Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Розпочалися заняття Школи юного журналіста

Розпочалося чергове заняття Школи юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації ХОДА. Для того, щоб взяти в них участь, сьогодні в Харків прибули 27 талановитих дітей з усіх районів Харківської області. В ході заняття майбутні журналісти послухають лекцію диктора радіо Юрія Вірченко, який поділиться з ними секретами професійної майстерності, а також візьмуть інтерв'ю у Героя України, вчителя математики Харківської гімназії №47 Харківської міської ради Лариси Шитікової. Також в ході заняття начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич вручить нагороди переможцям конкурсу для слухачів Школи на кращий твір, присвячений 290-річчю з дня народження видатного мислителя і філософа Григорія Сковороди. Крім цього юні журналісти зможуть взяти участь у майстер-класі народної майстрині Надії Данченко з виготовлення ялинкових іграшок із природних матеріалів.

Михайло Добкін подарував скрипку талановитому юному музиканту Дмитру Удовиченку

Сьогодні в ході урочистої церемонії нагородження стипендіатів Харківського фонду підтримки молодих обдарувань голова ХОДА Михайло Добкін вручив учневі 8 класу середньої спеціальної музичної школи Дмитру Удовиченку скрипку роботи італійського майстра Цезаря Магріні. З проханням подарувати хлопчикові скрипку до губернатора області звернувся видатний музикант Володимир Співаков. На що Михайло Добкін з радістю відгукнувся.

Харків’янин Олександр Грубий отримав державну нагороду до Дня енергетика

З нагоди Дня енергетика Президент України підписав указ про відзначення кращих працівників галузі державними нагородами. Зокрема, орден «За заслуги» III ступеня отримав головний конструктор відділення державного підприємства «Завод «Електроважмаш» Олександр Грубий.

У Харкові відбудеться виставка Костянтина Савченка

24 грудня у художньому салоні «Смальта» (вул. Мироносицька, 45) відбудеться виставка Костянтина Савченка «45/20». Костянтин Савченко народився 9 січня 1968 року в місті Слов'янську Донецької області. Закінчив Харківське художнє училище, Харківську художньо-промислову академію, графічне відділення. З 1999 року член Національної спілки художників України. З 2011 року директор обласного комунального закладу «Харківське художнє училище». Активну участь у міжнародних виставках живописець бере з 1988 року. Численні персональні виставки Костянтина Савченко відбулися в Києві, Берліні, Загребі, Детройті, Чикаго, Нью-Джерсі, Торонто, Москві та інших містах світу. Роботи художника знаходяться в приватних колекціях в США, Канаді, Німеччині, Японії, Ізраїлі, Туреччині, Польщі, Франції, Чехії, Словаччини, Італії, Росії, Боснії, Хорватії.

Михайло Добкін вручив іменні стипендії Харківського фонду підтримки молодих обдарувань

Сьогодні в Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М.В. Лисенка відбулася урочиста церемонія нагородження стипендіатів Харківського фонду підтримки молодих обдарувань. Іменні стипендії вручав Президент Фонду, голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Традиційно наприкінці року трапляється багато хороших подій, серед яких особливе місце посідає вручення стипендій Фонду підтримки молодих обдарувань. Ми вшановуємо педагогів та обдарованих молодих людей, які зуміли знайти в собі сили шляхом відмови від безлічі спокус, які є в цьому житті, і концентрації зусиль досягти своєї мети. Їх успіхи – це не особисті досягнення, а привід для гордості багатомільйонної громади та 46-мільйонної держави. Переможців відбирало дуже суворе експертне журі, і для мене величезна честь сьогодні на цій сцені вручити стипендії та відзнаки тим, хто серед багатьох видатних і талановитих дітей виявився найкращим. Все, що заклав Євген Петрович Кушнарьов 18 років тому, існує досі і живе своїм життям, незважаючи на те, що цієї видатної людини вже з нами немає», – зазначив губернатор у вітальній промові.

