Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Витяг з протоколу № 2 засідання колегії обласної державної адміністрації від 04 червня 2013 року "Про організацію контролю за виконанням актів та доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, звернень і запитів народни

5. Про організацію контролю за виконанням актів та доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, звернень і запитів народних депутатів України та депутатів місцевих рад, інших документів органів влади вищого рівня.

Розглянувши питання про організацію контролю за виконанням актів та доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, звернень і запитів народних депутатів України та депутатів місцевих рад, інших документів органів влади вищого рівня, колегія обласної державної адміністрації відзначає, що питання підвищення рівня виконавської дисципліни, забезпечення повного та своєчасного виконання завдань, які містяться в контрольних документах, є одним із основних напрямів роботи Харківської обласної державної адміністрації.
Існуюча в обласній державній адміністрації система контролю спрямована на вирішення завдань із забезпечення сталого розвитку всіх напрямів роботи господарського комплексу області, стабілізації соціально-економічної ситуації.
Позитивно впливає на своєчасність та повноту виконання завдань, які містяться в контрольних документах, практика складань планів контролю на документи із довгостроковими термінами виконання. Розроблення планів контролю дає можливість виконавцям визначати найбільш ефективні шляхи виконання поставлених завдань, поетапно відстежувати стан їх реального виконання.
Додаткові можливості щодо здійснення якісного контролю за станом виконання контрольних документів органів влади вищого рівня надає постійний моніторинг стану виконання актів та доручень Президента України, які знаходяться на контролі у Харківській обласній державній адміністрації.
Колегія обласної державної адміністрації відзначає, що комплекс заходів, спрямованих на своєчасне виконання поставлених завдань, запровадження нових форм і методів у роботі з контрольними документами дозволяють забезпечувати в обласній державній адміністрації належний рівень виконавської дисципліни.
Разом з тим, актуальними залишаються питання повноти та якості інформації, яка надається на виконання контрольних документів, налагодження дієвої системи опрацювання документів із обмеженими термінами інформування.
Ураховуючи викладене, з метою підвищення рівня виконавської дисципліни в роботі з контрольними документами колегія обласної державної адміністрації вважає за необхідне:

1. Інформацію заступника голови – керівника апарату обласної державної адміністрації В.В. Хоми взяти до відома.

2. Головам районних державних адміністрацій, керівникам структурних підрозділів обласної державної адміністрації постійно вживати заходів щодо забезпечення своєчасного виконання завдань, визначених в актах і дорученнях Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, розпорядженнях і дорученнях голови обласної державної адміністрації.

 

Голова обласної державної
адміністрації, голова колегії                                                                            М.М. ДОБКІН