Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На додаткове харчування дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, які лікуються в Інституті охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України, залучено 100 тис.грн.

В рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сьогодні підписано договір про соціальне партнерство між Харківською облдержадміністрацією, ДУ «Інститут охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України», КП «Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування» і Благодійним фондом «Майбутність та надія». Свої підписи під документом поставили заступник голови ХОДА Ігор Шурма, директор Інституту охорони здоров’я дітей та підлітків Микола Коренєв, керівник Благодійного фонду Дмитро Кожухар та заступник директора молочної фабрики-кухні Людмила Лобойко. Відповідно до договору щодня 15 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на поглибленому медичному обстеженні та лікуванні в ДУ «Інститут охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України», будуть отримувати додаткове харчування у вигляді молочних продуктів, які виготовляються міською молочною фабрикою-кухнею дитячого харчування. Діти перебувають в Інтитуті приблизно 14 днів.

Управління у справах преси та інформації ХОДА привітало ветеранів державного радіо і телебачення з новорічними святами

Сьогодні представники управління у справах преси та інформації привітали ветеранів харківського теле- і радіомовлення з новорічними святами та вручили подарунки від управління. Зокрема, поздоровлення отримали легендарні особистості, піонери не тільки харківського, а й українського теле- і радіоефіру - Зоя Каткова, Жанна Чайкіна, Алла Жукова, Світлана Брук, Лора Станкова, Лідія Сергієнко, Арчіл Самчкуашвілі, Юрій Вірченко.

Михайло Добкін привітав дітей Харківщини з Новим роком

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з вихованцями Харківського обласного Палацу дитячої та юнацької творчості та учнями шкіл області, які прийшли на новорічну виставу в Палац. Глава області від імені Президента України Віктора Януковича привітав дітей з Новим роком і побажав їм щастя, нових друзів і цікавих пригод у 2013 році. «Я нещодавно повернувся з Києва, де зустрічався з Президентом країни Віктором Януковичем. Він попросив мене передати вам від нього найтепліші привітання, побажати здійснення всіх бажань. Щоб ви добре вчилися, слухалися батьків і педагогів, а найголовніше - росли справжніми людьми, і коли прийде ваш час вершити долю свою, своїх близьких, своєї країни, були до цього готові. Зараз, напередодні Нового року, така чудова пора, коли можна загадати бажання, і якщо себе добре поводити протягом попереднього року, воно обов'язково здійсниться. Я думаю, що в цьому залі знаходяться ті, хто добре поводився, добре вчився, і ваші бажання обов'язково здійсняться. Нехай все, що ви загадаєте собі на наступний рік, у вас обов'язково здійсниться, нехай вас зустрічають і оточують тільки чудові, гарні люди. Набирайтеся знань, заводьте нових друзів, слухайтеся батьків і вчителів, будьте гідними високого звання харків'янина. З Новим роком! Всього вам найкращого!», - з такими словами Михайло Добкін звернувся до дітей.

Споживачі області розрахувались за надані в 2012 році послуги водопостачання та водовідведення на 98,7%

Станом на 27грудня рівень розрахунків споживачів області за надані протягом 2012 року послуги водопостачання та водовідведення склав 98,7%, у т.ч. населення – 99,9%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 105,0%, з місцевих бюджетів – 98,6%, інших споживачів – 95,7%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення склала 0,4 млн. грн., установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 0,5 млн. грн., госпрозрахункових споживачів – 9,7 млн. грн.

В покращення матеріально-технічної бази Обласної психіатричної лікарні №3 планується вкласти близько 8 млн. грн.

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, за останні 2,5 роки на покращення матеріально-технічної бази Обласної психіатричної лікарні №3 залучено державних та позабюджетних коштів на суму 4,2 млн.грн., у тому числі 3,05 млн.грн. – на обладнання, 1,15 млн.грн. – на ремонтні роботи.  «Але матеріально-технічна база залишається дуже непростою та потребує суттєвих капіталовкладень. Ми розробили проект довготривалого наведення порядку. Близько 8 млн.грн. ми передбачаємо поступово вкласти в цю установу для того, щоб покращити умови перебування пацієнтів та роботи медичних працівників. В першу чергу будуть ремонтуватися корпуси, палати, кабінети лікарів. Крок за кроком ми намагаємося покращити матеріально-технічну базу цієї установи, що покращить і життя пацієнтів, і полегшить роботу лікарів», – підкреслив Ігор Шурма.