У Кегичівській центральній районній лікарні відкрито новий рентген-кабінет та кабінет фізіотерапії

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма взяв участь у церемонії відкриття нового кабінету фізіотерапії та рентген-кабінету в Кегичівській центральній районній лікарні. «Реалізуючи соціальні ініціативи Президента України, ми продовжуємо роботу зі створення на Харківщині рівних можливостей доступу до якісної медицини для мешканців навіть найменших населених пунктів регіону. Нам потрібно повертати довіру людей до поліклінік, і я сподіваюся, що цьому сприятиме встановлення нового обладнання, проведення ремонту, створення належних умов. Новий сучасний рентген-кабінет дасть можливість якісної діагностики, а в кабінеті фізіотерапії пацієнти зможуть отримати весь спектр процедур, який є в арсеналі медицини України. Тепер у Кегичівській районній лікарні ці кабінети не гірші, ніж у хороших харківських лікарнях», - зазначив Ігор Шурма.

Євген Савін дав доручення посилити профілактичну роботу щодо запобігання дитячого травматизму

Сьогодні в ході селекторної наради заступник голови ХОДА Євген Савін дав доручення співробітникам ДАІ посилити профілактичну роботу щодо запобігання травматизму на дорогах серед школярів. Станом на 20 грудня в Харківській області відбулося 308 дорожньо-транспортних пригод, в яких загинуло 17 та травмовано 323 дітей. У 125 ДТП діти виступали в якості пішоходів і в 146 – в якості пасажирів.

Завтра відбудеться заняття Школи юного журналіста

Завтра, 22 грудня, в Харкові відбудеться чергове заняття Школи юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації ХОДА. В ході заняття майбутні журналісти послухають лекцію диктора радіо Юрія Вірченко, який поділиться з ними секретами професійної майстерності, а також візьмуть інтерв'ю у Героя України, вчителя математики Харківської гімназії №47 Харківської міської ради Лариси Шитікової. Також в ході заняття начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич вручить нагороди переможцям конкурсу для слухачів Школи на кращий твір, присвячений 290-річчю з дня народження видатного мислителя і філософа Григорія Сковороди. Крім цього юні журналісти зможуть взяти участь у майстер-класі народної майстрині Надії Данченко з виготовлення ялинкових іграшок із природних матеріалів.

За несприятливих погодних умов заняття в школах області можуть бути тимчасово відмінені

Сьогодні в ході селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін рекомендував головам районних адміністрацій самостійно приймати рішення про припинення занять у школах у зв'язку з погодними умовами. «У кожному районі різні погодні умови і якщо похід дітей до школи пов'язаний з ризиком захворювання, я рекомендую головам адміністрацій, враховуючи висновок санітарних лікарів і не порушуючи навчального процесу, самостійно приймати рішення про необхідність скасування занять у школах. І обов'язково повідомте про це обладміністрацію», - зазначив він.

В ефірі – прес-конференція Михайла Добкіна

Сьогодні в прес-центрі ХОДА відбулася підсумкова прес-конференція голови ХОДА Михайла Добкіна. В ході спілкування з журналістами глава області підбив підсумки 2012 року, а також відповів на всі актуальні питання представників ЗМІ. Подивитися запис прес-конференції можна в ефірі ХОД ТРК завтра, 22 грудня, о 13.00 та 23 грудня о 8.00, а також в ефірі «7 каналу» 22 грудня о 10.50 і о 16.00 та 23 грудня о 9.30 і 15.00.

У цьому році Харківська область отримала медичного обладнання більш ніж на 100 млн. грн.

Як зазначив у ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, в цьому році дуже багато коштів було вкладено в систему охорони здоров'я. Більш ніж на 100 млн. грн. область отримала медичного обладнання, яке продовжує надходити в лікарні Харкова і області. «За останні три роки матеріально-технічна база багатьох лікарень області суттєво змінилася. Ми, не чекаючи поки буде проведена реформа охорони здоров'я в масштабах країни, почали свою реформу. 10 міжрайонних медичних центрів - це майбутні госпітальні округи, вже мають найкомфортніші хірургічні комплекси, в деяких вже відремонтовані реанімаційні відділення. Наступний етап - травматологічні пункти та пологові відділення. Ця робота ведеться за допомогою обласного бюджету. Сподіваюся, що і на 2013 рік будуть виділені кошти в достатній кількості», - сказав глава Харківської області.

