Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Шість районів області доповіли про проведену роботу з підготовки до опалювального сезону

Шість районів області доповіли про проведену роботу з підготовки до опалювального сезону

3 липня відбулося чергове засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соцсфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період.

Засідання пройшло під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка за участю керівників Валківського, Нововодолазького, Коломацького, Сахновщинського, Краснокутського та Печенізького районів, структурних підрозділів ХОДА, служб газо- і електропостачання, Служби автомобільних доріг.

Відкриваючи зустрічі, Євгеній Шахненко зазначив, що засідання штабів проводяться згідно з розпорядженням голови області Юлії Світличної.

«Голова ХОДА поставила задачу щодо безумовного забезпечення і підготовки будівель закладів освіти, медицини і соціального захисту, а також житлового фонду до проходження зимового періоду», - заявив заступник керівника області.

Євгеній Шахненко нагадав керівникам районів, що підприємства теплопостачання повинні отримати дозвіл на експлуатацію від інспекції Держенергонагляду, а також оформити відповідні документи в ГУ Держпраці області.

Голова Валківської РДА Віктор Войтенко доповів, що майже половина котелень і теплових мереж, а також житлового фонду в районі готові до опалювального сезону. Відомчий фонд готовий до зими на 100%.

«Жителям району було виділено 43 «теплих» кредити на суму 1 млн 300 тис. грн, - навів дані керівник району. - Завдяки підтримці голови ХОДА Юлії Світличної, були виділені кошти з обласного бюджету для заміни водопроводу в місті Валки. Роботи тривають, по їх закінченню два райони міста будуть забезпечені водою».

Про готовність до опалювального сезону Краснокутського району розповів заступник голови РДА Юрій Кузуб. За його даними, котельні району технічно готові до зими на 40%, настільки ж підготовлений житловий фонд. Заклади освіти забезпечені альтернативним паливом на 100%. Крім того, він зазначив, що в поточному році коштом обласного фонду охорони навколишнього природного середовища планується розпочати реконструкцію каналізаційних очисних споруд у смт Краснокутську.

Перший заступник глави Печенізької РДА Михайло Никитченко доповів про готовність до зими 40% житлового фонду. На топкових, які опалюють соціальну сферу, і об'єкти житлово-комунального господарства, проводяться ревізії, регламентні роботи, прочищення котлів, димоходів, вентиляційних каналів, здійснюється заготівля дров та вугілля.

До роботи в осінньо-зимовий період у Коломацькому районі передбачається комплексно підготувати 30 житлових будинків, з яких вже підготовлено 15. Квартири в будинках приватизовані і опалюються індивідуальним опаленням. Про це повідомив глава Коломацької РДА Сергій Яцюк.

Про готовність об'єктів житлового фонду та соціальної сфери до зими членам штабу повідомив керівник Сахновщинського району Іван Котула. Так, за словами глави, на топкових і котельнях, які опалюють соціальну сферу, були проведені регламентні роботи, прочищення котлів, димоходів, вентиляційних каналів.

Голова Нововодолазької РДА Роман Мерзлікін доповів про ситуацію з підготовки в районі. За його словами, технічно підготовлені 7 централізованих котелень із 15, або 47%, а також 50% теплових мереж.

Євгеній Шахненко зобов'язав керівників РДА взяти під контроль питання забезпечення котелень і топкових альтернативним енергопостачанням.

Крім того, члени штабу обговорили питання підготовки водопровідно-каналізаційного господарства, розрахунків за послуги тепло-, водопостачання і водовідведення, а також затвердження економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги. Окремо з кожним районом обговорили проблемні питання ремонту місцевих та комунальних доріг.