Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Акція «Харків-Львів: мистецтво об’єднує серця!» - велика подія для нас. Тадей Едер

Акція «Харків-Львів: мистецтво об’єднує серця!» - велика подія для нас. Тадей Едер

Генеральний директор Львівського національного театру опери та балету Тадей Едер відзначив велике значення, яке мають для культурного життя Львівщини гастролі Харківського національного театру опери та балету. «Це перший приїзд на сцену Львівського театру такої великої трупи артистів з Харкова. Це велика подія для всіх людей мистецтва, адже харків’яни привезли те, що нас поєднує – нашу історію, яка втілена в опері «Князь Ігор». Вони привезли не просто класику, а історію, що дає нам змогу ще раз подивитися на себе», - підкреслив він. 

За словами Тадея Едера, найближчим часом артисти Львівської опери планують виступити на харківській сцені . З репертуаром та точною датою у Львові ще не визначилися, але вже впевнені, що такі гастролі стануть ще одним кроком до єднання двох регіонів.

«Ми повинні зрозуміти, що це наша земля, яка багата значними талантами. На сьогоднішній день я не бачив жодного театру в світі, де не виступав хоча б один українець. Чому він виступає там? Треба, щоб до нас їздили люди дивитися наші спектаклі, тому що нам є що показати», - сказав він.