Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На реалізацію реформи початкової школи в Україні спрямовано понад 1 млрд грн

На реалізацію реформи початкової школи в Україні спрямовано понад 1 млрд грн

Нові стандарти та підходи до навчання обговорюють педагоги з усієї України та іноземні фахівці - учасники конференції EdCamp Ukraine - 2018, яка 2-3 липня проходить у Харкові.

У заході взяла участь голова ХОДА Юлія Світлична разом з Міністром науки і освіти України Лілією Гриневич.

«Понад тисячі вчителів, фахівці з 11 країн світу долучаться до дискусій, щоб знайти шляхи вдосконалення української школи. Невимушена обстановка і відверта розмова дозволять їм сформувати пропозиції, які разом з Міністерством науки і освіти та органами влади ми зможемо запровадити в практику. Маємо гарні результати розвитку сфери освіти Харківщини, і з радістю будемо приймати та втілювати нові рішення», - сказала Юлія Світлична.

За словами Лілії Гриневич, основною ідеєю нової школи є підготовка дітей до життя.

«2018 рік - рік запуску нової української школи. У вересні першокласники прийдуть навчатися за новим стандартом. Це новий зміст та методи, які дають можливості дітям сформувати навички, потрібні для життя в 21 сторіччі, - зазначила міністр. - Щоб оновити освітній простір, понад 1 млрд грн виділено з державного бюджету плюс кошти місцевих бюджетів. 22 тисячі вчителів, які навчатимуть дітей у першому класі, та 17 тисяч вчителів, які навчатимуть іноземної мови в першому класі, пройшли спеціальні курси підвищення кваліфікації. Адже для того, щоб навчити дітей відстоювати думку, мислити, відрізняти добро від зла, потрібні інші методики. EdCamp Ukraine дає змогу вчителям обмінюватися цими методиками. Проект дає учителям нові уміння та натхнення».