Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Надання Міжнародним Валютним Фондом кредиту Україні є позитивним сигналом для майбутніх інвесторів. Юрій Сапронов

Надання Міжнародним Валютним Фондом кредиту Україні є позитивним сигналом для майбутніх інвесторів. Юрій Сапронов

Віце-губернатор Юрій Сапронов назвав надання Міжнародним Валютним Фондом кредиту Україні позитивним сигналом для майбутніх інвесторів. Це свідчить про стабілізацію політичної та економічної ситуації в країні, адже МФВ - це найбільша організація, у якої можна позичити гроші.  «Одна з жорстких вимог МВФ - приведення тарифів, у тому числі на енергоносії, в економічно обгрунтований стан. Тому що навіть у нас в Харківській області в деяких районах існують тарифи на енергоносії, які знаходяться на рівні 85-87% від рівня рентабельності. Також існує досить жорстка позиції МВФ щодо скорочення соціальних виплат. Але Уряду і Президенту вдалося відстояти інтереси громадян - ні одна соціальна програма не буде згорнута.   

Значна частина грошей МВФ з першого ж траншу піде на покриття підвищення ціни на енергоносії. Тобто залишається система субсидування населення - максимум 15% сукупного доходу сім'я платитиме за газ та енергоносії, все інше буде компенсувати держава. Сама схема отримання цих субсидій значно спрощується.

Губернатор Михайло Добкін буде особисто контролювати, щоб субсидії жителям Харківщини були видані без бюрократичних зволікань і кожному жителю області органами соціального захисту було приділено максимум уваги», - запевнив Юрій Сапронов.