Рівень розрахунків споживачів області за надані в 2012 році   послуги теплопостачання склав 101,7%

З початку 2012 року станом на 27 грудня рівень розрахунків споживачів області за надані послуги теплопостачання склав 101,7%, у т.ч. населення – 105,3%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 101,4%, з місцевих бюджетів – 85,5%, інших споживачів – 109,9%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Заборгованість населення склала 1,1 млн. грн., установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, – 69,9 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 64,2 млн. грн., з державного бюджету – 1,5 млн. грн., в т.ч. м. Харків – 0,3 млн. грн.

У Харківській обласній психіатричній лікарні №3 після капітального ремонту відкрито рентген-кабінет та кабінет УЗД

Сьогодні за участю заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми у КЗОЗ «Харківська обласна клінічна психіатрична лікарня №3» відкрито оновлені кабінети рентгенодіагностики і флюорографії та ультразвукової діагностики. В них було встановлено комплекс рентгенівський діагностичний «Медикс» на 3 робочих місця вартістю 2198,8 млн. грн., а також прибор ультразвуковий скануючій ULTIMAPA вартістю 415 тис. грн. вітчизняного виробництва. Вартість ремонту у кабінеті рентгенодіагностики і флюорографії склала 84,1 тис. грн., кабінеті ультразвукової діагностики – 13,1 тис. грн. Ремонт приміщень проведений за рахунок залучених коштів.

Проходження опалювального сезону 2012/2013 років у Великобурлуцькому районі

Станом на 27 грудня у Великобурлуцькому районі працює 33 котельних (100%), опалюються усі 63 об’єкти соціальної сфери: 21 школа, 12 дитячих садків та 30 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 24 житлових будинки (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Великобурлуцькому району працюють диспетчерські служби.

Події дня

Сьогодні, 27 грудня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: "Соціальна складова державного бюджету на 2013 рік"; О 13:00 у комунальній установі «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» (вул. Сумська, 37) відбудуться заходи, присвячені новорічним та різдвяним святам; о 14:00 у прес-центр ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов. к. 170) буде підписано договір соціального партнерства між  Харківською облдержадміністрацією, ДУ «Інститут охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України», КП «Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування» і Благодійним фондом «Майбутність та надія». Після підписання – брифінг. 

За два роки у зміцнення матеріально-технічної бази Богодухівського міжрайонного медичного центру вкладено близько 5,5 млн. грн.

Про це сьогодні під час відкриття реконструйованого операційного блоку у Богодухівській центральній районній лікарні повідомив заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма. За його словами, у 2010 році Богодухівська центральна районна лікарня отримала за рахунок коштів державного бюджету обладнання на загальну суму 874,7 тис.грн., у тому числі сучасний ультразвуковий апарат «НD-7 Lite», апарат штучної вентиляції легенів, наркозно-дихальний апарат та ін. У 2011 році за сприяння обласної державної адміністрації за рахунок субвенції з державного бюджету лікарня отримала сучасний рентгенівський діагностичний комплекс «Медикс» на 3 робочих місця вітчизняного виробництва вартістю 2 млн. 99,7 тис. грн., а також комплекс рентгено-мамографічний з цифровою обробкою зображення «Мадіс» вітчизняного виробництва вартістю 620 тис. грн. і кабінет флюорографічний рухомий 12Ф7 з цифровою обробкою зображення «Крас» вітчизняного виробництва вартістю 1 млн. 249,5 тис. грн.

