Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочато ремонт на дорозі Мерефа – Зміїв

Розпочато ремонт на дорозі Мерефа – Зміїв

Про це повідомив перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка.

«Роботи на цій дорозі проводили ще минулого року. Тоді було вкладено нижні шари асфальтобетону. Вкладання верхніх шарів ми запланували на цей рік. З вівторка розпочали цю роботу», - сказав Сергій Пляка.

Також, за його словами, продовжується ремонт дороги на ділянці від Чугуєва до Ізюму. Було відфрезеровано 5 км дороги, третій день бригади працюють над укладанням асфальтобетонної суміші. Ділянку перед Ізюмом зробили минулого року.

«У повному обсязі розгорнуті роботи на дорозі Харків - Охтирка. Щоденно бригади працюють над посиленням основи дорожнього покриття методом холодного ресайклінгу. На деяких ділянках ми замінюємо покриття. Також влаштовуються нижні шари асфальтобетону. На ділянці за Богодуховом  влаштовано понад 5 км верхнього шару щебенево-мастиковим асфальтобетоном, проводяться роботи з вирубки порослі, на заїзних карманах біля автобусних зупинок, на деяких ділянках влаштовується основа на узбіччях. Тобто проводиться весь комплекс робіт», - сказав Сергій Пляка.

Також тривають роботи на дорогах Мерефа - Лозова – Павлоград (на ділянці біля села Панютине), Харків - Вовчанськ.

Розповідаючи про об’єкти поточного середнього ремонту, Сергій Пляка відзначив, що  перерва в ремонтних роботах на дорозі Харків – Зміїв – Балаклія – Горохуватка пов’язані з заготівлею матеріалу підрядником. По завершенню цього процесу роботи продовжаться, зокрема на ділянці у Васищево (виконано половину із запланованого об’єму робіт), потім бригади перейдуть на ділянку в Безлюдівці. Також роботи почнуться на ділянці від Зміївського району в бік Балаклії та Ізюмського району.

«Окрім того, позавчора укладена угода  стосовно нового об’єкту, який плануємо зробити цього року за рахунок коштів державного бюджету та коштів місцевої громади Балаклійщини. Це ремонт ділянки дороги в районі села Байрак Балаклійського району. Ми готуємо документи для одержання авансу для нашого підрядника. Роботи почнуться, як тільки зайдуть кошти»,  - сказав Сергій Пляка.

За його інформацією, днями почнуться роботи з укладання асфальтобетонної суміші на дорозі від Старого Мерчика в бік Краснкутська. Підрядник виконав усі заходи з підготовки.

«Коли ми проводили ремонт цієї дороги, виникли додаткові проблеми внаслідок нестабільності ґрунтів. Зокрема, довелось робити заміну ґрунтів товщиною 50 сантиметрів: вибирати старі, завозити нові, посилювати, стабілізувати. З 22 червня укладання асфальтобетонної суміші почнеться на 5 ділянках: одній у Валківському та чотирьох у Богодухівському районах.  Роботи плануємо завершити до 10 липня», - сказав Сергій Пляка.

Також розпочинають роботи й у Кегичівці. У тендерній процедурі залишається один об’єкт – дорога  Ізюм – Барвінкове на території Барвінківського району. Аукціон має відбутися 5 липня.  Роботи будуть розпочаті в строк.