Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У червні підприємства області погасили понад 12 млн грн боргів із заробітної плати

У червні підприємства області погасили понад 12 млн грн боргів із заробітної плати

Повністю ліквідовані борги на 5 підприємствах, ще 10 підприємств - скоротили заборгованість.

Питання погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат розглянули під час засідання профільної обласної комісії 22 червня.

«Питання погашення боргів з виплати заробітної плати є пріоритетним при реалізації державної політики знаходиться на постійному контролі в обласній державній адміністрації», - наголосив у ході засідання директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага.

За його даними, в області протягом червня поточного року зменшені борги з виплати заробітної плати на 10 підприємствах-боржниках на загальну суму 1,2 млн грн.

«Повністю ліквідовані борги на 5 підприємствах на суму 11,4 млн грн. Серед них ТОВ «ЛКМЗ» (5,3 млн грн), ПАТ «Харківський підшипниковий завод» (4,1 млн грн), ДП «ЧАРЗ» (1,4 млн грн)», - уточнив директор Департаменту соцзахисту.

На засіданні комісії також розглянули динаміку погашення боргів на                   ДП «Харківський завод транспортного устаткування», ТОВ «Галіон», КП «Водопровідно-каналізаційне управління» Люботинської міської ради, навчального центру ХНТУ сільського господарства імені Петра Василенка та ТОВ «Екіпаж».

За підсумками засідання керівників підприємств-боржників попереджено про персональну відповідальність за наявність заборгованості із заробітної плати та визначено першочергові заходи, направлені на ліквідацію боргів.