На Харківщині завершили один з етапів реалізації соціальних ініціатив Президента України, до яких входить реформування системи надання медичної допомоги

Про це сьогодні під час відкриття реконструйованого операційного блоку у Богодухівській центральній районній лікарні повідомив заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма. «Сьогодні ми завершили один з етапів реалізації соціальних ініціатив Президента України, до яких входить реформування системи надання медичної допомоги. Облдержадміністрація у 2010 році поставила собі за мету за два роки зміцнити матеріально-медичну базу 10 міжрайонних медичних центрів, притрасової лікарні в Ізюмі, операційних блоків обласної клінічної лікарні, обласної травматологічної лікарні, госпіталю для інвалідів війни. Станом на сьогодні всі взяті зобов’язання ми виконали. Всюди проведені капітальні ремонти, умови праці медичних працівників відповідають сучасним стандартам», - сказав він.

У поліклінічному відділенні Богодухівської ЦРЛ відкрито новий фізіотерапевтичний кабінет

Сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма взяв участь у відкритті нового фізіотерапевтичного кабінету у поліклінічному відділенні Богодухівської центральної районної лікарні. Як зазначив заступник голови області, на Харківщині провадиться планомірна робота щодо зміцнення матеріально-технічної бази медичних установ усіх рівнів, у тому числі й поліклінік. «У Харківській області реалізується систематичний підхід до зміцнення матеріально-технічної бази поліклінік. Сьогодні немає жодної поліклініки в регіоні, де був би відсутній рентген-апарат, усі поліклініки міста Харкова та області забезпечені апаратами УЗД. Крім того, у всіх поліклініках Харківщини відкриваються сучасні фізіотерапевтичні кабінети», - зазначив Ігор Шурма.

У Богодухівській центральній районній лікарні відкрито реконструйований операційний блок

Сьогодні у Богодухівській центральній районній лікарні відбулося відкриття реконструйованого операційного блоку. В заході взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації ігор Шурма. «Це один з найкращих операційних блоків. Умови в ньому відповідають всім санітарним вимогам. Повністю замінена система подачі кисня, обладнана система кондиціонування, забезпечена необхідна наркозна та дихальна апаратура, закуплені нові операційні столи, інструменти, меблі. Створені всі умови, щоб лікарі, які працюють в міжрайонному центрі, могли реалізувати свій потенціал. Більше того, створена матеріально-технічна база дозволяє залучати для проведення операцій фахівців з обласних установ та інститутів Академії медичних наук», - зазначив він.

До представників харківської територіальної громади у Верховній Раді є велика повага. Михайло Добкін

Як повідомив сьогодні в ході брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Верховна Рада затвердила керівництво і склад 29 комітетів і контрольної комісії. «З 16 харків'ян членів Партії Регіонів один очолить комітет, ще шість стали першими і просто заступниками. Практично 50% результат. Я вважаю, що це символізує тільки одне - до представників харківської територіальної громади у Верховній Раді є велика повага, яка виражається в довірі керувати серйозними парламентськими комітетами. Сподіваюся, що за допомогою цих посад наша депутатська група «За Харків, за Слобожанщину» стане ще сильнішою», - сказав Михайло Добкін.

Створена у Верховній Раді депутатська група «За Харків, за Слобожанщину» працюватиме на благо мешканців Харківщини

Як зазначив сьогодні під час брифінгу голова Харківської ОДА Михайло Добкін, у створену у Верховній Раді депутатську групу «За Харків, за Слобожанщину» увійде приблизно 20 людей. За словами очільника області, такої кількості депутатів достатньо для вирішення багатьох важливих завдань. «Ми знаємо ставлення до себе з боку людей. Ми знаємо, на що ми здатні. Ми знаємо ціну тим словам, які говоримо. Коли ми заявляли про нашу готовність провести у Верховну Раду 14 осіб по 14 мажоритарних округах, ми не керувалися виключно амбіціями, а прагматичним змістом. Нам потрібна була у Верховній Раді група людей, які мають комфортне спілкування один з одним, які мають спільні інтереси, засновані на інтересах територіальної громади, і які не знаходяться в конфронтації з владою. Завдяки підтримці харків'ян ми з цим завданням впоралися. Тому наступним логічним кроком було створення у Верховній Раді депутатської групи, яка з'явилася і називається «За Харків, за Слобожанщину». У цю групу сьогодні входять, крім 14 мажоритарників, які перемогли на виборах у Харкові та Харківській області, ще два депутати, які пройшли до Верховної Ради за списком, - це Інна Богословська і Василь Поляков. У цю групу також увійшов Михайло Чечетов як людина, яка народилася в місті Харкові та багато років тут працювала. У цю групу ввійшов представник опозиції Віталій Немилостивий, і ще увійде кілька людей. Я думаю, буде близько 20 людей. Це достатня кількість народних депутатів для вирішення багатьох важливих завдань», - сказав губернатор Харківщини.

