Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Малинівській ОТГ реконструюють очисні споруди

У Малинівській ОТГ реконструюють очисні споруди

Заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко ознайомився зі станом об'єкта в рамках робочої поїздки до Чугуївського району 4 грудня.

Очисні споруди в селищі Малинівка розраховані на обслуговування багатоквартирних будинків (їх у селищі 18) і соціальних установ, серед яких - дитячий садок, амбулаторія, два ліцеї.

Але з 2009 року об'єкт не функціонує: екоінспекція закрила його через невідповідність нормам. Зараз каналізаційні скиди житлового фонду селища очищують на мулових майданчиках, що надалі може призвести до погіршення екологічного стану навколишнього середовища.

У зв'язку з цим Малиновською ОТГ був розроблений проект реконструкції очисних споруд, фінансування якого передбачається з Державного фонду регіонального розвитку.

«Це дуже важливий проект, адже мова йде про екологічну безпеку. Тому глава області Юлія Світлична повністю підтримала його внесення в список об'єктів, які можуть фінансуватися з ДФРР у наступному році», - зазначив Євгеній Шахненко.

Перебуваючи в Малинівській ОТГ, він також ознайомився з результатами ремонтних робіт, проведених у Малинівському ліцеї №1. Зокрема, тут була повністю замінена покрівля, яка багато років не ремонтувалася і протікала.

«Останнім часом в школі було зроблено багато робіт. До цього ремонти у нас не проводили понад 20 років, - розповіла директор ліцею Алла Фендрікова. - Сьогодні у нас є повністю відремонтована покрівля, відремонтована їдальня, поетапно замінюються вікна, ремонтуються кабінети».

Євгеній Шахненко доручив керівнику Малинівської ОТГ Миколі Семер’янову підготувати проект комплексної реконструкції ліцею.

«Глава області Юлія Світлична робить акцент на сферах освіти і охорони здоров'я. Вона поставила чітке завдання - привести ці об'єкти в належний стан. До ремонту установи необхідно підійти комплексно, зробити все - від комунікацій до фасаду. Для цього громада повинна підготувати комплексний проект, тільки за його наявності можна розраховувати на фінансування, - підкреслив Євгеній Шахненко. - Кошти в бюджетах різних рівнів для цього сьогодні є. Впевнений, що Юлія Олександрівна, а з її ініціативи - і депутатський корпус обласної ради - підтримає проект реконструкції Малинівського ліцею, в якому навчається понад 440 дітей».