Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми пишаємося тим, що рубежі Харківській області в надійних руках. Ігор Райнін

Ми пишаємося тим, що рубежі Харківській області в надійних руках. Ігор Райнін

Напередодні святкування Дня Збройних Сил України в ХОДА пройшов урочистий прийом для військовослужбовців української армії.

Відкриваючи захід, голова облдержадміністрації Ігор Райнін зазначив, що в Україні прийнято вважати 6 грудня чоловічим днем, але справжні герої свята - це ті люди, які пов'язали своє життя з українською армією.

«Дорогі захисники України! Я щиро вітаю вас зі святом. Люди, які проявляють чоловічу позицію і є чоловіками за своїм характером, які захищають Батьківщину, - це ваше свято. Я впевнений, що український офіцер стане справжнім символом і зразком честі, гідності та сили. Сили України та української армії», - сказав Ігор Райнін.

Він зазначив, що довгі роки армія нашої країни не розвивалася, тому державі ще належить багато зробити, щоб збройні сили стали зразковими. Голова ХОДА підкреслив: динаміка, з якою країна проходить цей шлях, і увага до армії Президента України Петра Порошенка, надають оптимізму. Також Ігор Райнін нагадав, що Харківщина продовжує залишатися на передовій - як географічно, так і на передовій розвитку оборонної промисловості. Одним із найважливіших завдань, на думку керівника області, в даний момент є те, щоб офіцери та солдати ЗСУ мали якісну, сучасну техніку і могли безпечно захищати рубежі нашої країни.

«За дорученням головнокомандувача, Президента України Петра Порошенка я хочу побажати вам стабільності, миру, професійних успіхів. Я б дуже просив передати ці теплі, добрі, щирі слова Президента вашим родинам, адже коли їм легше, тепліше, то і у вас зовсім інший настрій, - привітав бійців Ігор Райнін. - Ми відчуваємо гордість за те, що рубежі Харківській області в надійних руках. Спасибі вам за роботу і службу! Слава Україні!»

Перший заступник голови Харківської обласної ради Віктор Коваленко у свою чергу передав найкращі побажання всім захисникам, які зараз знаходяться на передовій, а також службовцям, які підходять підготовку, щоб бути призваними до лав ЗСУ. Він зазначив, що за короткий період часу, фактично за один рік, Україні вдалося створити потужні Збройні сили.

«Особливі слова хотів би сказати тим військовим лікарям, які під кулями, під вибухами снарядів витягують наших поранених бійців, які в польових умовах проводять операції та багатьом рятують життя. Дякую і тим медикам, які надають психологічну підтримку офіцерам і солдатам, що побували у важких боях», - зазначив Віктор Коваленко.

Від імені командування 92-ї окремої механізованої бригади зі святом всіх учасників урочистого прийому привітав учасник антитерористичної операції, заступник командира гаубично-самохідного артилерійського дивізіону Федір Шевченко. Він зазначив, що особисто для нього ЗСУ - це мужність тих хлопців разом з якими він бився з ворогом, це захисники, які продовжують виконувати свої обов'язки на кордоні нашої держави. Також Федір Шевченко розповів, що його бригада з перших днів виконує завдання в зоні АТО, більше 30 його бойових друзів віддали своє життя, більш 130 поранені. 8 бійців були нагороджені Орденом Богдана Хмельницького і, на жаль, 4 - посмертно. Також він звернув увагу, що його товаришеві по службі старшому лейтенанту Василю Божко 14 жовтня Указом Президента було присвоєно звання Героя України. Він і зараз проходить військову службу на передовій.

«Хочу звернути увагу, що всього в 300 кілометрах звідси тривають бойові дії. Упевнений, що наші Збройні Сили не допустять, щоб терор і війна просувалися далі. Нехай у наступному році ми будемо святкувати день Збройних сил України на звільненій нашій землі», - сказав Федір Шевченко.

У ході урочистого прийому голова ХОДА Ігор Райнін нагородив Почесними грамотами та Подяками більше 20 військовослужбовців Харківського та Чугуївського військових гарнізонів.

Більше фото