Кошти від продажу стадіону «Металіст» будуть витрачені на важливі для Харкова і області інфраструктурні об'єкти

Як повідомив сьогодні в ході брифінгу голова ХОДА Михайло Добкін, він буде звертатися до Президента України Віктора Януковича з проханням залишити в обласному бюджеті усі кошти, які будуть виручені від продажу стадіону «Металіст». За словами очільника області, ці гроші планується витратити на інфраструктурні об'єкти, важливі для міста і області. «Нам потрібно вибрати певні пріоритети і створити список найбільш значущих соціальних об'єктів для нашого регіону. Я обов'язково буду звертатися до Президента України Віктора Януковича, щоб вся сума залишилася в обласному бюджеті, щоб ми могли її повністю використати. Ніхто не скасовував бюджетний кодекс, і можливі деякі вилучення у разі перевищення дохідної частини бюджету. І перед тим, як звертатися до глави держави, я збираюся показати йому, на що наша територіальна громада збирається витратити ці кошти», – повідомив глава області.

Досягнута попередня домовленість про продаж стадіону «Металіст»

Як повідомив сьогодні в ході брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, новий власник ФК «Металіст» також висловив бажання викупити комунальну частину харківського стадіону «Металіст». «Стадіон сьогодні в надійних руках і вже не є предметом розбрату, який широко висвітлювався в засобах масової інформації. Та частина, яка належала колишньому інвесторові Олександру Ярославському, вже продана, отже, у нього були на це правовстановлюючі документи, які були видані міською та обласною владою. Це говорить про те, що ми не порушували жодної попередньо досягнутої домовленості. Все, що належало інвестору і було побудовано за його кошти, було повністю передано йому на правах приватної власності. Йдеться про продаж тільки тієї частини стадіону, яка є комунальною власністю», – підкреслив губернатор.

Харківський «Металіст» чекають нові високі досягнення

«У мене вчора відбулася зустріч з новим власником футбольного клубу «Металіст». Ми обговорили всі важливі для команди запитання в тій частині, яка відноситься до компетенції обласної та міської влади, і знайшли повне взаєморозуміння з усіх питань. Те, що я хотів почути, гідно поваги. Я отримав відповідь на питання, яке хвилювало мене і, напевно, десятки тисяч вболівальників нашого рідного клубу: амбіції нових власників такі, що «Металіст» зуміє зберегти все здобуте і примножить його», – зазначив сьогодні в ході брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він нагадав, що новий власник ФК «Металіст» Сергій Курченко вчора зробив заяву про розвиток команди на офіційному сайті клубу і виклав своє бачення майбутнього клубу. Михайло Добкін висловив упевненість, що новий власник зробить все, що обіцяв, у тому числі і доведе до логічного завершення придбання стадіону «Металіст».

Олександр Ярославський дуже багато зробив для розвитку харківського футболу. Михайло Добкін

Сьогодні під час брифінгу голова ХОДА Михайло Добкін висловив слова подяки на адресу екс-президента ФК «Металіст» Олександра Ярославського за його внесок у розвиток харківського футболу. «Олександр Ярославський дуже багато зробив для розвитку харківського футболу. Я поважаю цю людину за справи, які були зроблені на благо харківського футболу. Крім слів подяки я нічого не можу сказати на адресу цієї людини за внесок в наш рідний клуб. Олександр Ярославський став одним із президентів ФК «Металіст», найуспішнішим на сьогодні, але цю сторінку історії «Металіста» вже перегорнуто. Тепер починається нова історія», - підкреслив глава області.

Проходження опалювального сезону 2012/2013 років у Валківському районі

Станом на 26 грудня в Валківському районі в роботі 16 котельних (100%), опалюються усі 55 об’єктів соціальної сфери: 18 шкіл, 22 дитячих садка та 15 лікувальних закладів. До централізованого теплопостачання підключено 21 житловий будинок (100%). З метою реагування на випадок виникнення аварійних ситуацій на комунальних підприємствах Валківського району працюють диспетчерські служби.

