Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Середній конкурс до вишів Харківщини цього року склав 10,2 абітурієнти на місце

Середній конкурс до вишів Харківщини цього року склав 10,2 абітурієнти на місце

У ході засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів регіону 10 вересня підбили підсумки вступної кампанії-2015.

Одним з головних питань вступної кампанії, яке обговорювалось на засіданні Ради ректорів, стала відсутність цього року пільг для дітей-сиріт при вступі до вищих навчальних закладів. Усього до ВНЗ Харківської області було зараховано 286 студентів з числа дітей-сиріт, із них 277 – на бюджет, 59 навчаються на контракті. Питання щодо повної державної підтримки таких дітей на засіданні Ради ректорів вирішили викласти на папері та адресувати Міністерству освіти.

«Приймаємо рішення оформити цю пропозицію в листі Міністерству освіти. А ми, зі свого боку, будемо про ці пропозиції постійно нагадувати міністерству. Я думаю, що з часом до законодавчої бази буде внесено зміни», - сказала заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

За словами директора Департаменту науки та освіти ХОДА Анатолія Бабічева, в цілому вступна кампанія-2015 у регіоні пройшла спокійно. Середній конкурс до вищих навчальних закладів склав 10,2 особи на місце. Також цього року 7 навчальних закладів проводили набір на 1 курс за новими напрямами. У цілому, набір здійснювався за 105 спеціальностями і 428 напрямами.

На перший курс денної форми навчання було зараховано 25 тисяч осіб, з них 17,6 тисяч – на навчання за рахунок державного бюджету.

«Якщо за денною формою у нас проблем не було, то за заочною формою майже в 4,5 рази зменшився прийом на перший курс. Якщо минулого року ми прийняли 9116 осіб, то цього року ця цифра складала 2,5 тисячі осіб», - додав Анатолій Бабічев.

Частка мешканців Харківської області серед першокурсників склала 63,5%. З Луганської, Донецької областей та Автономної Республіки Крим було зараховано 2920 осіб (18% від загальної кількості зарахованих).

Фото з засідання Ради ректорів