Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харківській області є потреба в інвентаризації рішень щодо відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва

Борг з відшкодування до місцевих бюджетів втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва складає понад 1 млн. 100 тис. грн. При цьому використання уже зібраних 65 млн. грн. є незадовільним, - підкреслив у ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету 1 жовтня прокурор Харківської області Геннадій Тюрін.

Руйнівна політика колишнього керівництва комітету земельних ресурсів протягом 2008-2009 років не могла пройти безслідно. Сергій Чернов

За словами голови Харківської обласної ради Сергія Чернова, руйнівна політика колишнього керівництва комітету земельних ресурсів протягом 2008-2009 років не могла пройти безслідно. Він підкреслив важливість та своєчасність розгляду питання щодо запобігання корупції у сфері земельних відносин, оскільки вони стосуються всіх членів територіальної громади.

З жовтня у Харкові відбудеться Відкритий чемпіонат з екстремального бігу «Слобожанський іспит-2010»

3 жовтня 2010 року у місті Харкові, на алеях Центрального парку ім. Горького, відбудеться Відкритий чемпіонат з екстремального бігу «Слобожанський іспит-2010», присвячений Дню українського козацтва. Початок змагань о 09:00 на липовій алеї ЦПКВ ім. Горького Участь у змаганнях можуть взяти всі бажаючі. Дистанції забігу від 5 км до 50 км. Найкращі марафонці будуть нагороджені дипломами, медалями, кубками та цінними подарунками.

Правоохоронні органи повинні не змагатися, а співпрацювати. Михайло Добкін

«Я звертаюся до керівників правоохоронних структур. Ми з вами всі сьогодні працюємо на виконання одних і тих же завдань, які перед нами ставить президент і уряд. Я вважаю, що ми повинні тут не змагатися, а визначити можливості спільної роботи. У кінцевому підсумку за результат ми будемо відповідати всі разом, кожен по своєму напрямку», - підкреслив у ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету 1 жовтня голова ХОДА Михайло Добкін.  

У Балаклії відкрилася пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області»

Пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області», започаткована обласною державною адміністрацією, розпочала сьогодні свою роботу в центрі міста Балаклії. Виставку-ярмарок відкрили заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Василь Жигалко та заступник голови - керуюча справами Балаклійської районної адміністрації Ольга Ковальова.

Керівники районів, які систематично не виконують розпорядження про виділення земельних ділянок, повинні протягом місяця нормалізувати ситуацію

У кількох районах Харківської області систематично не виконуються розпорядження голови ХОДА про виділення земельних ділянок, в результаті чого обласний та місцеві бюджети несуть збитки. За результатами останньої перевірки ГУ Держкомзему у Харьковкій області, їх сума становить 9,4 мільйона гривень.

Наша основна мета – відпрацювати систему запобігання корупційним проявам та правопорушенням. Олександр Полковниченко

Необхідність розробки заходів протидії корупційним проявам зумовлена як політичними факторами, так і сукупністю внутрішніх і зовнішніх факторів функціонування економіки України, недосконалості системи правових і організаційних заходів протидії корупції. Про це повідомив під час засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету начальник управління Служби безпеки України в Харківської області Олександр Полковниченко.  

Обласна виборча комісія зареєструвала кандидатів у депутати Харківської облради, включених до виборчих списків 8 партій

Харківська обласна виборча комісія на сьогоднішньому засіданні зареєструвала кандидатів у депутати Харківської облради в багатомандатному виборчому окрузі, включених до виборчих списків обласних організацій 8 політичних партій: Партія регіонів, Соціалістична партія України, Народна партія України, Комуністична партія України, партія «Батьківщина», Всеукраїнська партія Народної довіри, партія «Відродження», Соціал-демократична партія України (об’єднана). Про це повідомив голова виборчої комісії Олександр Русанов.