У всіх районах Харківської області заплановані заходи, присвячені зустрічі Нового року та різдвяним святам

У передноворічні дні, в новорічну ніч і під час різдвяних і новорічних канікул усі працівники сфери культури і мистецтва Харківської області будуть працювати на те, щоб створити новорічний настрій не тільки у всіх жителів Харківської області, а й її гостей. Тому фактично у всіх районах Харківської області заплановані комплекси заходів, присвячені зустрічі Нового року, новорічним та різдвяним святам. Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив директор Департаменту культури і туризму Харківської ОДА Дмитро Кузнєцов.

Вперше за останні 10 років на Харківщині затверджено бездефіцитний бюджет у сфері культури

У 2012 році Харківський національний академічний театр опери та балету був переведений на державне фінансування. Як зазначив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, це дозволило вперше за останнє десятиріччя сформувати на наступний рік бездефіцитний бюджет в сфері культури. За його словами, обласний бюджет вносить певну частку оптимізму і дозволяє в 2013 році сподіватися на краще. «Наступний рік, незважаючи ні на що, буде краще, ніж попередній. Минулі роки ми вже прожили і знаємо, чого від них чекати. Якщо не вірити в те, що новий рік буде хоча б трішки краще, ніж попередній, то досить складно буде впоратися навіть з природними труднощами, які чекають нас в наступному періоді. Я закликаю всіх в новорічну ніч бути оптимістами», – підсумував Дмитро Кузнєцов.

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудеться виставка фотохудожника Владислава Мілявського «Природа тиші».

З 27 грудня 2012 р. по 19 січня 2013 р. у галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відбудеться виставка фотохудожника Владислава Мілявського «Природа тиші». «У моменти тиші приходить відчуття злиття з єством і пізнання чогось важливого, саме такі моменти я намагався відобразити і поділитися з усіма, хто бачить в цьому красу. Ця виставка – данина моєму батькові, харківському фотографу, і місту Харкову, в якому я виріс», – говорить про свої роботи Владислав Мілявський. На виставці будуть представлені фотороботи, зроблені за останні 15 років в різних точках земної кулі.

Події дня

Сьогодні, 26 грудня, о 15:00 у Залі засідань Держпрому (пл. Свободи, 5, 2 під’їзд, 2 поверх) розпочнеться комплексний семінар для підприємців та тих, хто бажає розпочати власну справу «В наступному, 2013 році працюємо по-новому» в рамках програми «Школа малого бізнесу».

На Харківщині реалізуються декілька масштабних проектів, які наочно ілюструють ефективну взаємодію регіонів і центру. Михайло Добкін

Уряд визначив державну Стратегію реформування і розвитку, на базі якої з урахуванням сильних і слабких сторін розробляються регіональні стратегії. У Харківській області була розроблена і затверджена Стратегія сталого розвитку області до 2020 року. Виступаючи 25 грудня на засіданні Ради регіонів, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін навів декілька прикладів масштабних проектів, які реалізуються на Харківщині і наочно ілюструють ефективну взаємодію регіонів і центру в реалізації регіональної політики і досягненні цілей, визначених Стратегією. «Найбільш доступний сьогодні ресурс розвитку області – це розвиток агропромислового комплексу. Потенціал області повною мірою дозволяє реалізувати проекти по виробництву і переробці сільськогосподарської продукції та випуску продуктів харчування. Ми вже розпочали реалізацію інвестиційно-інноваційного проекту комплексного розвитку сільських територій «Село майбутнього», який передбачає декілька напрямів: від вирощування овочів у теплицях і відкритому ґрунті, будівництва великої молочної ферми до створення сучасного генетичного центру», – зазначив губернатор. Проект є складовою Національного проекту «Відроджене скотарство», необхідний обсяг інвестицій – 143 млн. дол. США.

