Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інформація про співпрацю із Private Financing Fdvisory Network (PFAN) та про роботу сучасного інформаційного веб-ресурсу UAMAP з реалізації інвестиційних проэктів у сфері відновлювальної енергетики

Держенергоефективності, як центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сферах енергоефективності, відновлюваної енергетики та альтернативних видів палива, зацікавлене у впровадженні проєктів, що забезпечують зменшення споживання викопних видів палива, сприяють декарбонізації та підвищують рівень енергетичної незалежності країни.

Наразі інформуємо про співпрацю Агентства із Private Financing Advisory Network (PFAN, www.pfan.net) - глобальною мережею, що забезпечує безкоштовну експертну та інвестиційну підтримку для підприємців/розробників проєктів у сфері відновлюваної енергетики та адаптації до змін клімату.

Основні завдання PFAN - допомога у підготовці та допрацюванні проєктних документів (бізнес-план, ТЕО, технічний звіт, фінмодель); розробка та оптимізація бізнес-моделі та структури фінансування; аналіз і доопрацювання проектів із подальшим сприянням у залученні інвестицій, індивідуальна допомога експертів та консультантів. Наразі PFAN відбирає заявки.

Для подання заявки потрібно зареєструватись на сайті https://climate-invest.fluxx.io/apply/pfan_registration та заповнити форму англійською мовою. Детальна інформація про PFAN та рекомендації до заповнення заявок за посиланням: https://uamap.org.ua/globalna-ekspertna-merezha-pfan-pracyuye-v-ukrayinee.

У разі виникнення питань просимо звертатися до Ростислава Марайкіна, регіонального координатора PFAN (e-mail: rostyslav.maraikin@pfan.net; тел.: +38(067)209-25-24) або до Інни Сушкової, консультанта PFAN (e-mail: inna.s1987@gmail.com; тел.: +38(097)932-49-72).

Також інформуємо, що для ініціаторів та розробників проєктів з енергоефективності та відновлюваної енергетики, що перебувають у пошуку підтримку із залученням інвестицій і реалізації власних проєктів, та для інвесторів, що мають можливості інвестувати у зазначені проєкти, функціонує інтерактивна інвестиційна карта UАМАР (https://uamap.org.ua).

UАМАР - це сучасний інформаційний веб-ресурс, розроблений Держенергоефективності спільно із міжнародними партнерами відповідно до основних вимог міжнародних фінансових організацій, покликаний просувати Інформацію про можливості та результати реалізації про'ктів на місцевому рівні, надавати підтримку ініціаторам про'ктів у пошуку фінансування. Для розміщення про'кту на сайті потрібно зареєструватись.

У разі виникнення питань щодо заповнення заявки звертайтесь до Світлани Пасічної, головного спеціаліста відділу залучення інвестицій Управління інвестиційної діяльності Держенергоефективності, надіславши листа на електронну адресу uamap@saee.gov.ua; saee.invest@gmail.com або за телефоном +38 (044) 590-54-10.