Для завершення будівництва станції метро «Перемога» необхідна державна субвенція

Голова ХОДА Михайло Добкін у ході підсумкової прес-конференції розповів, що для завершення будівництва станції метрополітену «Перемога» необхідно близько 300 млн грн. Це повинно бути 100% державне фінансування, оскільки обласний та міський бюджет вже не мають можливості профінансувати будівництво, як це було зі станцією метро «Олексіївська». «Якщо буде державна субвенція, ми цю станцію швидко завершимо, тому що там вже проведено великий обсяг робіт», - зазначив Михайло Добкін.

Підприємництво в Харківській області розвивається, незважаючи на складні економічні умови. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, незважаючи на складну економічну ситуацію у світі, в Харківській області є чітка тенденція до розвитку підприємництва. «Кількість наших підприємців збільшується. Навіть якщо взяти структуру підприємництва щодо його поділу на малий і середній бізнес - вона розвивається, це вже не такий примітивний рівень, як в 1990-х роках, а сучасні невеликі підприємства, що забезпечують робочими місцями невелику кількість людей. У нас не ідеальні умови, національне законодавство недостатньо ліберальне в цьому плані, існує серйозний тиск на молодий бізнес, але вести справи в Харківській області сьогодні можливо», - підкреслив він.

Сьогодні в Харківській області працює 284 шкільні автобуси

Як повідомив в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, парк шкільних автобусів Харківської області в цьому році поповнився 47 одиницями і сьогодні налічує 284 автобуси. Губернатор підкреслив, що потреба в цьому виді транспорту зросте, якщо піднімати питання оптимізації вкрай малокомплектних шкіл. Він зазначив, що законсервувати школу можна тільки за умови працевлаштування педагогічного колективу та підвезення учнів та викладачів до нової школи комфортним сучасним автобусом.

Спадкоємність - завжди запорука успіху і руху вперед. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході урочистостей з нагоди Дня міліції України голова Харківської ОДА Михайло Добкін, професіоналізм харківської міліції, який завжди був прикладом для інших регіонів, є і буде на високому рівні. На такому ж рівні, на якому сьогодні знаходиться спадкоємність між тими, хто зараз керує міліцією і тими, хто очолював її у попередні роки.

У 2012 році на Харківщині були побудовані багатофункціональні спортивні майданчики, футбольні поля та ФОК

В ході прес-конференції голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін підкреслив, що в 2012 році на Харківщині було побудовано 11 багатофункціональних майданчиків із синтетичним покриттям. Встановлено 10 тренажерних комплексів. Ще 22 готові до монтажу, вони будуть встановлені, як тільки дозволять погодні умови. «Були реконструйовані спортивні школи і стадіони, в Зачепилівському районі побудовано нове футбольне поле, зданий в експлуатацію басейн Харківського міського палацу дитячої та юнацької творчості, побудований фізкультурно-оздоровчий комплекс у Боровій, розпочато будівництво ще 3», - розповів голова ХОДА.

Я не підтримую відсутність відповідальності інтернет-видань за те, що відбувається сьогодні в мережі. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, його ініціатива щодо звернення до керівництва країни з проханням переглянути законодавство і визнати інтернет-видання засобами масової інформації в жодному разі не є спробою обмежити свободу слова в країні. За його словами, введення відповідальності інтернет-видань за опубліковані матеріали та коментарі до них дозволить в першу чергу вберегти підростаюче покоління від згубного впливу деяких висловлювань, які свідомо чи несвідомо розпалюють в суспільстві ворожнечу і підштовхують читачів до злочинів.

У 2012 році на Харківщині було відкрито 36 нових дошкільних установ

Говорячи на підсумковій прес-конференції про дитячі навчальні заклади Харківської області, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін розповів, що в 2012 році, як і планувалося, на Харківщині було відкрито 36 дошкільних навчальних закладів. Таким чином, більше 800 дітей змогли відвідувати нові дитячі садки. «873 дитини отримали місця в нових дитячих садках. Крім того, в діючих дитячих садках було відкрито додатково 34 групи, ще на 619 дітей», - зазначив Михайло Добкін.