Протягом трьох днів проведено заміну котла у Волохів’ярському НВК

Як повідомив заступник голови Чугуївської РДА Вячеслав Коростельов, у Волохів’ярському НВК Чугуївського району кілька днів тому вийшов з ладу один із двох котлів, що забезпечують опалення учбового закладу. Його намагалися відремонтувати, але це не дало результату. На вчора температура у приміщеннях школи складала від 12 до 15 градусів тепла. Проте завдяки злагодженим діям районної влади та обласної державної адміністрації протягом трьох днів новий котел було доставлено з заводу-виробника. До кінця дня його вже буде підключено до системи опалення.

У Чугуївському районі області реалізується пілотний проект з переведення всіх шкільних котелень на альтернативні види палива

Сьогодні відбувся прес-тур представників ЗМІ в Чугуївський район, під час якого вони ознайомилися з роботою двох котелень, переведених на альтернативні види палива. Зокрема, котелень НВК в селах Волохів Яр і Коробочкине. За словами заступника голови Чугуївської РДА Вячеслава Коростельова, саме в Чугуївському районі всі 24 шкільні котельні будуть переводитися на нові види палива. Рішенням сесії Чугуївської районної ради було затверджено Програму реконструкції системи опалення в загальноосвітніх навчальних закладах району на 2012 рік. Основною метою програми є надійне, економічно ефективне та екологічно чисте енергозабезпечення в умовах зменшення питомих витрат органічного палива, збільшення обсягів використання альтернативних та відновлювальних джерел енергії, зменшення бюджетних витрат за спожиті енерготеплоносії. У цьому році вдалося перевести 12 котелень. На це було витрачено 2 млн. 870 тис. грн. Встановлення решти планують здійснити в наступному році. Вартість усього проекту реконструкції складає 5,5 млн. грн.

Для занять спортом дітям необхідні умови і мотивація

Про це повідомив в ході засідання Громадської гуманітарної ради заступник голови ХОДА Євген Савін. «Необхідно створити умови для занять спортом. Я, об'їжджаючи школи, питаю – яка кількість дітей не ходить на заняття фізичною культурою? Є школи, де явка 100%, а є такі, де 50%. Я сумніваюся, що в ці 50% входять всі, кому протипоказані фізичні навантаження. А проблема – це ставлення батьків до здорового способу життя, формуванню світогляду дитини, як майбутньої матері, батька, людини. І дитина з самого початку не розуміє, що заняття спортом зміцнюють її здоров'я», – зазначив він.  

Завдання влади - зробити мистецтво доступним всім мешканцям області

Як зазначив сьогодні в ході засідання Харківської обласної громадської гуманітарної ради заступник голови ХОДА Євген Савін, на Харківщині проводиться планомірна робота зі створення умов, в яких усі мешканці області змогли б знайомитися з останніми досягненнями культури і мистецтва, а також насолоджуватися класичними творами. Зокрема, багато харківських творчих колективів регулярно відвідують сільські та селищні клуби з концертними програмами. «Я хочу подякувати колективам, які сьогодні їдуть в село. Там немає порожніх залів. Я їжджу населеними пунктами, і серед того, що люди просять, крім ремонтів та інших потрібних речей, просять привозити артистів і колективи. Це користується попитом і дозволяє нам долучити до справжнього мистецтва більше людей. Адже у нас завдання просвітницьке - зробити мистецтво доступним всім мешканцям області, долучити до нього якомога більше людей і особливо молоді», - підкреслив Євген Савін.

Одним з найбільш важливих завдань культури є розвиток та реалізація творчих здібностей сучасної молоді

З метою активізації творчості молоді та їх підтримки на Харківщині засновано музичні конкурси та фестивалі, що мають широкий резонанс. Зокрема, це Міжнародний конкурс ім. Гната Хоткевича, конкурс молодих піаністів Володимира Крайнєва, Міжнародний музичний фестиваль «Харківські асамблеї», конкурс-фестиваль «Слобожанський вернісаж». Про це повідомив сьогодні під час засідання Громадської гуманітарної ради директор Департаменту культури і туризму Дмитро Кузнєцов. За його словами, заплановано відродження Відкритого конкурсу фортепіанних дуетів ім. М. Кармінського, започаткування Відкритого конкурсу хорових колективів ім. Степового.

Архів документів