Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Напередодні курортного сезону у Вовчанському районі відремонтували дороги, що ведуть до Салтівського водосховища

Напередодні курортного сезону у Вовчанському районі відремонтували дороги, що ведуть до Салтівського водосховища

В цілому в районі повністю замінили понад 7 км дорожнього покриття.

«Це суцільні ділянки доріг - на в'їзді в район, в селах Шестакове і Заріччя та через Старий Салтів. Асфальтобетон там вже покладений, закінчується зміцнення узбіч, - розповів заступник начальника Служби автомобільних доріг Харківської області Сергій Пляка. - Найближчим часом буде замінено покриття ще 2,5 км доріг, зокрема, на ділянці від Вовчанська в бік Старого Салтова, а також у районі села Бугаївка. Таким чином, всього по району буде повністю замінено дорожнє полотно на протяжності близько 10 км».

Крім того, за інформацією Сергія Пляки, в районі були проведені роботи з ліквідації ямковості - вони закінчилися ще в травні.

За словами голови Вовчанської РДА Віталія Мірошника, такі масштабні ремонтні роботи на дорогах району не проводились десятиліттями.

«Дорога Харків - Вовчанськ дуже важлива, особливо завантажена вона в літній період. Щодня по ній проїжджає близько 20 тисяч автомобілів, тому було важливо забезпечити комфортний і безпечний проїзд по цьому напряму, - говорить Віталій Мірошник. - Також важливо було відремонтувати ділянки через населені пункти, де їздять шкільні автобуси».

Уперше в цьому році виділено кошти і на ремонт комунальних доріг району.

«Нарешті у нас з'явилася перспектива і віра в те, що ми зможемо відремонтувати не тільки траси державного значення, а й місцеві і комунальні дороги. Для цього нам були виділені кошти з обласного дорожнього фонду. Така можливість - результат реформи децентралізації, ініційованої Президентом України. Саме завдяки цій реформі, ми можемо самостійно розставляти пріоритети і робити саме те, чого від нас чекають люди», - підкреслює Віталій Мірошник.