У 2013 році засідання Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення будуть відбуватися щоквартально

Питання безперервної правової освіти в навчальних закладах м. Харкова та Харківської області розглядалося сьогодні під час засідання Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення (ХОМКМР) під головуванням заступника голови ХОДА, голови ХОМКМР Олега Анпілогова. «Робота, покладена на нас, має дуже важливе значення для суспільства, для формування у молодих громадян України правової свідомості, шанобливого ставлення один до одного, забезпечення в державі миру та злагоди. Хотілося б разом з вами виробити дієві рекомендації для всіх державних органів, на які законом покладено функції з правової освіти нашої молоді. Тож давайте підійдемо до неї творчо і по-діловому», - звернувся до членів ради Олег Анпілогов.

На розвиток галузі сільського господарства регіону було спрямовано 650 млн. грн.

У ході підсумкової прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив, що в 2012 році на розвиток сільськогосподарської галузі Харківського регіону було спрямовано 650 млн. грн. капітальних інвестицій, що майже на 40% більше, ніж у 2011 році. «Сподіваюся, що в 2013 році їх буде ще на порядок більше, - зазначив Михайло Добкін. - Ми проводимо переговори з усіма великими агрохолдингами. У нас підхід один до всіх - якщо ви хочете працювати тут, ви повинні бути готові відраховувати кошти на соціальну сферу села, необхідно вкладати гроші в тваринництво та технології, які дозволяють не залежати сільгоспвиробникам від погоди».

Михайло Добкін вручив нагороди до Дня міліції України

Сьогодні відбулися заходи з нагоди святкування Дня міліції України. В них взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, начальник Головного управління МВС України в Харківській області Віктор Козицький, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін та інші керівники силових структур Харківщини. Після виконання Державного гімну України була зачитана вітальна телеграма від Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка. Михайло Добкін нагородив Віктора Козицького цінним подарунком – годинником з гербом області, та вручив найкращим співробітникам МВС почесні обласні нагороди.

Програма дотацій на вирощування телят в приватних господарствах працює дуже добре. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, державна програма з виділення дотацій на вирощування молодняку великої рогатої худоби в приватних подвір'ях вже дає позитивний результат. Вона дозволяє не тільки збільшити поголів'я великої рогатої худоби та виробництво м'яса, але й істотно підвищити прибуток мешканцям села. «Програма дотацій на вирощування телят в приватних господарствах працює дуже добре. Спочатку люди з великою недовірою до цього ставилися, чомусь вважаючи, що раз держава буде давати кошти на вирощування великої рогатої худоби, значить, настане момент, і держава вимагатиме гроші назад після її продажу. Коли переконалися, що цього не буде, почали по кілька голів заводити на один двір. Це зайнятість для людей, реальне джерело прибутку і живі гроші, якими держава допомагає людям виживати в цей непростий час. Я сподіваюся, що ця програма буде продовжена і в наступному році. Наше завдання як влади - зробити так, щоб люди з мінімальними бюрократичними перешкодами могли оформити документи і отримати дотацію», - сказав Михайло Добкін.

У 2012 році на Харківщині на 22% зросло виробництво молока

Завдяки активній роботі з розвитку тваринницької галузі в Харківській області в поточному році вдалося досягти значного збільшення виробництва молока. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «У порівнянні з минулим роком ми майже на 22% збільшили виробництво молока. У той же час потрібно сказати, що можна нескінченно рухатися в бік збільшення, але ми повинні розуміти, що це молоко потрібно кудись поставляти. Воно не може довго зберігатися, тому необхідно або будувати підприємства з його переробки на сухе молоко, або збільшувати споживання», - підкреслив глава області.

У Харківській області налагоджений діалог між владою та підприємцями (доповнено)

«Це дозволило нам значно просунутися в створенні умов для ефективного функціонування та розвитку бізнесу, що належним чином оцінили авторитетні іноземні видання Forbes і Financial Times», – зазначив під час зустрічі з активом однії з найактивніших громадських організацій підприємців – Європейської Бізнес Асоціації – заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. В ході зустрічі представники підприємницького активу обговорили питання, актуальні для підприємств, що входять до ЄБА та здійснюють зовнішньоекономічну діяльність: проходження митних процедур та взаємодію з органами державної митної служби. Участь у діалозі взяв перший заступник начальника Харківської обласної митниці Олександр Мірза.