Стан роботи із оформлення паспортів районів поки що незадовільний. Євген Савін

«Стан роботи із оформлення паспортів районів поки що незадовільний. Лише Богодухівській район повністю виконав роботу з оформлення паспорту, частково цю роботу виконали Ізюмський, Красноградський, Коломацький, Зачепилівський, Лозівський райони. Вкрай негативна ситуація із заповненням паспортів районів у Шевченківському (не заповнено близько 90% форм), Харківському, Первомайському, Дергачівському, Близнюківському районах», - повідомив під час обласної селекторної наради заступник голови ХОДА Євген Савін.

Михайло Добкін незадоволений роботою інспекцій, які займаються земельними питаннями

У ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету 1 жовтня голова ХОДА Михайло Добкін висловив невдоволення роботою комісій, які контролюють законність ведення земельних відносин. За його словами, їм потрібно не тільки вести роботу з порушниками, а й працювати на попередження незаконних угод.

Буде створена чітка правова база, яка дасть можливість унеможливити повторення ситуації безладу в системі державної влади. Василь Тацій

Минула влада розбалансувала ситуацію в державі, що призвело до об’єктивних причин в правовому безладі. Саме тому Україна довгий час не була державою з чітко функціонуючим державним механізмом. Про це сьогодні в ході пресс – конференції зазначив ректор Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого, академік Національної академії наук України. Василь Тацій.  

У Харківській області займуться питанням відчуження земель державних сільськогосподарських підприємств

Голова ХОДА Михайло Добкін готує звернення на ім'я прокурора Харківської області Геннадія Тюріна з проханням з'ясувати схеми, за якими були відчужені землі ряду державних підприємств, щоб повернути земельні ділянки законним власникам.

Надходження нового медичного обладнання до області триватиме і надалі. Ігор Шурма

«Цього року для міста Харкова будуть закуплені 4 рентген-апарати. Для міжрайонних медичних центрів будуть закуплені мамографи для того, щоб продовжити в області роботу з профілактики раку молочної залози, яка вже ведеться в Харкові. Крім того, буде закуплено лабораторне обладнання в обласну клінічну лікарню для того, щоб унеможливити платні послуги на території лікарні. Лабораторія лікарні знищена, і аналізи проводять комерційні структури, за що пацієнти повинні платити», - повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Процес приведення законодавчої бази у відповідність до чинної Конституції буде тривалим

Процес приведення законодавчої бази у відповідність до чинної Конституції може бути тривалим. Законодавство буде змінюватися в міру виникнення необхідності змінити той чи інший закон. Про це повідомив під час прес-конференції віце-президент Національної академії правових наук України, завідувач кафедрою теорії держави і права національної юридичної академії ім.Ярослава Мудрого Олександр Петришин. За його словами, можливі два шляхи зміни законодавчої бази. Перший шлях - це прийняття нових законів замість тих, що діяли на фундаменті нової Конституції. Зокрема, це закони про Кабінет міністрів та регламенті Верховної Ради.

У Харківській області з’явиться ще одна ПЛР-лабораторія. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, зараз проводиться робота із закупки для Харківської області ще однієї ПЛР-лабораторії. «В результаті проведеної роботи в області будуть працювати 3 ПЛР-лабораторії: 2 в інфекційних лікарнях та 1 в обласній санітарно-епідеміологічній станції. Жодне місто України не провело такої роботи. Тепер нам не потрібно буде везти матеріал на аналіз до Києва і декілька днів чекати на результат. Тепер вже через 12 годин можна буде отримати результати, поставити правильний діагноз та призначити відповідне лікування», - підкреслив Ігор Шурма.

У Харківській області планується розробити систему, яка дозволить своєчасно стягувати орендну плату з користувачів земельних ділянок

Значна частина розпоряджень про виділення земельних ділянок в оренду тим чи іншим користувачам в Харківській області залишається не виконаною - договорм між власником землі та її користувачем не укладаються. У результаті обласний та районні бюджети втрачають значні суми прибутку, які могли б бути направлені на розвиток регіону.

