності - одне з таких свят. Цей день змушує всіх - громадян, державних службовців, політиків - задуматися про те, що зараз потрібно Україні: відкинути всі чвари і об'єднатися заради збереження державності. Зробити все, щоб необхідні країні соціально-економічні реформи проходили якомога швидше».

Голова ХОДА нагадав, що незважаючи на те, що частина Харківської області входить в зону проведення антитерористичної операції, мешканці регіону живуть у мирі та спокої.

«Сьогодні нам вдалося відсунути війну від Харківської області, і всі наші зусилля спрямовані на те, щоб мирне життя харків'ян ставало все більш стабільним і комфортним, а регіон і вся країна рухалися вперед», - підкреслив Ігор Райнін.

Він також розповів про те, що з нагоди Дня Соборності 21 січня були нагороджені співробітники силових структур, які в квітні 2014 року звільняли захоплену будівлю облдержадміністрації.

«Ми цих хлопців не забули і будемо далі працювати з ними. Якщо хтось залишився без уваги - ми це виправимо. Але тим, хто привласнив собі чужі заслуги і називає себе сьогодні патріотом, а з 2010-го по 2014 рік підтримував злочинний режим, - цим людям немає місця поряд з демократичними силами, які працюють над розвитком країни», - підкреслив керівник області.

Більше фото