Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Харківський тракторний завод» розширить ринки збуту

«Харківський тракторний завод» розширить ринки збуту

Сьогодні делегація Міністерства закордонних справ України на чолі з директором Департаменту зовнішньоекономічного співробітництва МЗС Ігорем Ніколайком ознайомилася з роботою ВАТ «Харківський тракторний завод». Представники МЗС відвідали виробничі цехи заводу і вивчили процес складання тракторів. Також увазі представників делегації була представлена ​​експозиція серійної продукції підприємства та презентаційні фільми з докладною інформацією про різні моделі тракторів і тягачів ХТЗ.  

«У сучасних промислових тракторах є ряд новацій, раніше завод не випускав машини, максимально адаптовані до запитів нашого сільського господарства. Це показує, що керівництво підприємства серйозно думає про розширення номенклатури, і, відповідно, розширення ринків збуту, адже не все буде йти на потреби сільського господарства України. Очевидно, що ця машина цілком придатна для поставок як мінімум на ринки наших сусідів по СНД. Також мені здається, що слід розглянути ринки Близького Сходу і Африки», – зазначив за підсумками огляду Ігор Ніколайко.

Він повідомив, що наступним кроком буде конкретизація шляхів співпраці, спільно з Міністерством будуть визначені напрямки роботи та розпочнеться освоєння нових ринків. «Для просування українських підприємств на нові ринки необхідно працювати спільно разом з командою, яку ми формуємо з топ-менеджменту тих підприємств, які ми відвідуємо», – підкреслив директор Департаменту зовнішньоекономічного співробітництва.

Підбиваючи підсумки робочого візиту, виконавчий директор ХТЗ Сергій Калінін заявив: «Наша зустріч виявилася дуже і дуже плідною. Ми обговорили форми співпраці, майбутнє нашого заводу і перспективи розвитку тих ринків, на які ми ще не заходили, але, я сподіваюся, отримаємо таку можливість. Я хочу подякувати Міністерству закордонних справ за можливість висловити позицію нашого підприємства по відношенню до ринків збуту на такому високому рівні».

Теги