Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Пісочинському дитсадку «Теремок» відкриють нову інклюзивну групу

У Пісочинському дитсадку «Теремок» відкриють нову інклюзивну групу

Зведення нового корпусу в яслах-садочку №3 «Теремок» проходить у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Як зазначила начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради Юлія Бєлова, нині в садочку вже навчається 3 дитини з особливими освітніми потребами, але у новому корпусі передбачили спеціальну інклюзивну групу.

«Ззовні ще буде спортивний майданчик, на якому розміщуватимуться тренажери та спеціальні ігрові елементи для дітей з особливими освітніми потребами, – сказала Юлія Бєлова. – Тобто ми вже зможемо працювати з більшою кількістю дітей, тому що є така нагальна потреба і кожного року все більше матерів звертаються до садочка саме з дітьми з особливими освітніми потребами».

Зокрема, у новому корпусі передбачено інклюзивний ресурсний центр, завдяки чому його спеціалісти задовольнятимуть освітні потреби дітей.

«Відтепер не буде необхідності родинам їздити та витрачати час і кошти для того, щоб отримати певні освітні інклюзивні послуги в іншому куточку громади. Також у нас буде кабінет методистів, логопеда, психолога і дефектолога, а у спортивній залі буде передбачено обладнання для реабілітолога», - розповіла начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради.

Також вона повідомила, що завдяки відкриттю нового корпусу в садочку зможе додатково навчатися 120 дітей.

«У нас уже є проєкт з реконструкції старого корпусу дитсадка «Теремок», тому що його зовнішній вигляд повинен бути таким само привабливим, як і в нового корпусу. Також повністю там відремонтували санітарні вузли, а до відкриття нового корпусу плануємо зробити ремонт спалень груп», - додала Юлія Бєлова.

Окрім цього, у вже наявній будівлі буде утеплено фасад, зроблять ремонт актової та спортивної зали і виконають заміну вікон та покрівлі.

За словами виконроба Олександра Звягінцева, на будівництві нового корпусу зараз проходить завершальний етап кладки цегли на другому поверсі і парапету.

«У межах Програми Президента України «Велике будівництво» проводяться роботи зі зведення нового корпусу дитячого садочка в селищі Пісочин. Нині виконуємо роботи з утеплення фасаду і скління будівлі. Розпочали роботи з прокладення внутрішніх електричних мереж, систем вентиляції і тинькування внутрішніх стін», - зазначив Олександр Звягінцев.

Також будівельники розпочали роботи з улаштування покрівлі, системи водопостачання і водовідведення.

«У зв’язку з погіршенням погодних умов додали ще бригади для збільшення темпів будівництва, – сказав виконроб. – Нині на об’єкті працює приблизно 30 осіб – муляри, монтажники, електрики, штукатури, фасадники. Будемо сподіватися, що до дощів встигнемо закінчити зовнішні роботи».

Більше фото.