В області будуть побудовані міжрайонні полігони ТПВ

У 2013 році в м. Люботин буде побудований полігон твердих побутових відходів, і в даний час виготовляється технічна документація для реалізації такого ж проекту в м. Богодухів. Про це повідомив сьогодні в ході підсумкової прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Це будуть міжрайонні полігони, які будуть обслуговувати не тільки Люботин та Богодухів. Логістика полігонів така, що дозволяє врахувати потреби у вивезенні та утилізації сміття ще ряду сусідніх населених пунктів. Створення міжрайонних полігонів твердих побутових відходів, системи, зручної з логістики для всіх населених пунктів, для нас пробний крок», – зазначив губернатор.

На Харківщині в два рази збільшена плата за оренду земельних паїв

Говорячи в ході прес-конференції про розрахунки за земельні та майнові паї, голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що в 2012 році в цій сфері відбулася фінансова революція. «Ми переконали протягом року всіх власників та орендарів земельних паїв застосувати коефіцієнт, який був рекомендований Кабінетом Міністрів України, - сказав голова ХОДА, - і таким чином привели середній розмір орендної плати за один га паю до 675 грн. У минулому році вона була на 308 грн. менше. Фактично люди отримали в 2 рази більше коштів за те, що передали в оренду свою землю».

У 2012 році на Харківщині видано більше 30,5 тисяч державних актів на землю співробітникам соціальної сфери села

У Харківській області триває активна робота з видачі державних актів на землю. Зокрема, на даний момент посилена увага приділяється видачі актів тим людям, які під час розпаювання колгоспів працювали в соціальній сфері населених пунктів і не отримали земельних наділів. «У середині 90-х тим людям, які працювали в колгоспах, землю видали, а так званій соціальній сфері - працівникам освіти, охорони здоров'я, які працювали в цих же селах, не дали нічого. Тривалий час люди намагалися отримати хоч щось від держави, але людей ганяли по всіх колах пекла, акти видавати ніхто не хотів. У цьому році працівниками соціальної сфери були подані заявки на отримання у власність 34 тис. 786 земельних ділянок. На сьогодні за цими заявами 30 тис. 548 ділянок уже передано у власність людям», - повідомив глава області.

Михайло Добкін вшанував пам’ять загиблих міліціонерів

Сьогодні з нагоди Дня міліції України голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, начальник Головного управління МВС України в Харківській області Віктор Козицький, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін та інші керівники силових структур Харківщини вшанували пам’ять загиблих співробітників МВС. Вони поклали квіти до пам’ятника загиблим працівникам міліції та запалили свічки у каплиці Архістратига Михаїла. Курсанти Академії внутрішніх військ та працівники БМОП «Беркут» дали почесний салют.

Харківська область повністю очищена від непридатних пестицидів

Про це в ході підсумкової прес-конференції розповів голова ХОДА Михайло Добкін. «Все вивезено, і хоча ми були абсолютно впевнені, що завершили цю роботу ще в минулому році, роботи з наведення порядку на території колишнього підприємства «Хімпром» дали нам дуже тривожний дзвінок. Там в неналежних умовах зберігалися ніким не враховані майже 700 т пестицидів. Але ми впоралися з цим завданням, сьогодні Харківська область від непридатних пестицидів очищена повністю», - зазначив Михайло Добкін.

Більше 2000 будинків і квартир газифіковано в області у 2012 році

Голова ХОДА Михайло Добкін сьогодні в ході прес-конференції повідомив, що в Харківській області з початку року було введено в експлуатацію 40,7 км газопроводів та газифіковано більше 2000 будинків і квартир. В даний час рівень газифікації по області складає 70,5%. «У містах і селищах міського типу рівень газифікації досяг вже 82,6%. У селах рівень газифікації, звичайно ж, нижче, це тільки 53,7%, але з тими темпами, з якими ми, завдяки договору з НАК «Нафтогазом України» будуємо нові газопроводи, я впевнений, цифри суттєво зростуть протягом найближчих 2-3 років», - зазначив Михайло Добкін.

Архів документів