Ряд документів має бути приведено у відповідність вимогам Конституції 1996 року

Органам державної влади необхідно привести у відповідність вимогам Конституції 1996 року рішення і відповідні нормативні акти. Про це повідомив під час прес-конференції президент Національної академії правових наук України, ректор Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого Василь Тацій. 

Реалізацію програми лікування сколіозу планується розпочати цього року. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, цього році в області планується розпочати реалізацію комплексної програми лікування сколіозу. «Лікування буде проводитися двома методами: оперативним і консервативним. Оперативне лікування буде забезпечувати Інститут патології хребта та суглобів ім. проф. Ситенко та Харківська обласна травматологічна лікарня. Консервативний метод (носіння спеціальних корсетів) буде реалізовуватися Українським науково-дослідним інститутом протезування, протезобудування та відновлення працездатності», - зазначив Ігор Шурма.

Робочій групі, яка перевіряє правомірність використання земель у Харківській області, перешкоджають незаконні власники земельних ділянок

«3 серпня була створена спеціальна робоча група, яка повинна була в районах перевіряти використання земель. 2 місяці пройшло, але результату роботи немає. Мені доповідали, що дуже часто членів цієї комісії не пускають на конкретні території і не надають ніякої документацію. У результаті зрозуміти, на якій підставі тому чи іншому підприємству виділено сотні гектарів землі, сьогодні у обласної державної адміністрації немає можливості. Такої ситуації не повинно бути. Виходить, що той, хто хоче вчинити незаконно, має перевагу перед нами, бо він надходить швидко і сплановано, а коли нам потрібно перевірити інформацію або документи, правоохоронні органи говорять, що їм потрібно робити запит, місяць чекати, а потім проводити перевірку. Ми так працювати не можемо і не будемо. У нас є багато абсолютно законних підстав для того, щоб розібратися з тими, хто не хоче надавати документи», - підкреслив у ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету 1 жовтня голова ХОДА Михайло Добкін.  

Конституційний Суд України скасував політичну реформу 2004 року. Василь Тацій

Сьогодні Конституційний Суд України визнав таким, що не відповідає Конституції України, Закон «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року №2222-IV у зв’язку з порушенням процедури його розгляду та прийняття. Україна повернулася до старої редакції Конституції і знову стала президентсько-парламентською республікою. Про це сьогодні під час пресс – конференції повідомив ректор Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого, академік Національної академії наук України, президент Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор Василь Тацій. Василь Тацій.  

За кількістю порушень у земельних відносинах, які були допущені в 2007 - 2009рр, Харківська область може посісти одне з перших місць в Україні. Михайло Добкін

В останні роки в Харківській області величезна кількість земельних ділянок були відчужені та передані у власність фіктивним особам. Крім цього почастішали випадки фальсифікації документів, що стосуються питань землевідведення, а також самозахоплення землі та самовільної зміни меж земельних ділянок.

Відбулася робоча нарада "Особливості роботи ЗМІ під час передвиборних перегонів"

Відбулася робоча нарада начальника управління преси та інформації ХОДА Вікторії Маренич з головами районних ЗМІ на тему "Особливості роботи ЗМІ під час передвиборних перегонів". Також взяли участь голова обласної телерадіокомпанії Сергій Гулевський, головний редактор газети «Слобідський край» Вікторія Лукашова та заступник директора ХОДТРК по радіомовленню Віталіна Зіньківська.    Під час наради також були розглянуті питання фінансування, оновлення матеріально-технічної бази та визначення правового статусу районних газет, проблеми функціонування видавничого дому «Балдрук» і питання свободи слова в Харківській області.

