Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Звіт про виконання відділом у справах релігій плану роботи обласної державної адміністрації на ІІ квартал 2013 року

У відповідності до Регламенту обласної державної адміністрації відділ у справах релігій обласної державної адміністрації надає інформацію про виконання плану роботи обласної державної адміністрації на ІІ квартал 2013 року.

Протягом ІІ кварталу 2013 року відділ відповідно до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» забезпечував реалізацію державної політики щодо релігії та церкви, сприяв реєстрації статутів релігійних громад, змін, доповнень, реєстрації нових редакцій статутів релігійних громад тощо. Станом на 01.07.2013 у Харківській області діє 741 релігійних громад, що зареєстрували статути в обласній державній адміністрації.
 
Протягом ІІ кварталу 2013 року в обласній державній адміністрації зареєстровано статути шести релігійних громад. У І півріччі 2013 року відділом підготовлено проекти 9 розпоряджень щодо реєстрації нових редакцій статутів, внесення змін і доповнень до статутів.
 
04 квітня 2013 року керуючий Ізюмською єпархією Української Православної Церкви архієпископ Ізюмський і Куп’янський Єлисей нагородив голову обласної державної адміністрації М.М.Добкіна орденом Антонія і Феодосія Києво-Печерських І ступеню за розвиток молодої Ізюмської єпархії, а саме за реконструкцію Ізюмського єпархіального управління в м.Ізюм.
 
07 квітня 2013 року голова обласної державної адміністрації М.М.Добкін відвідав святкову літургію у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі Харківської єпархії та привітав духовенство та віруючих зі святом Благовіщення.
 
12 квітня 2013 року духовенство Харківської єпархії Української Православної Церкви взяло участь у вшануванні пам’яті першого губернатора Харківської області О.С.Масельського, була відслужена панахида та відбулося покладання квітів. 
 
12 квітня 2013 року на українсько-польському цвинтарі жертв тоталітарного режиму відбулася поминальна церемонія, присвячена Дню Катинського злочину, у якій взяло участь духовенство Харківської єпархії Української Православної Церкви та Харківсько-Запорізької Дієцезії Римсько-католицької церкви.
 
18 квітня 2013 року у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі відбулася заупокійна літія на могилі митрополита Никодима. Її відслужив Архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій. Пам'ять Владики Никодима вшанував перший заступник голови Харківської облдержадміністрації В.Г.Дулуб.