Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відкрито рейси з Харкова до Рима та Мілана

Відкрито рейси з Харкова до Рима та Мілана

12 березня в нашому регіоні приземлився перший літак компанії Ernest Airlines сполученням Рим - Харків.

Надалі рейси здійснюватимуть 2 рази на тиждень - цілий рік. У дорозі пасажири будуть перебувати близько 3-х годин. Вартість квитків - від 65 євро в один бік.

Під час відкриття першого рейсу Рим - Харків перших його пасажирів у нашій області привітав перший заступник голови ХОДА Марк Беккер. Він зазначив, що ця подія відбулась завдяки домовленостям, що були досягнуті між главою області Юлією Світличною та президентом компанії Ernest Airlines Шаді Ель Танніром.

«Розширення повітряних маршрутів є однією з головних складових розвитку економіки України, - сказав Марк Беккер. - Міжнародний аеропорт «Харків» - це повітряні ворота Слобожанщини. У нього максимальний пасажиропотік у східній Україні. І відкриття нових рейсів до Мілана та Рима - це велика подія. Це нові взаємини, рішення нових економічних питань. Це нові туристичні маршрути та можливість розвивати наші міжнародні відносини».

Президент компанії Ernest Airlines зазначив, що довіру компанії до Харківського регіону сформовано завдяки спільній роботі Посольства Італії в Україні, керівництва Харківської області та аеропорту «Харків».

«Для нас відкриття цих рейсів - дуже серйозний крок. Рейси Харків - Рим і Харків - Мілан - найдовші в нашій системі. Для нас це означає інвестиції у понад 10 млн євро», - зазначив Шаді Ель Таннір.

Він додав, що компанія розраховує на 4 групи пасажирів: українців, що живуть в Італії, туристів, пасажирів, які прямують до Канади та США і зможуть здійснити пересадку в аеропортах Рима й Мілана, а також бізнесменів. Радник Посольства Італійської Республіки в Україні Джоель Мелькіорі також зазначив, що відкриття нових прямих рейсів дасть додатковий поштовх до розвитку взаємин між харківськими та італійськими студентами. Він акцентував увагу й на потенціалі для розвитку туризму, який дає безвізовий режим.

Генеральний директор Міжнародного аеропорту «Харків» Володимир Васильченко зазначив, що переговори з компанією Ernest Airlines вели не один рік і подякував керівництву компанії за рішення зробити інвестицію в регіон.

«Дякую Харківській облдержадміністрації за постійну підтримку в просуванні та розвитку маршрутної мережі», - додав Володимир Васильченко.