Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завершились навчальні збори з резервістами Харківщини

Завершились навчальні збори з резервістами Харківщини

На базі збірного пункту Харківського обласного комісаріату відбулись урочистості з нагоди завершення навчальних зборів з військовозобов’язаними оперативного резерву ІІ черги.

Учасників заходу привітали директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов та керівник зборів - військовий комісар обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

До навчальних зборів було залучено близько 2100 чоловік, з яких понад 300 - офіцери запасу. З особовим складом бригади територіальної оборони були проведені практичні заняття зі спеціальної, вогневої, інженерної, тактичної, військово-медичної підготовки тощо.

За підсумками польових навчань понад 150 кращих військових було нагороджено відзнаками оборонного відомства, грамотами та подяками. Також резервістам були надані військові звання.

Олексій Максимов відзначив, що збори 113-ї бригади тероборони в Харківській області стали завершальним етапом роботи, яка тривала з 2015 року, коли за ініціативи голови ХОДА було розпочато побудову системи територіальної оборони.  

«Величезну увагу цьому питанню приділяє голова ХОДА Юлія Світлична, яка є начальником 22-ї зони територіальної оборони, - підкреслив Олексій Максимов. - Всі ці роки ми готували особовий склад, розробляли навчальні програми, підбирали офіцерів та командирів. Також проходили заняття з керівним складом, окремими підрозділами, створювалися запаси матеріалів, військового майна тощо».

Крім того, директор департаменту відзначив, що на Харківщині було розроблено і реалізовано вже дві комплексні програми територіальної оборони, за ініціативи голови ХОДА тільки в цьому році було виділено 2,9 млн грн на підготовку та зміцнення матеріально-технічної бази підрозділів тероборони.

«Збори показали ефективність нашої роботи. По-перше, вдалося достроково укомплектувати особовий склад, по-друге - досягти його високих якісних показників. Під час проходження навчань не було жодних ускладнень, бійці підрозділів показали досить високий рівень підготовки. За оцінкою командування ЗСУ, Харківська область впевнено склала екзамен, побудувавши дієву систему територіальної оборони», - розповів Олексій Максимов.

Полковник Юрій Калгушкін також відзначив результативність та успіхи навчань. Окремо він подякував інструкторському складу, який передав резервістам свій бойовий досвід.

Слід відзначити, що близько 30 % особового складу бригади територіальної оборони виявили бажання скласти військовий контракт.