У сфері охорони здоров'я області зроблені суттєві кроки вперед. Михайло Добкін

«Я далекий від того, щоб бути повністю задоволеним тим, як сьогодні працює сфера охорони здоров'я області, але порівнюючи нинішній стан справ з попередніми роками, можу сказати, що вже зроблено суттєві кроки вперед. Якщо ми досягнемо поставленого завдання і реалізуємо всі свої плани, такі заходи як сьогоднішній стануть нормою для сфери охорони здоров'я нашого регіону», - зазначив сьогодні після церемонії передачі нового обладнання медустановам Харкова та області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

В Україні робиться все можливе, щоб виключити можливості корупційних схем при виділенні земельних ділянок. Михайло Добкін

Як у Харківській області, так і в Україні в цілому ведеться активна робота з розкриття та передбачення корупційних схем передачі землі, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін.За його словами, необхідно більш цілеспрямовано розбиратися з уже дійсними незаконними угодами, щоб повернути вкрадені ділянки у власність держави або місцевої громади.

Наша головна мета - зробити рівними можливості отримання медичної допомоги для всіх мешканців області. Михайло Добкін

«Нове обладнання буде служити для збереження здоров'я наших громадян, допоможе нашим лікарям ще краще розкрити свої можливості і, врешті-решт, створивши єдиний медичний простір в області, зробити рівень надання медичної допомоги рівним у всій області», - зазначив сьогодні після церемонії передачі нового обладнання медустановам Харкова та області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Всі найцінніші ділянки землі в Харківській області скуповуються одними і тими ж особами. Валерій Пахомов

Управління державної служби по боротьбі з економічними злочинами ГУ МВС України в Харківській області визначив схему, за якою в останні кілька років в Харківській області проводилася скупка найбільш цінних ділянок землі - на берегах водойм і в лісах. Як показав аналіз, скупкою займалися одні й ті ж структури, близькі до людей, що керували областю у той період.

Ми доклали максимум зусиль для наведення порядку в сфері обігу чорних і кольорових металів в області. Михайло Добкін

Правоохоронними органами Харківської області та обласною комісією з питань дослідження підприємств, які здійснюють заготівлю та переробку металобрухту була проведена суттєва робота в наведенні порядку обігу металобрухту чорних і кольорових металів у регіоні. Але обласна влада не збирається на цьому зупинятися і припиняти контроль над дотриманням вимог чинного законодавства. Про це сьогодні в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету сказав голова Харківської облгосаміністраціі Михайло Добкін.

Медичні заклади Харкова та області отримали нове обладнання на суму 51 млн.грн.

Сьогодні в актовому залі КУОЗ «Обласна клінічна лікарня – центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» відбулася церемонія передачі сертифікатів на отримання високовартісного складного медичного обладнання керівникам закладів охорони здоров’я області та міста Харкова. Участь в заході взяли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та заступник голови ХОДА Ігор Шурма. 

Обласна адміністрація відкрита для співпраці з органами прокуратури, міліції, СБУ та контролюючими організаціями. Костянтин Прокоп'єв

У ході перевірки правових аспектів земельних відносин в Харківській області було виявлено безліч порушень, допущених представниками різних організацій, в тому числі і державних структур, а також органів місцевого самоврядування. Харківська обладміністрація не приховує виявлені факти правопорушень і готова до співпраці з правоохоронцями в цьому питанні, - підкреслює начальник Головного юридичного управління ХОДА Костянтин Прокоп'єв.

Внаслідок порушень земельного законодавства на Харківщині державі заподіяно 9 393 800,00 тис. грн. шкоди

У період з лютого по вересень 2010 року спеціалістами Управління Державної інспекції з контролю за використанням та охороною земель Головного управління та інспекційних підрозділів районних управлінь (відділів) Держкомзему в Харківській області за результатами проведених перевірок виявлено 6195 порушень земельного законодавства, у зв’язку з чим складено 6084 приписи про усунення таких порушень (в 111 випадках – порушники не встановлені ). Загальний розмір шкоди, заподіяної державі внаслідок вчинення порушень земельного законодавства на території Харківської області складає 9 393 800,00 тис. грн. Про це повідомив під час засідання Антикорупційного комітету начальник Головного управління Держкомзему в Харківській області Михайло Клепач. 

Архів документів