Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині для перших класів закупили майже 6 тисяч сучасних учнівських парт

На Харківщині для перших класів закупили майже 6 тисяч сучасних учнівських парт

Хід підготовки до нового навчального року обговорили під час селекторної наради, що пройшла під керівництвом заступника голови ХОДА Анатолія Бабічева.

«Харківська область активно підтримує процес реформування, який відбувається в освіті, - зазначив Анатолій Бабічев. – До початку нового навчального року залишилось не так багато часу. Ми плідно попрацювали. Дуже добре в підготовчих заходах нас підтримали держава й обласний бюджет. Зокрема, на Харківську область була виділена державна субвенція в розмірі 280 млн грн – на Нову українську школу, предметні кабінети, спортивні майданчики, комп’ютерні класи, перепідготовку вчителів. Таких цифр ніколи не було. Були всі можливості, щоб підготуватися до нового навчального року».

У Департаменті науки та освіти ХОДА відзначили, що Нова українська школа в області запроваджується з 2018 року поетапно. Протягом навчального року - 2018/2019 у 1-х класах за новою концепцією навчалися 27186 дітей (у 2019/2020-му прогнозований прийом до перших класів - 25588 дітей).

«Так, для 721 першого класу шкіл області закуплені 5942 сучасні комплекти учнівських парт, 152 комплекти меблів (стіл + стілець) для вчителя, 1393 одиниці інших видів меблів, 915 одиниць комп’ютерного обладнання та 159429 одиниць дидактичних матеріалів», - зазначила директорка Департаменту науки і освіти ХОДА Лариса Карпова.

Новими засобами навчання, комп’ютерним обладнанням забезпечено 44 навчальних кабінети природничо-математичного напрямку. Також уже закупили україномовні дидактичні матеріали для 324 кабінетів природничо-математичних предметів. Оснащення кабінетів триває.

Коштом бюджетів усіх рівнів для шкіл придбали 626 персональних комп’ютерів, а до кінця поточного року планується придбати ще 862. До мережі Інтернет підключено всі заклади загальної середньої освіти.

Також заплановано придбати 20 шкільних автобусів, з них 12 автобусів, що обладнані спеціальними місцями для дітей з особливими освітніми потребами - за кошти державного, районних бюджетів та селищних рад. На сьогодні за кошти районних бюджетів 4-ма районами області та однією об’єднаною територіальною громадою придбано 6 шкільних автобусів.

У закладах освіти тривають капітальні та поточні ремонти.