Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили питання стану забезпечення споживачів якісною питною водою

У ХОДА обговорили питання стану забезпечення споживачів якісною питною водою

12 липня під керівництвом першого заступника голови ХОДА Марка Беккера відбулось засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС.

Про стан забезпечення споживачів Харківської області питною водою та роботу в напрямку покращення її якості членів комісії проінформував директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк.

За його даними, минулого року коштом з усіх джерел фінансування було впроваджено проекти з будівництва та водопостачання на території 19 населених пунктів області. Проведені заходи дозволили отримати доступ до якісної питної води 320 тисячам осіб. Ще 46 тисяч жителів області отримали послугу водовідведення.

«У цілому обласним бюджетом та обласним фондом охорони навколишнього природного середовища виділено кошти в розмірі 164 млн грн, у тому числі на галузь водопостачання  - 82 млн грн і більш ніж 81 млн грн – на водовідведення», - надав дані Сергій Магдисюк.

За інформацією райдержадміністрацій та міськвиконкомів, у рамках реалізації заходів програми «Питна вода Харківської області» у I кварталі 2018 року вже виконано низку робіт. Зокрема, замінено насосне обладнання на двох свердловинах у Харківському районі (села Яковлівка та Липці), упорядковано 19 зон санітарної охорони джерел питного водопостачання, оснащено сучасним контрольно-аналітичним обладнанням лабораторію контролю якості стічних вод Ізюмського комунального виробничого водопровідно-каналізаційного підприємства.

За результатами засідання Марк Беккер дав доручення відповідальним особам щодо продовження виконання заходів, передбачених програмою «Питна вода Харківської області», зокрема, доручено тримати на контролі роботи з будівництва та реконструкції свердловин, впроваджувати станції доочищення питної води, де реєструється незадовільна якість водопостачання.

«Тримати на постійному контролі та визначити терміни виконання робіт на об’єктах водопостачання питної води та водовідведення. Також особливу увагу до якості питної води приділяти при постачанні до місць масового відпочинку дітей»,  - наголосив Марк Беккер. 

Крім того, перший заступник голови ХОДА поставив завдання керівництву Харківського обласного управління водних ресурсів щодо проведення моніторингу та забезпечення належного стану водних джерел, з яких відбувається забір питної води.