Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

МАСО «Слобожанський» завершить сезон виконанням Моцарта і Прокоф'єва

МАСО «Слобожанський» завершить сезон виконанням Моцарта і Прокоф'єва

Концерт відбудеться 29 червня о 19:00 у Будинку Алчевських. Керуватиме оркестром диригент, композитор і піаніст з Києва Петро Товстуха.

Підбиваючи підсумки ювілейного – 25-го сезону, заступник директора молодіжного оркестру Олександр Дворніченко зауважив, що для колективу він ознаменувався низкою знакових подій.

«Успішний дебют оркестру на сцені Національної філармонії України в травні став визнанням його національного рівня. Щоб виступити з МАСО «Слобожанський», Харків вперше відвідали такі відомі музиканти, як переможець конкурсу «Євробачення-2008» кларнетист і диригент Діонісіос Грамменос, віолончеліст Олексій Стадлер, диригент Національного оркестру Франції Єско Сирвенд та інші, оркестр вперше зіграв програму з легендою світової джазової музики Аркадієм Шилклопером, - розповів Олександр Дворніченко. - Протягом сезону МАСО «Слобожанський» виконав понад тридцяти унікальних концертних програм».

На завершальному концерті сезону диригувати МАСО «Слобожанський» запрошений київський диригент Петро Товстуха. У лютому цього року він уже виступав з оркестром, і тоді його концерт, за відгуками глядачів, пройшов з великим успіхом. «Петро Товстуха відомий не тільки як диригент, але також як композитор – автор творів для флейти, фортепіано та органу, музики до кінофільмів, а також як піаніст, – розповідає директор оркестру Олена Єрьоміна. – Крім класики, в коло його інтересів входить виконання сучасної авангардової імпровізаційної музики і музики у бароковій манері. Він відрізняється витонченим диригентським смаком і оригінальною авторською манерою диригування».

Купити квиток на концерт можна в касі МАСО «Слобожанський», тел.: 706-17-16, вул. Жон Мироносиць, 13 (офіс оркестру).